Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaaaa85

MAŁE PYTANIE CC

Polecane posty

Gość mamaaaaaaaaa85

hej. mam wskazania do cc od okulisty . jeżeli zacznę rodzić wcześniej niż na termin to będę miała wykonaną cesarkę????bo słyszałam ze na cesarkę jedzie się ze skierowaniem na dwa tygodnie przed terminem porodu bez bóli... a co jeśli zacznę rodzić wcześniej????

Gość nic ciekawego
o rany nic nie będzie, pojedziesz do szpitala i zrobią cc, tylko nie czekaj do momentu, aż zacznie być widać główkę :), jedź jak poczujesz regularne skurcze, nie zapomnij dokumentów i skierowania :)

Gość maaamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dzieki . to moja pierwsza ciąża stąd te pytania

ja miałam umówiony termin cesarki, ale dzieci postanowiły wyjść wcześniej w nocy odeszły mi wody, dostałam skurczy, zadzwoniłam po karetkę, przewieźli mnie do szpitala i zrobili cc. Od obudzenia do wyjęcia dzieci minęły 2 godziny

Gość megus
A ja miałam skierowanie na cc od mojej okulistki i mogłam sobie nim tyłek podetrzeć jak zaczął się mój poród przedwczesny...:-0 W szpitalu przyszła inna okulistka, która podważyła konieczność cc i tak rodziłam 16 godzin sn .... aż zrobili mi cesarkę z powodu braku postępu porodu. Moja rada - weż zaświadczenie od okulistki ze szpitala, w którym będziesz rodzić :-)

Ja miałam umówiony termin, który dziecko olało i gdy odeszły wody, mimo że nie miałam odczuwalnych skurczów, pojechałam do szpitala. Wcześniej lekarz prowadzący wpisał w kartę ciąży: poród cc, ale był jednocześnie ordynatorem. Czasami warto ustalic z ordynatorem właśnie, że zrobią na pewno cc, a już koniecznie poprosic lekarza o wpis do karty ciąży

Gość gosik062007
ewela-dlatego dwa tygodnie przed terminem, zeby dziecko nie bylo wpol drogi jak dotrzesz do szpitala. zreszta ponoc planowe cc jest bardziej bezpieczne od naglych (pod warunkiem, ze cc jest robione w porzadnym szpitalu!!!). mialam skierowanie na cc od okulisty-ktorego nikt nie smialby podwazyc i z tym skierowaniem udalam sie do lekarza prowadzacego ciaze i to on zapisal mnie do szpitala na planowe cc, wiec w szpitalu nikt nie robil mi zadnych problemow

Gość mamamiaia45
ja się tym nie martwię mam skierowanie od okulisty na dodatek jestem osoba niepełnosprawną z powodu wzroku i będę mieć cesarkę. nie będe latać i załatwiać skierowań od odpowiednich lekarzy. u mnie żaden lekarz okulista nie zaleci sn. a jeśli by się trafił jakiś bałwan no cóż ja przeć nie zamierzam bo wiem że skończy to się na 100% utratą wzroku.