Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki maulus

najbardziej przerażająca muzyka ? wasze typy

Polecane posty

Gość uważam ze kowalski jest niesłu
szny

Muzyka z filmu "funny games" i ta gęba na końcu.Myślałam,że nie zasnę, brrrr

Gość Zdecydowanie machine techno
czy coś takiego nie wiem jak sie to nazywa, ale przypomina odgłosy z fabryki jakiegoś sprzętu cięzkiego.

Gość zdecydowanie muzyka goralska
ja pierdziele....odrazu boli mnie glowa jak slysze te rzępolenie

Gość
wpiszcie w youtube ''dead can dance'', zdecydowanie TO jest najbardziej przerazajacy miuzik na swiecie.

Gość merkaba zapodałeś
extra kawałki :classic_cool: serio podobają mi sie 🖐️))))

Gość
merkaba - chyba zartujesz?? wierzysz w te baje zwiazana z tym kawalkiem??:D:D:D

Utwór powstał w 1933 roku i wywołał falę samobójstw. Złowieszczą nieco popularność utworu ilustruje fakt, że jedynie w okresie 13-24 listopada 1935 roku pojawiło się na jego temat 278 artykułów we francuskich niemieckich, szwajcarskich i włoskich gazetach. BBC i wiele innych stacji zakazała jego puszczania, muzycy odmawiali jej wykonywania. Samobójstwo popełnił także sam Seress i jego dziewczyna. Jak wyjaśnić niezwykły wpływ melodii? Tane Jackson twierdzi, że Seress wyraził swoje własne głębokie uczucie rozpaczy tak sugestywnie, że udzielało się ono słuchaczom jego kompozycji. Ogarnięci smutkiem, postanawiali odebrać sobie życie. Nie jest to tak nieprawdopodobne, jak mogłoby się wydawać. W książce The Secret Power of Musie, David Tame dowodzi, że muzyka miewa niezwykły wpływ na zachowanie ludzi. Może powodować stres i zmianę rytmu uderzeń serca, wpływać na procesy trawienne i metaboliczne, kształtować reakcje emocjonalne i intelektualne. W dziejach "Ponurej niedzieli", najbardziej znamienne wydają się losy ludzi, którzy przyczynili się do jej powstania. Jej kompozytor, Reszo Seress popełnił samobójstwo w 1968 r., skacząc z okna. Uprzednio miał wyznać, że już nigdy nie stworzy żadnego przeboju. Dziewczyna, która odtrąciła go przed laty, także popełniła samobójstwo. Obok jej ciała znaleziono kartkę, na której widniały słowa: "ponura niedziela." Zła sława otacza także piosenkę "I Dreamt That I Dwelt in Marble Halls" z operetki Rudolfa Frimla The Bohemian Girl. Podobno przynosi ona pecha, każdemu, kto ją usłyszy. Artyści wykonują ją bardzo niechętnie, lękając się złego uroku równie mocno, jak aktorzy szekspirowskiego Makbeta, którego wolą nazywać "dramatem szkockim", nie chcąc wymawiać fatalnej nazwy. Nikt jednak nie wie, w jaki sposób i dlaczego piosenka Frimla zyskała ponurą reputację.

Gość 69877
merkaba tam sa jakies dwie piosenki, a nie jedna

Gość 76967867
ta poczatkowa jest straszniejsza od wlasciwej ;/

Gość 696868
jak sie nazywa ta poczatkowa piosenka??

Gość 5676976768
upup

Gość sabrakafdabra
to gowno trzeba przesluchac az 30 razy zeby sie zabic, komu by sie chcialo

Gość żałośniczka27
kochana daj mi swoje ggproszęzajete jestem spirytyslką

Gość lukrecja................
The Smashing Pumpkins - Try, Try, Try

Gość wszystko Dody wszystko Ich Tro
je...to najbardziej przerazajaca ,,muzyka,,z jaka mialam nieprzyjemnosc sie spotkac fuuuuuujjj

Gość dody utwory nie starasza
tylko dokonuja cudow chlopak na wozku na koncercie dody juz po pierwszym utworze wstal o wlasnych silach i opuscil sale

Gość dody utwory nie starasza
... a następnie ziemski padół

Gość wstyd mi za polakow
byl film o piosence ponura niedziela,ale w nim ludzie,ktorzy popelniali samobojstwo slyszac ten utwor mieli wszczepione implanty,takie troche SF

merkaba ja sie nie dziwe tym ludziom ze sie zajebali-jakbym musiala takiego wycia sluchac to tez bym sobie predzej czy pozniej w leb jebnela z rozpaczy.2 kawalek jest ok,muzyka w obydwu jest ok ale to wycie w jednym to normalnie na sranie mnie zbiera jak to slysze.a poza tym nic strasznego.