Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Pannienieczka

Alimenciarze!!!!

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 - nie wiem sk膮d wype艂z艂o艣 i bzdury beb艂ocesz - ale prawa rodzicielskie nie maj膮 偶adnego zwi膮zku z obowi膮zkami alimentacyjnymi.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Anna Markarewska
Jestem pracownikiem domu opieki. Sprawa wygl膮da nast臋puj膮co: je偶eli rodzicowi odebrano w艂adz臋 rodzicielsk膮(tzw.prawa)to jego dziecko nie ma obowi膮zku p艂aci膰 za jego utrzymanie w domach pomocy. Niestety mamy wiele takich przypadk贸w i wtedy s膮d zwalnia dziecko z aliment贸w na rodzica czy op艂at za utrzymanie w domu opieki-pomocy. Anna Makarewska.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co na to prawo???? Gdy matki celowo wy艂udzaj膮 jak najwi臋ksze alimenty jednocze艣nie utrudniaj膮 ojcom kontakty z dzie膰mi dla wielu kobiet dziecko jest kart膮 przetargow膮 - P艂acisz ile chc臋 to widzisz dziecko a je艣li nie to walcz o ka偶de spotkanie. Dziecko jest traktowane jak bankomat. Takimi sprawami powinien zaj膮膰 si臋 minister Ziobro bo to zwyczajne wy艂udzenia. Najgorsze jest to 偶e nie zawsze m膮偶 jest winien rozpadu zwi膮zku ale w 90 % przypadk贸w w艂a艣nie prawnicy doradzaj膮 rozwiedzionym kobietom takie zachowania. W jedn膮 stron臋 dzia艂a tylko prawo? Minister obieca艂 i s艂owa dotrzyma艂 艣ciga膰 alimenciarzy ale to ci kt贸rzy wcale nie p艂acili lub robili uniki ale s膮 te偶 uczciwi ojcowie kt贸rzy p艂ac膮 a s膮 okradani przez by艂e partnerki w 艣wietle prawa. B臋d膮c sprawiedliwym nale偶y r贸wnie偶 zrobi膰 porz膮dek z kobietami kt贸re czasem same przyczyni艂y si臋 do rozpadu zwi膮zku lub zwyczajnie z艂apa艂y faceta na dziecko i 偶yj膮 w wolnych zwi膮zkach a traktuj膮 alimenty jako 藕r贸d艂o utrzymania.Same s膮 sta艂ymi klientkami salon贸w kosmetycznych, fryzjerskich si艂owni chodz膮 w drogich ciuchach i je偶d偶膮 drogimi samochodami zarejestrowanymi na kt贸rego艣 z rodzic贸w. Nawet dobrze prosperuj膮ce firmy przepisuj膮 na rodzic贸w 偶eby udawa膰 jakie to one biedne. Jestem m臋偶atk膮 z dw贸jk膮 dzieci i pracujemy oboje z m臋偶em a nie sta膰 mnie na prowadzenie takiego 偶ycia jak moje r贸wie艣niczki"samotne matki" kt贸re udaj膮 poszkodowane i ca艂e spo艂ecze艅stwo im wsp贸艂czuje nie znaj膮c prawdy o nich. Znam bardzo wiele m艂odych kobiet kt贸re w艂a艣nie w taki spos贸b wyci膮gaj膮 jak najwy偶sze alimenty po pretekstem r贸偶nych fikcyjnych zakup贸w dla dzieci wymy艣lonych zaj臋膰 pozaszkolnych na kt贸re tylko zapisz膮 dzieci 偶eby dosta膰 za艣wiadczenie do s膮du a potem wcale nie korzystaj膮 a偶 do nast臋pnej rozprawy o alimenty. Moje kole偶anki "samotne matki" 偶ebrz膮 u mnie o ka偶dy paragon z ubra艅 kt贸re zakupi艂am swoim dzieciom raz nawet si臋 pobi艂y kt贸ra by艂a pierwsza... Jedna chcia艂a wymusi膰 na mnie abym na jej nazwisko wzi臋艂a faktur臋 od rehabilitanta gdzie chodz臋 z c贸rk膮 ze wzgl臋du na wad臋 postawy. W tedy nie wytrzyma艂am i wykrzycza艂am wszystkim pozosta艂ym co o nich my艣l臋. One roze艣mia艂y mi si臋 w twarz nazywaj膮c mnie niezaradn膮... Ogromnym b艂臋dem jest okazywanie w s膮dzie tylko paragon贸w nie faktur imiennych + zdj臋cie dziecka w ty ubraniu kt贸rego dotyczy faktura. Paragony mo偶na wzi膮膰 przy kasie w ka偶dym sklepie bo nie ka偶dy je bierze lub dosta膰 od znajomego nie jest to 偶aden problem. Sklepy nie powinny te偶 wystawia膰 faktur na podstawie paragonu tylko w momencie zakupu tak jak robi膮 to apteki. Na takie zachowania jest spo艂eczne przyzwolenie i nikt nie porusza tego tematu i nic z tym si臋 nie robi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko durne s臋dziny przyjmuj膮 paragony i faktury jako dow贸d na koszty utrzymania dziecka. A durne s臋dziny w艂a艣nie wywalaj膮 z roboty ;):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰mi
A z czego Maja 偶y膰 ojcowie jak wszystko na alimenty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A od kiedy wyp艂aty polskich ojc贸w to 300 czy 400 z艂???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Panowie w ka偶dym wi臋zieniu dobudowuj膮 pawilony dla skazanych oczywi艣cie nikt nic nie wie'!!!- dogadali si臋 z firmami z zewn膮trz maj膮 by膰 odrubki po dwa lata dla alimenciarzy 偶eby by艂o ciekawie to noce maj膮 si臋 nie liczy膰 czyli z 2 lat robi si臋 4 a jak si臋 nie zgodzisz to d艂u偶ej'- tak politycy pisu'!!!!- rozwi膮zuj膮 konflikt '!!z d艂urznikami'!!-wie藕enie p臋kaj膮 od skazanych'!!!!! TO CO SI臉 DZIEJE TO NIE DO POMY艢LENIA'!!!!! Inwigilacja ma polega膰 na co trzy miesi臋cznym kontrolowaniu alimenciarza przez dzielnicowego lub kuratora-!! Szykujcie si臋 na d艂ugie wczasy'!!!! NIE MACIE 呕ADNYCH PRAW'!!!!! 10 lat temu s膮dy rozdawa艂 alimenty od 800z艂-do ponad dobre 1200 przy najni偶szej krajowej 1050 z艂 wi臋c teraz maj膮 problem i 偶eby go rozwi膮za膰'- powi臋kszaj膮 wi臋zienie i w ten spos贸b znale藕li tani膮 nie konfliktow膮 si艂臋 robocz膮-!!! O 偶yczy膰 -mi艂ego wypoczynku-!!-nabi膰 w butelk臋 -!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
10.lat temu to calkiem inne (ni偶sze) cyfry od tych podawanych. I czemu pa艅stwo (czyli nasze podatki) ma skladac si臋 latami na ojca dziecka,kt贸remu nie placi zasadzonych aliment贸w poprzez wyp艂acanie z FA ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"I czemu pa艅stwo (czyli nasze podatki) ma skladac si臋 latami na ojca dziecka,kt贸remu nie placi zasadzonych aliment贸w poprzez wyp艂acanie z FA ?" Niby s艂owa pisane po polsku. Ale sensu w tym zdaniu nie ma za grosz!!! Debile dostali kompy i dost臋p do netu????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odchodzisz od tematu go艣ciu. Chodzi o ojca,kt贸ry notorycznie miga si臋 od p艂acenia aliment贸w na dziecko wiec wyp艂aca je Fundusz Alimentacyjny, czyli ze sk艂adek do bud偶etu z podatk贸w Polak贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Alimenty z FA to koszt 500 z艂. Utrzymanie wi臋藕nia to koszt c.a. 3000 z艂. Pa艅stwo postanowi艂o zamyka膰 alimenciarzy. Pa艅stwo to dopiero ma 艂eb do interes贸w. ;)

Udost臋pnij ten post