Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosianica

brzdące-marzec 2008

Polecane posty

Gość gosianica

jak tam wasze pociechy?

A dziękuję, mój mały świetnie się rozwija, a na weselu na którym byliśmy w miniony weekend poderwał nawet narzeczoną :D:D:D i strasznie chciał ją całować po wspólnym tańcu. A Ty też masz dzieciaczka z tego miesiąca??

Gość gosianica
tak ja mam core.tez sie dobrze chowa i wogole bystra jest i szybko sie uczy :).ona jest 27 marzec.a twoj synus to kawal chlopa sie urodzil :0 moja byla malutka tylko 2980

Gość sandranikola
JA mam synak urodził sie 11 marca .A powiedzcie mi czy wasze pociechy juz cos mówią bo moj nie chce

Gość gosianica
nie no niezle z tym weselem :)ty juz zacznij na wesele zbierac :)

Gość gosianica
no moja oliwka juz dosyc duzo mowi i szybko uczy sie nowych slow.nie przejmuj sie ze nie chce jak to mowi moja babcia nie chce teraz mowic a pozniej juz go sluchac nie bedziecie mogli :)

Gość sandranikola
On to wogóle jest leniuszek odkad sie urodził.w sumie mial jeszcze miesiac w brzuchu byc ale sie pospieszyłam

Gość gosianica
czyli jest wczesniakiem tak?nie przejmuj sie zacznie mowic jak bedzie na to gotowy wczesniaczki przewaznie potrzebuja wiecej czasu na rozne rzeczy.nie martw sie tym :)

Gość sandranikola
on jest poczatek 36 tyg.to niewiem czy taki wczesniak no ale problemów z nim było bo nie chciał oddychac jak sie urodził.A powiec mi czy sika ci już na nocnik?

Gość gosianica
oj dopiero zaczynamy z nocniczkiem ;)

Gość sandranikola
nasz Mikołaj to ucieka jak widzi nocniknie chce wogóle siąść na niego

Gość gosianica
oliwia nie ucieka na widok usiadze na niego ale zaraz zmyka :) a co mikolaj porabia?oliwka biega w ta i spowrotem a pies ja gania i lapie za nozki a ta ma ucieche :)

Gość sandranikola
u mnie juz dzieciaczki spią a mam ich trójke Sandra ma 6 lat, Oliwier ma 4 latka i Mikołaj

Gość gosianica
aha no to masz spokoj :) oliwcia nie pojdzie spac szybciej jak za pol godz chosc moze sprobuje ja polozyc.dlugo w dzien spala i teraz buszuje

Mój do gadania jest leniwy. Tzn. mówi tata, baba, daj, am, mam, kaka to jest to co zrozumiałe, a poza tym gada dużo w języku mi nieznanym:D O nocniku nie ma w ogóle mowy. Jak go sadzam to zachowuje się jakby go w pupę parzył, szybciej zrobi siusiu jak postawię go nóżkami na desce klozetowej. Za to jest strasznie ruchliwy, wejdzie niemal wszędzie, ciągle jest poobijany, bo nie boi się niczego. Od tygodnia umie wchodzić na łóżko piętrowe swojej siostry i trzeba go bardzo pilnować bo chwila nieuwagi i jest na górze. Amant z niego też jest niezły , zarywa wszystkie laski które tylko spotka na swej drodze i tak rozkosznie nadstawia dzioba do całowania:) Urodził się dość spory i zapowiada się na dość wysokiego, chociaż to akurat nie wiem po kim Sandranikola:) ja bym dała małemu czas na wszystko, urodził się troszkę wcześniej i ma czas jeszcze na wiele rzeczy gosianica:)fajnie że mała taka gaduła. Co do nocniczka to słyszałam że z powodów anatomicznych, dziewczynkom łatwiej jest zatrybić o co chodzi z tym siusianiem i chyba coś w tym jest bo moja starsza jak była w wieku Igora to już chodziła bez pieluszki

Gość sandranikola
w końcu chwila co można spokojnie posiedziec . A mozna zapytać ile masz lat i czy to twoja pierwsza dzidzia

Gość gosianica
ja mam 20 lat i to moja pierwsza dzidzia :) ja uciekaam na chwile poloze ja spac moze usnie :)

Gość sandranikola
Ja mam 25 lat i tróki dzieci juz sie doczekalam.Ja ide mezowi kolacje zrobic bo zaraz z pracy wraca

Gość gosianica
moj o 22 wraca ale jedzie na noc na ryby z tesciem :) cale lozko moje ;p.a oliwka spac nie poszla dalej wojuje

To ja widzę że najstarsza w tym gronie bo mam 30 lat gosianica:) widzę że też młodziutko zostałaś mamą sandranikola:) tak samo, chyba wszystkie urodziłyśmy pierwszego dzieciaczka jeszcze przed 19urodzinami:)

Gość gosianica
a czy to wazne w jakim wieku urodzilysmy?e tam wazne ze kochamy nasze brzdace i mamy super rodziny i to sie liczy :)

Dla mnie kompletnie nieważne, chciałam mieć dziecko i mam. Miałam ogromną potrzebę aby mieć taką małą iskierkę przy sobie. Jednak widzę że niektórym z innych tematów to się bardzo nie podoba, tak jakby lepiej od nas wiedziały co jest dla nas najlepsze. Moja córcia ma już 11 lat więc mogę z całą odpowiedzialności powiedzieć że nie metryka świadczy o dojrzałości tylko jest to sprawa indywidualna. Jako matka nie mam sobie nic do zarzucenia i inni którzy znają moją Wiki też nie. Jest wzorową uczennicą. Na końec roku miała średnią 5,0 do tego jest w klasie sportowej pływackie, dzieci ją bardzo lubią, a ona jest bardzo samodzielna. Oby każda " dojrzała" wiekowo matka potrafiła tak wychować swoje dzieci:)

Gość gosianica
wlasnie my same wiemy czy juz mozemy byc mamami czy nie i innych nie powinno to obchodzic.no oliwcia w koncu spi meza juz wydelegowalam :) i mam spokoj

Mój junior tak się dzisiaj wybiegał że padł mi o 18.00 myślałam że jeszcze się obudzi, ale on śpi nadal. Nawet się nie kąpał, biedak mały.

Gość gosianica
jak sie czasmi nie wykapie to nic mu nie bedzie :)a jak z jedzonkiem u niego?niejadek czy lubi jesc i nie ma z tym problemu?moja oliwka lubi jesc tak ze nie tzreba jej sie prosic zeby obiad zjadla.wystarczy ja zawolac na mniam mniam ;)

Igor to chudzielec po tacie, ale jest takim żarłokiem, że każdy kto na niego patrzy to nie wierzy że może tyle wtrynić:D Uwielbia mięcho i jadłby je bez przerwy , no może na przemian z owocami. Jedyne co mu nie pasuje to ser żółty za to pleśniowe uwielbia. On w tej chwili je już wszystko

Gość gosianica
oliwka tez juz wszystko je a ja wogole szybko zaczelam jej dawac wszystko do jedzenia.zupke fasolowa na obiad zjadla jak miala nie cale pol roku i niec jej nie bylo.ser zolty lubi a kanapki z pasztetem uwielbia wrecz a tak poza tym to niczym nie pogardzi :)i dobrze ze wszystko jedza przynajmniej nie ma problemu z wybrzydzaniem

Jak Oliwka zasypia, musisz ją usypiać czy chodzi sama. No i czy przesypia całe nocki?? Igor zasypia sam, zarówno na dzienne drzemki jak i na noc, tylko do tej pory jeszcze nie przesypia całej nocy. Budzi się przynajmniej raz na picie. No i ile Twoja panna ma zębów??

Gość gosianica
ja ja usypiam na rekach choc czasami sama usnie a nocki cale przesypia juz dawno od ok 10 m-ca przesypia juz bez budzenia sie.a ma 8 zabkow 5 na gorze i 3 na dole :) a twoj?

Igor ma 12 zębów i czekamy w tej chwili na 4 kolejne. Tym razem trójki bo czwóreczki już ma. W ogóle on te wszystkie zęby miał już przed roczkiem a teraz długo czekamy na kolejne. Z zasypianiem to mam luksus. Powoli przestawia się na jedno spanie w ciągu dnia, ale jeśli ma tylko możliwość spać we własnym łóżeczku to idzie do niego sam i się kładzie. Nocki nie są już dla mnie cięzkie, tym bardziej że napije się i śpi dalej, ale mimo to wolałabym go tego oduczyć bo niestety pije sok lub herbatkę i zęby dostają w rurę. Skąd jesteście??? My mieszkamy w Toruniu, może jesteście gdzieś niedaleko??