Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nkfbkfb

Pieczony kurczak...jak robicie??

Polecane posty

Gość nkfbkfb

mam kogos na obiedzie okolo 13.00 i chce upiec kurczaka, wlascicwie uda bo mi sie rozmrozily przez noc, ale chcialabym w jakis inny sposob, macie jakies dobre pomysly, ja zazwyczaj robie z warzywami czy kurczaka troche podsmazacie albo gotujecie zanim wstawicie do piekarnika??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurczaka w calosci sypie przyprawami i stawiam go na puszce od piwa w piekarniku.Piwa w puszce ma byc troche ,kurczak jest wilgotny. Albo zamiast na puszce wysyp na blache kilo soli gruboziarnistej i poloz kurczaka.Tez super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziunka..
ja wstawiam poprostu do piekarnika, nie uzywam przypraw, wiec niczym nie sypie tylko sam kurczaczek i troszle oliwy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bez przypraw
? to mjsi obrzydliwie smakować :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziunka..
na poczatku tak, ale teraz nie zjadlabym takiego z przyprawami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juz po 13.00..to po obiedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jest taka przyprawa w płynie
firmy tan-vien(czy jakoś tak..),chodzi o sos sojowo-grzybowy!jest rewelacyjny!wystarczy natrzeć kurczaka tym,po upieczeniu jest pięknie zrumieniony i bardzo smaczny! i nie trzeba smażyć wcześniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barbarka78
Ja zwykle pieke na patelni. Nie lubie takiego z piekarnika. Najpierw dzień wczesniej robie marynate i wrzucam a potem na drugi dzien na oleju smaze najczesciej na patelni Philipiaka bo ma groszkowe dno i tłuszcz nie zostaje na mięsie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×