Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spidermankaaa

Do posiadaczy prawka kategorii B

Polecane posty

Gość spidermankaaa

dzisiaj zdałam prawko! bardzo sie ciesze:) jak wyszlam z egzaminu, zaraz pobieglam do domu, zeby podzilic sie z tym najblizszymi.tylko teraz jak emocje opadly, nie bardzo wiem co mam dalej robic.. gdzie isc po odbior prawka? i czy mam wyjmowac jakies dokumenty z wordu, zapomnialam sie zapytac z tego wszytskiego egzaminatora, jak zdalam co mam dalej robic, wiec jako ze wy juz zdaliscie, moze mi podpowiecie:)?

gratulluje:D do wordu nie musisz po nic chodzic. mozesz zapomniec o tym potwornym miejscu:D prawko bedziesz miala do odbiotu za 2-3 tygodnie w urzedzie gminy.

Gość ja zdalem 3 lata temu
O ile mnie pamiec nie myli to teraz sledz czy twoje prawko jest do odbioru na stronie: https://www.kierowca.pwpw.pl/ Gdy bedzie widniala tam informacja, ze jest do odbioru, wtedy udajesz sie do swojego Starostwa - Wydział Komunikacji. W kasie uiszczasz opłate za prawo jazdy (nie wiem ile ona obecnie wynosi) i idziesz do odpowiedniego pokoju po odbiór.

za prawko chyba placi sie 70 złotych. a ta strona ktora podala "ja zdalam 3 lata temu" jest ebznadziejna. moja kolezanka juz odebrala prawko a tam dalej pisało ze trwa przesylanie

Gość spidermankaaa
w takim razie jak mam sprawdzic ze moge juz odebrac plastik?:)

za 2-3 dni zgłoś się do starostwa powiatowego wydział komunikacji i transportu aby opłacić prawo jazdy potem czeka się ok 7-10 dni aż będzi gotowe do odbioru w urzędzie

Gość fewfwerf
Ja z tej strony www dostałam aktualne wiadomości. Prawo jazdy mialam do odbioru w tydzień po zdanym egzaminie (chociaż oczekiwanie może wynosić do miesiąca) i płacilam 75 złotych.

Gość ja zdalem 3 lata temu
No to u Twojej kolezanki podala zle, a u wiekszosci podaje dobrze. Poza tym jak ktos daleko mieszka od miejsca gdzie wydaje sie dokument jest to dobra alternatywa, bo nie trzeba jezdzic co chwile i pytac urzedniczek czy dokument jest juz wydany. Poza tym prawko odbiera sie w STAROSWTwIE a nie w URZEDZIE GMINY. Chyba, ze cos sie pozmienialo ...

Gość j.w.
Nam radzili w WORDZIE po prostu dzwonić do wydziału ruchu urzędu miejskiego ale z tej strony www będziesz miała aktualne info, Nie musisz płacić wcześniej a dopieor po odbiorze. Nie musisz też sama wcześniej odbierać żadnych dokumentów z WORD-u, oni sami się tym zajmują (z WORDu nawe wychodzisz bez żadnego potwierdzenia).

ja zdalem 3 lata temu --> u mnie odbiera sie w urzedzie gminy. tak samo jak dowod. a co do tej stronki... mozna sprawdzic ale te informacje nie sa w 100% pewne.. i wcale nie trzeba ejzdzic zbyt czesto i sprawdzac czy prawko ejst... chyba kazdy ma telefon.

Gość spidermanka
czyli jesli zdalam dzisiaj, to kiedy mniej wiecej powinnam sie zglosic do tego starostwa powiatowego zeby dowiedziec sie czy cos ruszylo?

Gość tjaaaaaa.....
najpierw idziesz i płacisz

Gość charlottee
Czy ktoś miły mógłby mi podać czynności i kroki jakie mam uczynic jesli chodzi o odebranie prawka? zdalam dzisiaj egzamin, i z tej radosci zapomnialam sie zapytac co mam dalej zrobic, zeby odebrac upragniony plastik.mam zalatwiac cos w wordzie? bo kolezanka mi mowila, ze w wordzie sie placi za ten plastik, to prawda? czy isc do wydzialu komunikacji? bardzo prosze o podanie mi tych wszystkich niezbednych czynnosci, bo jak mowie, zupelnie nie wiem co mam dalej robic..

Gość charlottee
czyli do wordu nie mam po co wracac? nic tam nie musze placic?

Gość charlottee
Czyli jeśli dzisiaj zdałem, to w przyszłym tygodniu czy dopiero za tydzień w poniedziałek wybrać się do tego starostwa powiatowego?

Gość charlottee
Ponawiam pytanie!

po 2-3 dniach roboczych możesz iść do starostwa zawsze też możesz zadzwonić i się zapytać czy już z word-u przesłali twoje dokumenty