Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuk

Tylko głupi ludzie są szczęśliwi..

Polecane posty

Gość into.......
"takie dusze najczesciej kończą swoje zycie za szybko bo tak naprawde nie ma żadnego sensu" tak to prawda, jesli nawet nie usmiercaja sie jednym szybkim czynem, to umiercaja sie powoli, leki,narkotyki,jedzenie,alkohol to popularne znieczulenie na zlo z drugiej strony, ktos "technicznie" podchodzacy do swiata, powie, ze tacy ludzie sa slabi i powinni wziac sie w garc (jak nie lubie tego stwierdzeia ) i nie biadolic... ja na wierchu i przez ototczenie odbierana jako silna i charyzmatyczna jednostka, w srodku jestesm slaba, nadwrazliwa, a glowa pelna sprzecznych mysli..." nawet nie wiesz jak się z tobą zgadzam i ciesze się, ze sa jeszcze tacy ludzie "slabi" jak ja, myslalam ze wygineli... bardzo podobnie jest postrzegana, a w środku.... kiedy mówie, ze gdybym zobaczyła juz wszystkie piekne miejsca jakie chcialabym zobaczyć to moglabym spokojnie odejsc.. ludzie w tym momecie pukają sie po glowach.. nie rozumieją w ogole..

Gość samotna3333333333333333333333
tepa samotna niewyksztalcona samotna bezmyslna samotna naiwna i td

Gość hogo fogo
into----> ludzie ktorzy myślą wiecej i czesciej, analizuja duzo nie potrafia sie cieszyc bo swiat wcale nie jest dobry i przepiękny. widzą to ludzie ktorzy sa wrazliwi, maja piękne dusze i takie dusze niestety nigdy nie beda szczesliwe tak samo jak na swiecie nigdy nie bedzie pieknie. i takie dusze najczesciej kończą swoje zycie za szybko bo tak naprawde nie ma żadnego sensu CHYBA O MNIE PISZESZ :-( świat jest przerażający w dodatku coś nas zmusiło do istnienia w kompletnej nie wiedzy co potem....

ja cały czas myśle, analizuje, mysle nad swiatem itd nie gadam o pierdołach z znajomymi. Niby mądra ale w czym mi to ma pomóc jak nie mam bezsensownej gadki ?

Gość glupia maksyma
ludzie szczesliwi to ci, ktorzy potrafia sie cieszyc drobnostkami na przekor przecwnosciom

Gość into.......
hogo fogo pisze także o sobie, wiec rozumiem...

Gość into.......
potem będzie wielkie nic, ale nie bedzie cierpienia juz, pieprzonych steorotypów i ludzi, którzy mają cie za wariata bo myslisz inaczej, bo czujesz piękno, bo chcesz z niego czerpać garsciami, bo chcesz robić to co sprawia, ze kwitniesz, a nie robiąc tego co inni, nie poddając się spoleczenstwu jesteś dziwolągiem..

Gość hogo fogo
1. coś nas stworzyło ... czy mieliśmy możliwośc wyboru? 2. świat to nędza i rozpacz -- wojny , ludobójstwo itp. 3. żyjemy w strachu przed śmiercią - nawet ci którzy wierzą w Boga 4. żyjemy ze swoimi bliskimi jak matka, ojciec tylko po to żeby ich stracic i żeby umarli ---> coż za potworna wiadomośc 5. jesteśmy zamknięci w swoich czaszkach nigdy nie możemy byc w pełni " z kims" samotnośc jest wpisana w naszą naturę ja sobie z tym nie radzę . zagłuszam to wszystko piciem , imprezami, seksem itp. :-O

4. żyjemy ze swoimi bliskimi jak matka, ojciec tylko po to żeby ich stracic i żeby umarli ---> coż za potworna wiadomośc 5. jesteśmy zamknięci w swoich czaszkach nigdy nie możemy byc w pełni " z kims" samotnośc jest wpisana w naszą naturę z tym sie zgadzam w 100%. z 4 pewnie dlatego ze moj swiat runal gdy ojciec zachoworwal a pol roku pozniej zmarl. z 5 pewnie dlatego ze oprocz tego ze nie potrafie po 1 sie otworzyc, po 2 dobrac slowa aby mnei zrozumiano, a nawet jak jzu probuje to i tak nie wiadomo o co chodzi :o

a najgorsze ejst to ze jak przychodzi ktos do mnie po porade to potrafie mu pomoc w wielu sprawach, sama sobie nie potrafie :o myslalam nad tym zeby moze wybrac sie do psychologa, ale twierdzilam ze nie wiem czy bede potrafila cokolwiek powiedziec, oraz czy psycholog bedzie mial ochote na wysluchiwaniemnie :o

Gość into.......
od małego jesteśmy "ustawiani" odgórnie przez wszystkich do okoła, dziewczynki powinny sie bawic lalkami i w dom, zeby w przyszłosci byly dobrymi i uległymi żonami i wspaniałymi matkami, dziewczynkom nie pasuje wspinanie sie po drzewach czy bawienie samochodzikami, chlopcy zaś bawiący się lalkami budzą dziwne uczucia, bo przeciez nie wypada, bo lalki sa dla dziewczynek... ubranka różowe dla dziewczynek, niebieskie dla chlopców. bo co? bo z góry tak juz jest.. najpierw żłobek, potem przedszkole, szkola przez cały ten czas wpajają nam to samo gówno od stuleci, kazdy musi byc taki sam, wierzyc w to samo, wierzyc w Boga bo inaczej TRACH! bo inaczej w średniowieczu spalili by cię za taki wyłam na stosie.. każdy musi nosic imie Kasi, Ani, Julci bo jak bedzie Amanda to zeżrą cie w przedszkolu, ze krzywdzisz dziecko IMIENIEM. prawdziwa rodzina to maz, zona i dzieci, nie wazne, ze maz pieprzy na boku, wazne zeby dzieci miały ojca. i trwanie w tym bajzlu. nie wazne, ze kobieta nie chce miec dzieci, bo nie lubi/ nie potrzebuje/ nie chce, wtedy obcy twierdzą, ze do pelnej rodziny musza byc dzieci, a kobieta bez dzieci nie jest kobietą.. jest kaleką

Gość robieme krecheee
into......., ja znajomym o tym nawet nie mowie, mowie mamie, bratu i przyjaciolce, ktora mysli podobnie. hogo fogo, jak bedziesz miala czas, to poczytaj, bo troche duzo tego http://bpd.szybkanauka.net/ samotna33333..., "tepa samotna niewyksztalcona samotna bezmyslna samotna naiwn" ale to wlasnie te cechy sa powodem Twojego nieszczescia?

Gość hogo fogo
psycholog zawsze ma ochote jak mu zapłacisz a może cię nawet polubi

Gość w takim razie taki dalaj lama
to musi byc kompletnym idiota ;) a co dopiero budda ;P

no wlasnie- ja nie chce zeby mnei sluchal bo mu place, tylkod latego ze chcialabym z kims zlapac nic porozumienia.

Gość hogo fogo
robieme krecheee ---> ja tego nie mam . jestem alkoholikiem a zostałem nim dlatego że nie akceptuję świata i od niego uciekam.

Gość robieme recheee
billy brown, wybierz sie, nic nie tracisz. ja mialam do czynienia z kilkoma psychologami, ale to bylo stosunkowo dawno i w zwiazku z inna kwestia. nie trafilam niestety na odpowiedniego dla mnie. probuj, moze Tobie sie uda. "prawdziwa rodzina to maz, zona i dzieci, nie wazne, ze maz pieprzy na boku, wazne zeby dzieci miały ojca. i trwanie w tym bajzlu. nie wazne, ze kobieta nie chce miec dzieci, bo nie lubi/ nie potrzebuje/ nie chce, wtedy obcy twierdzą, ze do pelnej rodziny musza byc dzieci, a kobieta bez dzieci nie jest kobietą.. jest kaleką" tak, moja matka powiedziala mi niedawno, ze nie jestem kobieta, bo nie mam meza i dzieci:D:o

Gość chujnia
ale macie problem :o badzcie soba i srajcie na innych, jak ktos ma was cenic to bedzie, bez wzgledu na to czy wierzycie w boga badz czy macie dzieci

Gość into.......
chujnia to były tylko przykłady bo moglabym pisać do konca ostatniego wydechu o tym to mnie wpienia i rozwala na łopaty, ale kazdy myslący to wie. na szczescie mam przyjaciela, ktory całkowicie rozumie mnie, a ja jego... razem probujemy uciekac...

Gość robieme krecheee
"no wlasnie- ja nie chce zeby mnei sluchal bo mu place, tylkod latego ze chcialabym z kims zlapac nic porozumienia" to bedzie trudne, oni nic od siebie i o sobie nie mowia, takie zasady:o dla mnie to zawsze bylo bardziej jak przesluchanie, niz rozmowac...

Gość hogo fogo
ja kilka razy zagiąłem terapeutke . chyba za inteligentny jestem na te ich sztuczki :-P

Gość chujnia
opieralam sie na twoich przykladach :) mnie malo kto lubi bo mam ryj od ucha do ucha i zawsze walcze o swoje (nie tylko rzeczy materialne) mam w dupie to czy ktos mnie lubi czy nie, jestem soba i jest mi z tym dobrze :) na palcach jedej reki mogalabym wyliczyc moich znajomych...dobrze mi z tym bo wiem, ze moge na nich polegac :) reszta mnie po prostu wali ! nie to nie, strata owej osoby .

Gość into.......
billy byłam u psychologa i stwierdziłam, ze bardziej ja bym mogła pomóc jemu niz on mnie :) juz wiecej nie poszłam. fajnie jesli sie ma oparcie w bliskich, albo u psa, który bezkonkurencyjnie i na zawsze mnie kocha, miłuje i broni przed złem swiata, któremu moge sie wygadac i wypłakać..

Gość robieme krecheeee
hogo fogo, no wlasnie:D u mnie to zawsze byla zabawa w kotka i myszke:o

Gość into.......
chujnia mi tez dobrze ze soba, tylko mniej dobrze ze swiatem uwierzylibyscie, ze moglabym porzucic wszystko tj. sprzedac mieszkanie i wszystkie graty, rozdac pieniadze na schroniska ew. domy dziecka i wyjechac tam gdzie moje serce ciągnie, mieszkac nawet na ulicy ale byc w tamtym miejscu i zyc tak jak chce? Zapytacie co mnie trzyma? zwierzeta ktorych nie moglabym wziac ze sobą.. i męzczyzna calkowicie techniczny :)

Gość chujnia
skoro jest ci dobrze to w czym probem ??

Gość into.......
ze mna nie ma problemu :)

Gość chujnia
wiec skoro oni maja problem niech sami sie bujaja ;) jesli bedziesz chciala sie im przypodobac znaczy, ze jest tak jak oni , cen siebie !! :)

Gość hogo fogo
ide se film obejrzec , na godzinę zapomne o wszystkim :-P