Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgdgfghh

pytanie mam o nauke jedzenia

Polecane posty

Gość gfgdgfghh

od kiedy pozwalalyscie jesc waszym dzieciom same lyzeczka czy widelcem?? Ile mialy miesiecy?? Moj ma rok i jakos sie przemoc nie moge. Raz jak mial 10 mies dalam mu kisiel w miseczce i lyzeczke zeby sprobowal sam, bylo kupe smiechy ale sprzatania jeszcze wiecej, masakra byla. Czy roczne dziecko juz powinno oczyc sie samo jesc czy jeszcze za wczesnie?

moim zdaniem powinnaś już mu pozwolić na samodzielne jedzenie. oczywiście ze będzie wszędzie brudno a większość jedenia wyląduje na podłodze i ubrankach ale jak nie będzie próbował to się nie nauczy. ja wczoraj dałam pierwszy raz synkowi do ręki łyżeczke i kleik w miseczce. może ze 4 łyżeczki były w buzi, reszta wszędzie obok, ale maly był cały uradowany :) myslę że o to właśnie chodzi, o wyrabianie nawyków a im wcześniej pozwolisz na samodzielność tym szybciej ową samodzielność osiągnie :)

Gość gfgdgfghh
super masz synka, gratuluje no nic, w takim razie od jutra dzialam...

Gość kasiajanik87
hej, ja też myśle ze powinnaś już zacząć mój synek bardzo lubi jeść sam i idzie mu to coraz lepiej ja zawsze siedze i drugą lyżka go dokarmiam

Gość gfgdgfghh
no to zaczne.... az sie boje :)

Mój miał rok i 2 miesiące.Z początku większość lądowała nie tam gdzie trzeba(zwłaszcza zupki),ale wkońcu sie wprawił.