Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papppappapa

czy znacie osobe ktora miala

Polecane posty

Gość papppappapa

zmiażdżony palec??? zostala sama kosc, bat mial wypadek, palec u reki, sa glosy o amputacji do ktorej nie dopuszcze, pomozcie moze ktos cos wie o jakis przeszczepach skory,

Gość znam osobe która miała
odgryzionego palca (środkowy prawej ręki) w jednym szpitalu określili jako amputacje w innym przyszyli...ale mało czasu na takie rzeczy

Gość pappapapappa
wlasnie tego sie boje, u mojego brata zostala tylko kosc mieso rozszarpane, jest w szpitalu zmieniaja oopatrunki nic poza tym, nie wie jakiego ma lekarza,ma zostac miesiac, ma tylko kosc-0tzw kikut Boze jak sie boje

Gość młodziutka__
Ja sama miałam wkręciłam sobie palce w maszynkę i miałam amputowaną część palca. To wcale nic złego... mogę nim normalnie poruszać i wygląda ok. Syn znajomego miał taką sytuację jak Ty, znaczy Twój brat. miał amputację paliczka i na kość naciągniętą skórę z dalszej części palca. Teraz ma takiego połowę palca a skóra wokół jest bardzo naciągnięta co trochę przeszkadza. W ogóle nikt nie chce amputacji i boi się tego, ale jeżeli tak trzeba to chyba lepiej niż cierpieć. Przeszczep skóry jest ryzykowny, a w szczególności na tylko jeden palec... Więc radzę sie zastanowić poważnie. Ale jak to się stało? Palca nie da się uratować a apmutacja jak by przebiegała?

Gość pappapappa
on nie ma nic na tym palcu poza skora, jestesmy zalamani, jade wponiedz do lekarza, o ile sie jakis znajdzie bo na razie takiego nie mial, to sie stalo w srode, Boze ile posmarowac, jak to powiedziec, nigdy nue bylam w takiej sytauacji, mama ma 600zl renty, ja 100zl wyplaty, jak rozmawiac z lekarzem czy do ordynatora isc???

Gość shooockk
ja miałam zmiażdżony :o ale wyszłam ok z tego, żadnych amputacji, choc tez sie bałam

No to nie macie za dużo kaski ale chociaż te 2 stówy daj albo skombinuj np dobry koniak czy coś takiego. Wkładasz to w wyniki bada czy po prostu kładziesz na biurku jak gdyby nigdy nic:) Tak jakbyś tego w ogóle nie zrobila. Szukaj w necie chirurgów i chociaż po konsultacje zadzwoń.

Gość papappap
zmiazdzony i rozszarpana skore, ze nic nie ma z niej? moglabys opisac twoje leczenie i stan po wypadku

Gość pappapap
jest w szpitalu wiec niby ma opieke, jest na ortopedii, od kilku dni chodze do tylu, do tego inne problemy. tak chce mu pomoc, od razu w tym dniu co bedziemy rozmawiac dac lekarzowi? czy lepiej do ordynatora od razu isc by sie zajal, tylko, ze czytalam w necie, ze wizyta u niego prywatnie 200zl, do szpitala z walizka kasy isc, boje sie, ze trafi sie jakis mlody asystent bez wiekszego doswiadczenia a na te twlefoniczne konsultacje to jak? dzwonic po lekarzach? kazdy powie ze bez pacjenta ani rusz,a on ma byc miesiac w spitalu, boje sie zeby nie bylo za pozno, sorry za chaos myslowy

Gość shooockk
sorki, ze dopiero, ale wczesniej mnie nie było. ja akurat miałam zmiażdżonego palca u stopy. paznokiec mi prawie całkowicie zszedł, skóra także. myślałam, że zemdleję jak na to patrzyłam. było to już z 5-7lat temu, nie pamiętam dokładnie jak przebiegało leczenie ale też miałam jakieś maści itp

Gość papappapapa
podnosze