agajulcia 0 Napisano Sierpień 8, 2009 Witam. Ja mam podwojne obywatelstwo, a maz polskie. Czy ktos sie orientuje jak w tym przypadku jest z naszym dzieckiem? Czy dziedziczy obywatelstwo po ojcu, matce, czy zalezy to od kraju, w ktorym sie urodzilo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja ci powiem Napisano Sierpień 9, 2009 jesli masz podwojne obywatelstwo - zakladam ze polskie i jakies inne a maz tylko polskie to dziecko moze miec podwojne rowniez. chyba ze chcecie dac mu tylko polskie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość polskie i moze inne ale to Napisano Sierpień 9, 2009 zalezy od kilku czynnikow... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nadanie obywatelstwa nie Napisano Sierpień 9, 2009 zalezy od chcenia czy nie chcenia rodzicow... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość obywatelstwo dostaje sie Napisano Sierpień 9, 2009 po rodzicach, a wiec w waszym wypadku bedzie mial podwojne.... jezeli ty masz polskie i twoj maz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agajulcia 0 Napisano Sierpień 9, 2009 "polskie i moze inne ale to zalezy od kilku czynnikow..." Od jakich czynników? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rigito Napisano Sierpień 9, 2009 Jezeli dostarczysz akt urodzenia dziecka do USC w Polsce , dziecko nabedzie rowniez polskie obywatelstwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agajulcia 0 Napisano Sierpień 9, 2009 dziecko urodzilo sie w Polsce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grrrrrrrrrrrrrr Napisano Sierpień 11, 2009 drugi topik an ten sam temat... opanuj sie kobito, zasmiecasz tylko forum :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość po rodzicach Napisano Sierpień 12, 2009 obywatelstwo dziedziczy sie po rodzicach wiec dziecko ma oba automatycznie zakladajac ze ty masz polskie i jakies inne a nie oba inne niz polskie bo wtedy dziecko ma automatycznie potrojne obywatelstwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach