Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ziomal

Czy ze slaba znajomoscia angielskiego mozna studiowac na Birkbeck University

Polecane posty

Pracuje z osobami anglojezycznymi i sobie radze ale mam slaby speakimg.

Gość tutsi i hutu
raczej nie, bo zanim Cie przyjma musisz zdac egzamin jezykowy

Gość frentii
ale mam slaby speakimg. slaby polisz tez masz:O

Gość tak jedna z londynu
wiesz co ,nawet bym ci odpowiedziala,gdybys mial inny nick i nie wyskoczyl z tym 'speakingiem', ale widac ze jestes rastuchem,a ja z eunuchami nie gadam.wiec radz sobie sam.

Gość ok teraz mam nick
a speaking to byla literowka mozna sie uczyc w biegu

Gość tak jedna z lodnynu
nie chdzilo mi ot ze pomyliles n z m ,tylko ze w ogole piszesz po pslku a potem wyskaujesz z angielskim slownikem jakbys nie mogla nsapiac mam problemy z mowieniem........ale bynajmniej wracajc do twojeo pytania to odpwiedz brzmi : nie.

Gość ta jedna z londynu - naucz
sie po polsku pisac a potem miej pretensje do innych

Gość tak jedna z londynu
pisze szybko i nie chce mi sie poprawiac....

Gość ewe-linka26
oczywiście , jak nie ma się do czego przyczepić to jak zwykle literówka zaczyna być czymś obraźliwym.. a z tym speakingiem to przesadziłeś kolego..pracujesz z osobami anglojęzycznymi, tzn z Anglikami? czy z imigrantami mówiącymi po angielsku.. bo to tez różnica, zanim podejdziesz do egzaminów wstępnych, o ile takie są - zależy od kierunku, musisz zdać egzamin z angielskiego, zawsze można próbować, a egzamin nie jest takie trudny, podstawowy angielski, powodzenia

Gość no nie wiem czy to taki
podstawowy angielski. jak ci kaza zdawac IELTSa a taki egzamin uniwerki czesto wymagaja jak chce sie studiowac. to jest miedzyarodowy egzamin i sama go zdawalam i nie uwazam zeby zdac na dobry wynik wystarczy podstawowa znajomosc jezyka...a poza tym jak cie jakims cudem przyjma to pozniej nie dasz sobie rady. jak zamierzasz pisac eseje i raporty? jak slobo mowisz po angielsku to jak chcesz zrobic prezentacje przed calym rokiem czy grupa? ja mam dobry angielski i nie wyobrazam sobie ze ktos ze slabym moglby sie pchac na uniwerek. najpierw zapisz sie na kurs angielskiego

Gość miejscowa idiotka
Na słaby speaking jest jedna rada- ćwiczyć, ćwiczyc i jeszcze raz ćwiczyć. Mów do ludzi, rozgadaj się i po jakimś czasie dasz radę :) Powodzenia!

Chcialbym studiowac zmiany klimatu lub inny kierunek zwiazany z geografia np. planowanie przestrzenne. W Polsce wlasnie skonczylem geografie. W Londynie chcialbym isc na magisterskie studia part - time na wyzej wspomnianej uczelni. Rzeczywiscie angielski moze byc sporym problemem. Pracuje z imigrantami mowiacymi po angielsku. Sa takze osoby z RPA czy UK, ale to mniejszosc. Postaram sie cos wiecej dowiedziec. I bede aplikowal. Oczywiscie mam plany isc na kurs jezykowy.

Gość tak jedna z londynu
podjerzewam ze bedziesz musial zdac IELTS na 6.5 albo 7 , max jest 9. ale troche pozno sie zorientowales ,watpie zeby udalo ci sie gdzies jeszcze zapisac na egzamin w tym miesiacu...

Gość tak jedna z londynu
no to zapomnij.... pocwicz jezyk i dopeiro wtedy mysl o studiach

wiekszosc uniwersytetow wymaga IELTS na poziomie 7.0 lub 6.5. Nie jest to trudny egzamin,ale trzeba sie wykazac na wszystkich plaszczyznach znajomosci angielskiego. Koncowym etapem jest wlasnie konwersacja i chociaz wyglada niewinnie i o wiele krocej w porownaniu z pozostalymi czesciami egzaminu to sporo punktow zalezy wlasnie od niej. Musisz zdac ten egzamin zeby jako obcokrajowiec tutaj studiowac. Zawsze mozesz sie jeszcze zalapac do collegu. To tez rozwoj

aplikowanie na uczelnie w tym roku to raczej juz troche za pozno,ale jak mowie do collegu jeszcze sie zalapiesz,podszkolisz angielski i zobaczysz

Gość eve-linka26
dokładnie; najpierw college; a egzamin z ang tez zdawałam przed przyjęciem i nie był taki trudny; nie przesadzajmy

Polecacie jakas szkole szczegolnie jesli chodzi o nauke jezyka i certyfikat IELTS? Co sadzicie o Islington Collage?