Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani15

Od ilu lat per pani?

Polecane posty

Gość pani15

Moja pietnastoletnia Ania byla wczoraj przesluchiwana za swiadka w sadzie. Sedzia zwracal sie do niej per "ty". Czy postapil slusznie? Czy nie powinien na pani?

jak najbardziej slusznie ...trudno do dziecka zwracac sie per pani ....brzmialo by to co najmniej smiesznie... od uzyskania pelnoletnosci :)

Gość pani15
Ale 15 lat to prawie jak pelnoletnosc. Od tego wieku idzie sie do wiezienia.

Gość buahhhhaa
"przesluchiwana za swiadka w sadzie"................mamusia debilka - naucz sie tępa locho pisac poprawnie... a teraz wypierdalaj ............

Gość mlop
nie no bez jaj- jak do 15-stki ma sie zwracać per pani to do 14 i 13 moze równiez? przecież są tylko o rok czy dwa młodsze od tej prawie pelnoletniej

Gość do mnie jak miałam 17 lat
mówili do mnie na pani, t eraz mimo że jestem starsza to nie oczekuję tego

Gość soleil:)
No w zasadzie to chyba powinien..... Młode dziewczyny to często bardzo dowartościowuje, kiedy ktoś zwróci się do nich "pani", więc czemu mielibyśmy im tak nie mówić? Ale z drugiej strony, może Pan Sędzia nie chciał po prostu przerażać jej oficjalnością tej sytuacji, chciał, żeby czuła się lepiej na sali sądowej i to dlatego. Ale już np. gdzieś w sklepie czy w autobusie, w mniej oficjalnej sytuacji można mówić w tym wieku "pani".