Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 qwertydfghjvbnm

jak wyglada gnida? jak odroznic ja od lupiezu?

Polecane posty

Go艣膰 qwertydfghjvbnm

boje sie ze mam wszy, pomozcie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ada-85
raczej przy glowie, bo chyba zywi膮 sie krwi膮, jak komary. Sa bardzo malutkie, ok. 1mm albo i mniejsze, robaki s膮 czarne, a jajeczka szare czy przezroczyste. jajeczka - w przeciwie艅stwie do 艂upie偶u - s膮 twarde. lupiez i wszy sa zupelnie inne, lupiez do biale jakby mi臋ciutkie 艂uski, takie mikroskopijne 艂uski ryby, a wszy to male czarne robaczki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lekarz dermatolog 4U
Gnidy mo偶na spotka膰 na ca艂ej d艂ugo艣ci w艂osa (w艂os贸w), s膮 nieco pod艂u偶ne, maj膮 srebrzysty kolor i ok. 1 milimetra d艂ugo艣ci, widoczne na w艂osach jako zgrubienia i wyczuwalne podczas poci膮gania zw艂aszcza pojedynczych nitek w艂os贸w, na kt贸rych umiejcowione s膮 gnidy. Najlepszym 艣rodkiem na pozbycie si臋 wesz i gnid, s膮 nie szampony, za艣 p艂yny do smarowania sk贸ry g艂owy i w艂os贸w, kt贸re trzeba przytrzyma膰 pod przykryciem (najlepsza foliowy kapturek), a nast臋pnie umy膰 g艂ow臋 zwyk艂ym szamponem a gnidy szczesa膰 g臋stym grzebykiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ada-85
Brawo dla lekarza!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anq25
Ale poczyta膰 gdzie si臋 usadawiaj膮 itp. mo偶e na stronach gdzie s膮 opisane paso偶yty...Nietrudno zauwa偶y膰 u wi臋kszo艣ci ludzi w PL brak ch臋ci douczania si臋 i poszukiwania informacji...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lekarz dermatolog 4U
Nie dla wszystkich opisywany fakt jest bardzo oczywisty, zw艂aszcza gdy dany cz艂owiek, z problemem nigdy nie mia艂 do czynienia. Nie oceniaj nigdy nikogo wzgl臋dem siebie. Takie uszczypilwe pisanie (gadanie) jest zupe艂nie bezcelowe. Ma si臋 to podobnie tak, jak gdyby艣 posz艂a do lekarza z dolegliwo艣ci膮 a on ci na to, 偶eby艣 poczyta艂a o tym w internecie, postawi艂a diagnoz膮 i ewentualnie przysz艂a po recept臋, z tym, 偶e w przypadku wesz nie potrzeba konsultacji lekarskiej, jednak zalecam troszk臋 zrozumienia dla ludzi, dla kt贸rych zetkni臋cie si臋 poraz pierwszy z czym艣 nawet drobnostkowym nie jest spraw膮 oczywist膮. Anq25, lubisz by膰 z艂o艣liwa wzgl臋dem ludzi, kt贸rych informacje w internecie nie przekonuj膮? Kr臋ci Ci臋 dokuczanie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cze艣膰, od jakiego艣 czasu na swoich w艂osach zauwa偶y艂am bia艂e "kuleczki" mam ich bardzo du偶o nawet na ca艂ej d艂ugo艣ci w艂os贸w ponadto gdy czesa艂am si臋 zauwa偶y艂am "robaka" :c .By艂 ma艂y i czarny! Czy to mog膮 by膰 Wszy? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I co Thoschibka 30 i Thekometa dowiedzia艂y艣cie sie co to jest jak sie tego pozbyc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I co Thoshibka 30 i Thekometka dowiedzialyscie sie co to jest i jak sie tego pozbyc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mia艂am 1 rok temu bardzo sw臋dzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak mia艂am osiem lat to mia艂am gnidy. W艂a艣nie moja mama kupi艂a mi grzebyczeki specjalny 偶el pili i przez dwa dni mi to przesz艂o. :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak sw臋dzi to znaczy, 偶e wszy. i nie ma wtedy, co zwleka膰 tylko jak najszybciej rozpocz膮膰 ich usuwanie. szampon sora forte jwst bardzo skuteczny, 4-5 my膰 i b臋dzie po tym paskudztwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰膰膰膰膰
W aptece pojawi艂y si臋 preparaty Nitolic zna kto艣? Znalaz艂am jedynie ich stron臋 http://www.nitolic.com/ ale opinii brak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WicioPL
mam pytanie jak si臋 czesz臋 grzebieniem na gnidy to wyczesuje takie 艂uski(bardziej kulki) kt贸re s膮 kruche i niewiem co to jest i jak przejade r臋k膮 po w艂osach iczuje ale jak korzystam ze specjalnego grzebienia to wyczesuje takie 艂uski(bardziej kulki) wcze艣niej wspomniane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzie艅 dobry. Mam ten sam problem. Od 7 miesi臋cy m臋cz膮 mnie robaczki zwane wszami oraz jajeczka zwane gnidami. U偶ywam ju偶 5 szampomow i nic nie pomaga nie chc臋 艣cina膰 w艂os贸w bo i tak s膮 bardzo kr贸tkie. JAKIEGO KOLORU JEST WESZ I GNIDA? Co polecacie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W dzieci艅stwie cz臋sto to mia艂am z bra膰mi przynosili艣my je ze szko艂y, gnidy wygl膮daj膮 jak malutkie koraliki na w艂osach Niestety ale trzeba je wytru膰, wyczesywa膰 i wiska膰- czyli wyd艂ubywa膰 Najszybciej trzeba znale艣膰 wsz臋 bo to ona znosi wszy i ja zniszczy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poczekaj par臋 dni..jak 艂upie偶 zacznie si臋 rusza膰, to pewnie by艂a gnida ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w mojej rodzinie problem z wszami przynoszonymi zazwyczaj przez c贸rk臋 ze szko艂y rozwi膮za艂 hedrin komfort, a w ostateczno艣ci taka od偶ywka z tej samej serii "ochrona", kt贸ra przy systematycznym stosowaniu zapobiega ponownym zara偶eniom, i jak na razie si臋 sprawdza, bo mimo nawrot贸w wszawicy w klasie c贸rka nie przynios艂a wesz do domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jagoddda34
ten preparat hedrin ochrona wymaga codziennego stosowania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie, nie wymaga codziennego stosowania. Wystarczy jedna aplikacja na tydzie艅 albo dwa (u偶y膰 mo偶na nawet jako od偶ywki, bo 艂adnie pachnie i w艂osy nie s膮 zniszczone czy przet艂uszczone po niej). Ja akurat preferuj臋 po umyciu w艂os贸w dziecku. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
odno艣nie tej ochrony z hedrinu..ja to ju偶 wszystkich domownik贸w ni膮 traktuj臋..od syna pocz膮wszy, na m臋偶u sko艅czywszy, oczywi艣cie ja te偶 si臋 nie wy艂amuj臋..jak profilaktyka to profilaktyka...

Udost臋pnij ten post