Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Convalia

Potrzebuję rady

Polecane posty

Witajcie, mam pewnie głupi problem. Nie patrzcie na mnie źle. Mnie naprawdę to męczy. Jestem prawie rok z chłpoakiem, który przede mną był 7 lat w związku, a od ostatnich dwóch już zaręczony. Nagle ta laska go zostawiła, znudziło jej się. Czy to normalne, że on używa od niej różnych rzeczy? Np. wczoraj powiedziałam mu, że ma ładny portfel, na to on, że to prezent od niej. Niby to rzecz, pierdoła, ja jestem dorosła, patrzę na zupłenie inne rzeczy, a tu wkurza mnie nagle taka rzecz. Co Wy o tym myślicie? Ja już chwilami nie mam siły sama do siebie. Czy czepiam się bezpodstawnie, czy on nie ma racji? Ja też byłam z facetem 4 lata, ale wszystkie prezenty, jakie od niego dostałam, albo wyrzuciłam, albo po prostu ich nie używam. Z góry dziękuję za pomoc! A.

Gość etam
Dziewczyny przywiązują emocje do rzeczy, faceci nie - wyobrażasz sobie faceta, który suszył by płatki róży dostanej od Ciebie, albo zachował butelkę po perfumach? I jak się związek kończy dziewczyna wszytsko wyrzuca, bo te rzeczy kojarzą jej się teraz ze wszystkim co złe, a dla faceta rzecz to rzecz, niezależnie od kogo pochodzi. Gorzej, jeśli on rzeczywiście traktuje prezenty od niej jak świętość, cały czas o niej mówi - to wtedy uciekaj:)

Dzięki. Ja wiem, wszystkie wiem, tylko nie wiem, jak to zrobić, żeby się tym tak nie wkurzać, nie rozmyślać. Za kilka tygodni on ma imieniny i wpadłam na pomysł, żeby też mu kupić potfel, ale to chyba byłabym najgłupsza rzecz :(

Gość nieznosny_facet
Hmm, ciezko mi powiedziec Byc moze sie po prostu czepiasz i tyle, rzecz portfel - on uzywa bo nawet czasu nie ma zeby kupic sobie inny. Nie zwraca na to uwagi. Ty mu kup i powiedz ze chciałaby zeby ten teraz miał i juz. 7 lat to nie mało, zaręczyny itp itd. Nie mysl ze po roku czasu on bedzie Cie kochal bardziej od niej. To niemozliwe. Kwestia zcy juz zrozumiał ze tamto to juz przykra przeszłosc i nie danaje Ci przy kazdej nadazajacej sie okazji :" Jak to była z tamtą wtedy a wtedy", bo wie ze Tobie to sprawia przykrosc. Jesli na to zwraca uwage to bedzie z tego woda po ogórkach, a jesli nadal rozpamietuje to lepiej daj sobie spokoj. pzdr

Wiesz.. ja z moim chłopakiem też jestem rok czasu i pewnego dnia zauważyłam u niego taki ładny niebieski wazon. I zapytałam skąd go ma. On powiedział, że to dawno dostał od byłej dziewczyny. On z nią był coś koło roku ale mnie to wkurzyło i powiedziałam dla niego, że jest mi przykro trochę. A on następnego dnia wyrzucił ten wazon do kosza. :) Zrobiło mi się od razu lepiej. Też niby głupia rzecz ale mnie wkurzyła. Może pogadaj ze swoim, że jest Ci przykro, że nosi rzeczy od byłej.

Ale problem z tym, że on ma taką duszę "romantyka" trochę, "sentymentalnego". Więc zastanawiam się, czy jednak on nie przywiązuje gdzieś w środku do tego wagi. Przecież portfela używa codziennie kilka razy dziennie... A do tego jeszcze ja powiedziałam, że ten portfel jest taki ładny.

Dziękuję Wam wszystkim, że tak mi odpisujecie! :) Wracając do tematu, ja bym mu kupiła ten portfel, zwłaszcza, że jest okazja, ale nie wiem, czy to nie głupie. Jesteśmy dorośli, czy nie wyjdę na głupią idiotkę, która nie dostrzega, że on w tym portfelu nosi moje zdjęcie i w ogóle, a ja sie czepiam o taką rzecz. Ten porfel jest naprawdę ładny, niezniszczony itd. Ale czy to nie wyjdzie na taką "walkę", że teraz ja mu kupuję. Ja już sama nie wiem :(

Gość niegrzeczny_facet
Proponuje pogodzic sie ze to tylko materia. Co z tego ze jest od niej ? Czy ja mam swojej zabronic nosic jakis tam kolczykow i wypytywac sie czy ten pierscionek, a ten naszyjnik a tamta branzoletka jest od tego a moze od tamtego? Pier**** to. Moze jest ładne i juz. To nawet dziala w 2 strone :D Jesli taki były ją widzi ze ona ma ten np naszyjnik i nagle kolo niej widzi mnie :D:D:D to mu musi byc cholernie nie w sos ze on jej to kupił za "wielgachna kase" a ona i tak i tak jest ze mna :D:D:D i mi teraz daje :D hehehehehe co ty sie martwisz takimi pierdołami dziewczyno. Zacznij sie martwic jak zaczna ze soboa gadac, teraz odpusc

No właśnie u tu sie pojawia kolejny problem. Laska nie odpuszcza, ciągle wyciąga jakieś "brudy" z przeszłości. Że on ciągle jest jej coś winien itp. A on jej oddaje... Poza tym byłam już na dwoch iprezach, na ktorych byla i ona. Ma wspolne towarzystwo z nią... Przeciez nie jest w stanie zerwac konatktu ze wszystkimi.

Droga autorko :) Mysle że ten portfel nic nie znaczy Ja sama Bylam 5 lat temu z Chłopakiem i kupilam mu portfel On do dzis go nosi a nasze uklady sa czysto kolezenskie ... Ja jestem w zwiazku on tak samo nasze uczucie wygaslo dawno temu i zadne z Nas nie czuje do siebie ani cząstki uczucia Mysle tez ze facec czujący cos do dawnej partnerki nie nosil by portfela czy tez nie mial by na widoku rzeczy dostanych w prezencie od Ex Kobiety maja tak samo, jesli kochasz swojego ex nadal wyrzucasz wszystkie rzeczy żeby nie rozdrapywac ran i z bardzo ogromnej złosci

Gość kalendariummalzenstwa
albo mu powiedz ze nie chcesz by uzywal od niej rzeczy bo cie to drazni albo kup mu ten portfel i bedziesz miala z glowy. Nie miej glupich zawachan czy postepujesz dobrze bo kazda na twoim miejscu wymiotlaby WSZYSTKIE PAMIATKI z domu zwiazane z byla!