Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łuszczyca

łuszczyca...co robic

Polecane posty

Gość łuszczyca

wlasnie dzis stwierdzono u mojego faceta luszczyce ma troche oznaki na stopie na kolanie i dloniach;/ czy to moze zajsc dalej jesl ibedzie stosowal przepisane leki ?? wiem ze to ponoc nie jest zarazliwe ale jak sobie z tym radzic ??:(

Gość nie powinno zajsc dalej
jesli bedzie stosowal to co mu lekarz zalecil,ja mam to od 2miesiecy ,a raczej 2miesiace temu mi sie to zaczelo i jestem w trakcie leczenia.. czy raczej zaleczania, z tym ze u mnie to nie stwierdzono do konca ze to luszczyca tylko sa przypuszczenia ze to moze byc to.

mi to wystapilo na calym ciele,ale juz zeszlo tylko zostalo na dloniach i stopach ,jakos stad niechce mi to zejsc.

Nie powinno sie poszerzyc odpowiednio leczone. Paskudna choroba;/ moja koleżanka na to choruje nic po niej nie widać ale czasem musi się cały czas smarować róznymi tłustymi,klejącymi maściami , nawet głowę;/ Jest to bardzo uciążliwa rzecz;/wrrr...

Gość łuszczyca
dzieki za odpowiedzi:* no mu tez powiedizlaa lekarka ze przypuszcza z eto poczatek luszczycy:( strasznie sie zmartwilam o niego :( ale mam nadzieje ze zejdzie i sie nie rozszerzy dalej :(

hej a moglabys napisac jakie mascie dostal twoj facet czy raczej nie bardzo?

Gość łuszczyca
jasne ze napisze tylko ze wieczorem bo jak narazie to on jest jeszcze w pracy i gadalam z nim tylko przez telefon.wiec jak zobacze co ma za masci to zaraz napisze;)

ok bede Ci wdzieczna , zajrze wieczorkiem.

hej jak znajdziesz ciut czasu to odp.dzieki

Gość łuszczyca
sorki ale podam te nazwy jutro ok..? bo moj kochany jeszcze tego nie wykupil a no coz...nie umiemy rozszyfrowac pisma na recepcie;/

Gość tja....
a w rodzinie u chłopaka są przypadki? bo łuszczyca jest genetyczna. poszukaj stron i for poświęconych tej chorobie i o przebiegu diagnozy. moja siostrę też lekarka też łuszczycą wystraszyła (mamy w rodzinie), a okazało się ze to tylko łupież pstry. co do długofalowego leczenia to po rodzinie widzę, że najskuteczniejsze to są kąpiele słoneczne (zwłaszcza Egipt, Tunezja itp.)

Gość babcia terenia
u mnie w rodzinie luszczyca jest genetycznie przekazywana, kilkoro osob mialo zaczątki...pomagalo regularne smarowanie wlasnym moczem tak, wiem, napiszecie, że to obrzydliwe ale 30 lat temu nie bylo skutecznych lekow na luszczyce, a mocz pomagal

Gość łuszczyca
hejka.obiecałam wczoraj napisac te nazwe...wiec jest to masc hasceral (niestety nie wiem czy to jest dobrze napisane i dobra nazwa bo odczytujemy z recepty :( a te pismo trudno rozszyfrowac) a druga podam jak juz bedzie wykupiona bo juz wogole nie da sie przeczytac;/

Ok. dzięki ze napisałas,ja takiej masci nie miałam . Dziś bylam po raz kolejny na wizycie u dermatolog i przepisała mi dwie mascie,którymi mam sie na zmiane smarowac Clobederm i Clobaza, ale tak szczerze powiem że juz mam dosyc tego smarowania juz dwa miesiace sie z tym mecze ,to takie uciażającae tyle ze teraz to tylko juz na dloniach i stopach to chociaz z tego dobrze ze calego ciala nie trzeba smarowac bo te mascie sa nieprzyjemne..

Gość łuszczyca
no z pewnoscia nie przyjemne :( jak wkoncu moj wykupi te recepty to dopisze druga nazwe masci.ale mysle ze to pewnie tez wieczorem dopiero bedzie.. eh juz od kilku osob slyszlaam ze to strasznie uciazliwa choroba ktora ciagle nawraca:(:( boje sie zeby nie przenioslo mu sie to na reszte ciala:(:(

Gość margolciax
Hej,pisze tu ktos? Chcialabym zkims pogadac o tej chorobie.

Gość lidka z miasta
ja mam od ponad 10 lat łuszczyce na skórze głowy i na łokciach. Ciężko czasem jest, choroba nie do wyleczenia tylko ewentualnie do minimalizowania.

Gość margolciax
A od razu u Ciebie ta chorobe poznali? ze to jest luszczyca?

Gość smarujta sie masciami
DERMOVATE najlepsza masc !