Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 fantakiro

pasta cynkowa na tr膮dzik

Polecane posty

Go艣膰 fantakiro

Witam wszystkich Mam ogromny problem z tr膮dzikiem od kilku lat. Krosty s膮 du偶e, najcz臋艣ciej guzowate, wyst臋puj膮 w du偶ych ilo艣ciach, po prostu stan mojej sk贸ry jest fatalny. Stosowa艂am mn贸stwo antybiotyk贸w, ma艣ci, krem贸w, sposob贸w domowych itd Od偶ywiam si臋 w miar臋 zdrowo. Tzn nie wchodz膮 w gr臋 jakie艣 s艂odycze, fast foody, produkty chemiczne, ale to wcale nie poprawia stanu mojej sk贸ry. Od 3 dni stosuje past臋 cynkow膮, ale nie widz臋 efekt贸w. Jest tak jak by艂o. Wiem, 偶e na efekty trzeba czeka膰 miesi膮cami przy takim tr膮dziku, ale pasta nawet nie wysusza w ma艂ym stopniu ani jednej krostki. My艣licie, 偶e jednak pomo偶e??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 fantakiro
Mo偶e mi kto艣 odpowiedzie膰? Bardzo mi zale偶y... Prosz臋 o jaki艣 odzew.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pryszcze zatruwaj膮 zycie
ja m臋cze si臋 z twarz膮 7 lat. po ostatnim pobycie w Hiszpani mia艂am masakre/ ca艂e policzki w zask贸rnikach... (troche ran sobie narobi艂am wyciskaniem -na szczescie sie juz goi) na czole tez co艣 wyskakuje... ale my艣le,偶e jest ju偶 lepiej... teraz dzia艂am natur膮: scieram cebule.... mocze w soku p艂atek kosmetyczny ,nak艂adam na chorobowe zmienione miejsca....plamy ,ranki si臋 艂adnie goj膮...zask贸rnik贸w mniej jak nigdzie nie wychodz臋 robie to dwa razy dziennie... (oczy strasznie 艂zawi膮 pierwsze pare minut. )taki ok艂ad trzymam oko艂o 20 minut...potem tego nie zmywam-najlepiej w tym i艣c spa膰 dzi艣 dzia艂am z czosnkiem.... jestem przed okresem i na czole mi dwa guzki si臋 zaczyna艂y robi膰... posmarowa艂am do艣膰 intensywnie czosnkiem,,, i o dziwo te dwa gnoje malej膮....... aha i czasami robie ok艂ady te偶 z og贸rka... cieniutko kroje plasterki i na pare minut na twarz te偶 mo偶esz spr贸bowa膰 .. nic nie tracisz... wpisz w gogle cebula na tradzik albo czosnek... du偶o ludzi膮 to pomog艂o z艂aszcza cebula.... wiekszo艣膰 robi ok艂ady z gotowanej ale ja stawiam na surow膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fantakiro
Dzi臋ki wielkie za odpowied藕:) Co do czosnku to te偶 czasem stosuj臋, bo w艂a艣nie mia艂am okres i wyskoczy艂y mi takie guzowate krosty... Takie s膮 straszne. Niestety na takie mi nie pomaga czosnek. Na mniejsze tak ale nie na takie:( Nie wiem co z nimi zrobi膰 bo nic nie pomaga... Z og贸rka to s艂ysza艂am, 偶e pomaga na przebarwienia po tr膮dziku... a co do cebuli to nie stosowa艂am nigdy. Te偶 wiele s艂ysza艂am, ale jako艣 boj臋 si臋, 偶e to za ostre b臋dzie na tak delikatn膮 cer臋... Ale nie wiem, nie znam si臋 za bardzo na tym, chocia偶 pr贸buj臋 mas臋 sposob贸w...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pryszcze zatruwaj膮 zycie
ja w艂asnie siedzie z ok艂adem z cebuli;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arramandda
pasta cynkowa to dziadostwo, cie偶ko schodzi z twarzy i j膮 podraznia jeszcze bardziej :O jej dzia艂anie mozna por贸wnac z past膮 do zeb贸w - niby wysusza, ale tworzy na krostce skorupe, kt贸ra trudno zmy膰 :O ja polecam Brevoxyl i kremowy 偶el do buzi Clerasil

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grabarka
ostatnio kupi艂am maseczk臋 z zielonej glinki w tubce, Ziaja dla mnie rewelacyjna, czerwona twarz ja艣nieje ..jesli stosuje sie antybiotyki, po nich jest gorzej a polecam smarowanie sk贸rka z og贸rka, ma wi臋cej sk艂. od偶ywczych ni偶 plasterki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grabarka
mam ca艂膮 szuflad臋 r贸偶nych mazide艂, i g...daja! jedynie sterydy szybko pomagaja, ale tak jak wspomnia艂am po nich jest jeszcze gorzej doustne antybiotyki tez mi nie pomog艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maria13
punktowo masc cynkowa zmieszana z zielon膮 glink膮 i olejkiem herbacianym tzn z drzewka herbacianego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fantakiro
do arramandda nie wiem jaki Ty masz problem z cer膮, ale w moim przypadku jakis zwyk艂y 偶el to starta czasu. Na mniejszy tr膮dzik z pewno艣ci膮 pomaga, ale na pewno nie na m贸j...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fantakiro
a maseczk臋 z glinki robi臋, ale jak wszystko... nie pomaga...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arramandda
nie mam jakich艣 powaznych problem贸w z cer膮, chcoiaz na czole mam pe艂nno krostek, takich jakby grudek... ale na "porz膮dny" tr膮dzik to chyba najlepszy jest izotek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fantakiro
no w艂a艣nie... co to jest izotek?? gdzie艣 kto艣 o tym pisa艂 ale ja nie mam poj臋cia co to??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arramandda
wygoogluj sobie :) ja nie stosowa艂am, wi臋c nie wiem, ale znajoma tak i by艂a zadowolona z efekt贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fantakiro
no wi臋c poczyta艂am o tym izoteku i niestety odpada bo trzeba do niego stosowac tabletki abtykoncepcyjne a ja nie chce. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tubka
Spr贸buj zi贸艂 o nazwie ,,virumin" i pij lub stosuj w tabletkach bratek i smaruj twarz po umyciu 3-4 razy dziennie srebrem koloidalnym. Najpierw ci臋 troszeczk臋 wysypie(lub nie) lecz nie zniech臋caj si臋. :) Mi pomog艂o

Udost臋pnij ten post