Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fantakiro

pasta cynkowa na trądzik

Polecane posty

Gość fantakiro

Witam wszystkich Mam ogromny problem z trądzikiem od kilku lat. Krosty są duże, najczęściej guzowate, występują w dużych ilościach, po prostu stan mojej skóry jest fatalny. Stosowałam mnóstwo antybiotyków, maści, kremów, sposobów domowych itd Odżywiam się w miarę zdrowo. Tzn nie wchodzą w grę jakieś słodycze, fast foody, produkty chemiczne, ale to wcale nie poprawia stanu mojej skóry. Od 3 dni stosuje pastę cynkową, ale nie widzę efektów. Jest tak jak było. Wiem, że na efekty trzeba czekać miesiącami przy takim trądziku, ale pasta nawet nie wysusza w małym stopniu ani jednej krostki. Myślicie, że jednak pomoże??

Gość fantakiro
Może mi ktoś odpowiedzieć? Bardzo mi zależy... Proszę o jakiś odzew.

Gość pryszcze zatruwają zycie
ja męcze się z twarzą 7 lat. po ostatnim pobycie w Hiszpani miałam masakre/ całe policzki w zaskórnikach... (troche ran sobie narobiłam wyciskaniem -na szczescie sie juz goi) na czole tez coś wyskakuje... ale myśle,że jest już lepiej... teraz działam naturą: scieram cebule.... mocze w soku płatek kosmetyczny ,nakładam na chorobowe zmienione miejsca....plamy ,ranki się ładnie goją...zaskórników mniej jak nigdzie nie wychodzę robie to dwa razy dziennie... (oczy strasznie łzawią pierwsze pare minut. )taki okład trzymam około 20 minut...potem tego nie zmywam-najlepiej w tym iśc spać dziś działam z czosnkiem.... jestem przed okresem i na czole mi dwa guzki się zaczynały robić... posmarowałam dość intensywnie czosnkiem,,, i o dziwo te dwa gnoje maleją....... aha i czasami robie okłady też z ogórka... cieniutko kroje plasterki i na pare minut na twarz też możesz spróbować .. nic nie tracisz... wpisz w gogle cebula na tradzik albo czosnek... dużo ludzią to pomogło złaszcza cebula.... wiekszość robi okłady z gotowanej ale ja stawiam na surową...

Gość fantakiro
Dzięki wielkie za odpowiedź:) Co do czosnku to też czasem stosuję, bo właśnie miałam okres i wyskoczyły mi takie guzowate krosty... Takie są straszne. Niestety na takie mi nie pomaga czosnek. Na mniejsze tak ale nie na takie:( Nie wiem co z nimi zrobić bo nic nie pomaga... Z ogórka to słyszałam, że pomaga na przebarwienia po trądziku... a co do cebuli to nie stosowałam nigdy. Też wiele słyszałam, ale jakoś boję się, że to za ostre będzie na tak delikatną cerę... Ale nie wiem, nie znam się za bardzo na tym, chociaż próbuję masę sposobów...

Gość pryszcze zatruwają zycie
ja własnie siedzie z okładem z cebuli;)

Gość arramandda
pasta cynkowa to dziadostwo, cieżko schodzi z twarzy i ją podraznia jeszcze bardziej :O jej działanie mozna porównac z pastą do zebów - niby wysusza, ale tworzy na krostce skorupe, która trudno zmyć :O ja polecam Brevoxyl i kremowy żel do buzi Clerasil

Gość grabarka
ostatnio kupiłam maseczkę z zielonej glinki w tubce, Ziaja dla mnie rewelacyjna, czerwona twarz jaśnieje ..jesli stosuje sie antybiotyki, po nich jest gorzej a polecam smarowanie skórka z ogórka, ma więcej skł. odżywczych niż plasterki

Gość grabarka
mam całą szufladę różnych mazideł, i g...daja! jedynie sterydy szybko pomagaja, ale tak jak wspomniałam po nich jest jeszcze gorzej doustne antybiotyki tez mi nie pomogły

Gość maria13
punktowo masc cynkowa zmieszana z zieloną glinką i olejkiem herbacianym tzn z drzewka herbacianego

Gość fantakiro
do arramandda nie wiem jaki Ty masz problem z cerą, ale w moim przypadku jakis zwykły żel to starta czasu. Na mniejszy trądzik z pewnością pomaga, ale na pewno nie na mój...

Gość fantakiro
a maseczkę z glinki robię, ale jak wszystko... nie pomaga...

Gość arramandda
nie mam jakichś powaznych problemów z cerą, chcoiaz na czole mam pełnno krostek, takich jakby grudek... ale na "porządny" trądzik to chyba najlepszy jest izotek

Gość fantakiro
no właśnie... co to jest izotek?? gdzieś ktoś o tym pisał ale ja nie mam pojęcia co to??

Gość arramandda
wygoogluj sobie :) ja nie stosowałam, więc nie wiem, ale znajoma tak i była zadowolona z efektów :)

Gość fantakiro
no więc poczytałam o tym izoteku i niestety odpada bo trzeba do niego stosowac tabletki abtykoncepcyjne a ja nie chce. :(

Gość Tubka
Spróbuj ziół o nazwie ,,virumin" i pij lub stosuj w tabletkach bratek i smaruj twarz po umyciu 3-4 razy dziennie srebrem koloidalnym. Najpierw cię troszeczkę wysypie(lub nie) lecz nie zniechęcaj się. :) Mi pomogło