dziewczyna18 0 Napisano Sierpień 10, 2009 myśleć o tym , a zapisana jestem w przychodni przyszpitalnej a tam pełno studentów na dodatek, i czy piersi można zaslaniać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Sierpień 10, 2009 ja musiałam ściągnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skategirl 0 Napisano Sierpień 10, 2009 Powinnas zdjąć, możesz powiedziec że nie życzysz sobie studentów i po problemie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwiatek8608 0 Napisano Sierpień 10, 2009 ja też zdejmowałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skategirl 0 Napisano Sierpień 10, 2009 Moga Ci pozwolić podciągnąc go do góry tak wiesz pod szyję, więc nie wiem co za róznica czy zdejmiesz, czy podciągniesz jak i tak cyce bedziesz musiała wywalic :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziewczyna18 0 Napisano Sierpień 10, 2009 ale można ręką piersi zasłaniać czy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skategirl 0 Napisano Sierpień 10, 2009 Nie będziesz mogla nic zasłonić, bo ręce będziesz musiała trzymać wzdłuż ciała, tam będziesz miała przyczepione elektrody, to chyba Twoje pierwsze EKG :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość daj im oczy nacieszyć Napisano Sierpień 10, 2009 :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kardiolo Napisano Maj 15, 2011 Witam serdecznie czy mogę coś tutaj nadmienić. na codzień pracuję w przychodni rejonowej w gabinecie zabiegowym w którym również wykonuje się badanie EKG. oczywiście mam również zrobiony kurs EKG. chciałabym rozwiać kilka wątpliwości. Elektrody na klatce piersiowej przytwierdza się w zależności od aparatu na 3 sposoby: Na pasie Przyssawki elektrody samoprzylepne. jeżeli badanie EKG ma być dokładne to wówczas elektrody EKG powinny znajdować się w ściśle określonym miejscu na ciele i tutaj najgorszym wyborem jest pas. ponieważ nawyki personelu medycznego wskazują że stosują jednakowy rozstaw pasa u osoby która waży 50 kg jak i 150 nietrudno sobie wyobrazić jaka może być skala błędu. u nas w przychodni jest ekg na przyssawki. w szkole byłam uczona badania ekg bez biustonosza. co ciekawego rozmawiałam ostatnio z kilkoma osobami pracującymi w firmach produkujących sprzęt do wykonania ekg które potwierdziły że nie powinno się wykonywać EKG w biustonoszu, tak jak i z zegarkiem na ręce. ponieważ metalowe fiszbiny biustonosza mogą zniekształcać falę EKG. do tego kilka razy słyszałam o poparzeniu dziewczyny przez spięcie elektrod z fiszbinami biustonosza. (dawniej stosowane były EKG o prądzie 220 bez ograniczenia do 12V jeszcze gdzieniegdzie w przychodniach spotykane) dodatkowo u wielu kobiet gdyby chciało zrobić się ekg w biustonoszu oczywiście dałoby radę się zrobić tylko byłby jeden problem. elektrody byłyby już niżej albo wyżej niż powinno być i czy w tym momencie badanie wyjdzie 100% rzetelnie i prawidłowo?? zapewniam was ludzie którzy pracują w pracowniach ekg szczególnie ci którzy cały czas dokształcają się w dziedzinie EKG to profesjonaliści widzący wiele kobiecych piersi dziennie i nie ma się przy nich czego wstydzić oni chcą pomóc jak najlepiej przeprowadzić badanie aby była 100% diagnostyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Maj 15, 2011 Ja tylko nie rozumiem jak to się można nie rozebbć do badania lekarskiego. Jak miałem operacje w szpitalu to musiałem się rozebrać do naga, a tam były pielęgniarki i lekarze. Wcale nie miałem oporów bo lekarz od tego jest by badał i operował ciało, a student medycyny to też lekarz tyle, że w przyszłości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 18, 2014 trzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 18, 2014 Nie bój się.Obecnie cyce zobaczysz wszędzie.Na imprezach kobiety same ich pokazują.Czy masz duże? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 27, 2016 Jak miałam robione ekg zapytałam się lekarza czy mam zdjąć biustonosz a on odpowiedział mi że nie trzeba żeby podciągnąć go na kurzajki podpioł mnie do tych elektrod badanie wyszło dobrze a dzień później miałam zawał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 28, 2018 Jesli masz metal w staniku to musisz zdjąć Odnosnie facetow Jesli co drugi ginekolog to zboczeniec tak odnoszą badania szwajcarów w krajach wschodu to przy ekg pewnie jest pidobnie technik zboczeniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 28, 2018 Ja mialam ostatnio. Poinformowano mnie ze powinnam zdjac biustonosz ale sie obylo. Umówiłam sie z babka ze zrobi w biustonoszu a jak sie "nie uda" to najwyzej zdejme. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 29, 2018 z babką się dogadasz ale jak bedzie facet to będziesz musiała ściągnać :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 29, 2018 Powyżej -niestety.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 29, 2018 Pamietam jak poszlam na EKG do Spoldzielni Vita. Zaplacilam za badanie i poszlam,a tam piekny , przystojny mezczyzna ,w moim wieku. Nie wiedzialam w ogole jak to badanie wyglada,wiec mowie,ze chce zrobic EKG.Na to pan,prosze sie rozebrac od pasa w gore. Jezoooo,a ja no co pan ,ja nie przyszlam do lekarza,to dlaczego mam sie rozebrac? Zaczal sie smiac,i mowi do mnie,nie jestesmy na randce,prosze sie nie krepowac. Ja mu na to,to juz wole randke,ale po ciemku,moze wtedy bym sie rozebrala...heeeeee Powiedzialam,ze jednak sie nie rozbiore. Bylam w takim szoku,ze on ma mnie zobaczyc,wstalam do wyjscia. On widzial,ze jestem wyjatkowo trudnym przypadkiem, zaproponowal,abym przyszla za 2 godziny,to kolezanka mnie zrobi. Dziewczyny,do dzis pamietam jak bylam ubrana,i jak to wspominam chce mnie sie smiac,ale wtedy byl to dla mnie dramat. Pozniej juz nigdy nie trafilam na mezczyzne. Milego dnia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 30, 2018 wspomnienia.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2018 UPADIJA....... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 7, 2018 W Polsce musialam zdjac, a jak robilam za granica w USA i jakos nie musialam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach