Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak ja

gulka na stopie. co to może być?

Polecane posty

Gość tak ja

2 tygodnie temu nie wiadomo od czego zrobiła mi się gula na prawej stopie. nie boli tylko jak chodze to tak jakby drętwiała. byłam u lekarza tydzień temu i on mi liotonem 1000 kazał smarować ale nic nie pomogło, dzis jeszcze jakieś tabletki mi przepisał ale on sam nie wie co to jest:( miał ktoś podobnie? dodam ze sie ani nie uderzyłam, skręciłam itp.

Gość cionza jak nic

Gość tak ja
od strony małego palca tak bliżej kostki

twarda? jesli na kości to pewnie jest to wytwór z chrzęści kośc w ten sposób zabezpiecza po uderzeniach może nieznacznie pękła nie musialaś sie uderzyć niedawno

Gość tak ja
nie jest twarde, miekkie lekarz na poczatku mówił ze to może naczynka popękały ale ja sińca nie miałam:(

i tak najprwdopodobniej było na stawach nie robią się gule stawy ( a właściwie chrzęści )się ścierają ale to jest artroza i jest choraba starczego wieku albo sportowca jeśli jest czerwona to jest to problem skórny

Gość Otóż..
to chyba ....nie wiem czy dobrze pamiętam nazwę....ganglion. Narośl na stopie lub ręce, nie groźna. Niektórzy ją odsysają, lub usuwają chirurgicznie, lecz nie daje to 100% wyleczenia, gdyż mogą być nawroty. Inni nic z tym nie robią , po 2-3 latach ganglion może się zmniejszyć albo znika sam.

miękka? trudno to tak okreslić:) trzeba by to było zobaczyc idz do innego lekarza tamten to jakiś baran idz do dermatologa jesli to nie skóra zrób prześwielenie

Gość tak ja
dziękuje wam bardzo za odpowiedzi

Gość tak ja
ten mój konował kazał przyjść jak mi nie przejdzie po tabletkach, to go uświadomie troche chyba:)

Gość tak ja
no właśnie nie jest ani zaczerieniony ani siny i właściwie z dnia na dzień sie pojawiło

Gość Otóż..
twardy i wyraźnie zaokrąglony, ani śladu zaczerwienienia, czy siniaka. Może później podam ci więcej treści na temat.

Gość Otóż..
Najlepiej byłoby, gdybyś wzięła skierowanie i poszła do chirurga, niech to obejrzy. Tam sie przynajmniej czegos dowiesz.Lekarz pierwszego kontaktu ci nie wiele da, ale skierownie weź.

Gość tak ja
dziekuje bardzo za info.