Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz moge zwariowac.. /

Jak umyc okna po cholerrrrrnym remoncie??? Juz nie mam sily

Polecane posty

W ogole to jestem swietna w myciu okien, nigdy nie mam smug (plyn do szyb samochodowych, papierowy recznik i polerowanie gazeta), ale po remoncie sa one nie do wyczyszczenia! To jest jakis cement zaschniety :( juz 2 umylam, co zajelo mi prawie caly dzien - zeskrobywalam zyletka, ale przy nastepnych pokojach juz nawet zyletka wysiada, juz nie mam sily ;(

Gość a musisz to zrobić od razu
Ja też po remoncie skrobałam szyby, ale stopniowo. Tzn. w jeden dzień jedną, potem drugą...

Gość asnsss
Bo okna przed remontem sie zabezpiecza folia.SZyb nie wolno skrobac,bo tworza sie rysy.

dzieki za ten ocet - slyszalam ale jakos mi wylecialo.. ja juz oskrobalam cale okna w kuchni! :/ na razie nie widze rys, ale zobaczymy w swietle dziennym ;) najwyzej bede miala od meza dozywotni ZAKAZ prac domowych ;) (oby;))

Gość krucafuks
Spraw sobie taki płaski nozyk, ktory wyglada jak szpachelka, maszynka do golenia, łatwiej bedzie niz zyletka. Octem cementu raczej nie doczyscisz.

w sklepach budowlanych sa rozne patyki z plastiku, ktore moga uchronic od porysowani- zapytaj ekspedienta, a ocet lepiej lekko rozrabiac z woda..bo zniszczyc moze połysk szyby...no ćóz trzeba moczyc ten cement gąbką..i trochę cierpliwości...

Najlepiej pojedź do sklepu i kup płyn do mycia takich zabrudzeń.Skoro jest do zmywania fug to i do zacementowanych okien też pewnie coś mają.Warto popytać zamiast skrobać czymkolwiek.Sklep to jakaś castorama albo inny budowlany.

Gość ddddddddf
Ja sobie porysowalam okna wlasnie od takiego podskrobywania! Namaczaj, to sie samo rozpusci.

Gość gr...............
W Castoramie albo w Leroy Merlin mozna kupic plyn do mycia kafelek (po kladzeniu kafelek) doskonale usuwa zaprawe z kafeleki i swietnie sie sprawdza do usuwania cementu i innych syfow z szyb -)

Ja uzywam takiego specjalnego nozyka, ktory jest w zasadzie przeznaczony do mycia plyt ceramicznych w piecykach. W nim jest zyletka ale jest tak ustawiona, ze nie ma prawa ccokolwiek porysowac. Przemylabym woda z octem i na mokro przejechala takim nozykiem. Staram sie jak najmniej uzywac chemii.

Gość ooooks
Firma Astra Lublin oferuje wysokiej jakości produkty stolarki okiennej i drzwiowej, spełniające najwyższe standardy. Zapraszamy. http://oknadrzwi-lublin.pl/

Gość ffd
Dźwig Jawor może stanowić doskonałą alternatywę dla innych rozwiązań. Jest to wybór wyróżniający się najwyższą jakością oraz profesjonalizmem. Możesz śmiało go wybrać. https://dzwigi-golak.pl/

Gość gość
a nie lepiej zamówić sprawdzoną firmę... szybko tanio u skutecznie i co najważniejsze bez stresów i nerwów... np... www.myjemyszyby.pl