Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaiiaiai

dziewczyny ktore chodza do gina powiedzcie

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaiiaiai

jak wyglada 1 wizyta? mam 27lat, nie wspolzyje, umowilam sie na poryw wizyte, wyzwie mnie? :O

Gość lolaMalola
lekarz jak każdy inny. Jedej zagląda do gardła drugi między nogi :P dla niego to normalka. Może Cie ewentualnie "zrypać" z tegoż powodu że dopiero pierwszy raz jesteś u ginekologa. Zresztą na co Ty czekałaś dziewczyno?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoaooaia
raz bylam ale nie bylam badana, uwierzy?

Gość lolaMalola
Ciężko uwierzyć. Trzeba dbać o siebie....

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaiaaiia
zawsze sie balam bo czytalam o badniu przez odbyt :O odwlekalam, a teraz mam takie zgrubienie chyba po przebytych nieleczon ych infekcjach, kurde co ja mam jej powiedziec :O

Gość gina g
Byłam w tej samej sytuacji co ty. Nie powiedziałam, że jestem dziewicą.I mnie rozdziewiczyła przy okazji troche wziernikiem, a potem zbeształa, że powinnam to powiedzieć w pierwszej kolejności.Wstydziłam się, że taka starą dziewicą jestem Efekt taki że wyszłam z jeszcze większą traumą niż przyszłam

Gość lolaMalola
co masz powiedzieć ? prawde :) nie przejmuj się bedzie dobrze, ważne że zdecydowałaś się w końcu iść. I niech to wejdzie Ci w nawyk :) raz na poł roku do gina ;)

Gość powiedz mu że już byłaś pare
razy ale dawno i że nic ci dotychczas nie dolegało

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaiaiiaia
chyba nie pojde :( mowila, ze z wizyta obejmuje cytologie, zrobi mi? co to?

Gość lolaMalola
cytologia czyli wymaz. Nie boli!!! Kobieto weź się w garść i zachowuj się jak cywilizowana istota :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaiaoaoaoa
wiem, za pozno ide, ale naprawde tyle sie naczytalam o tym odbycie :O

Gość balance
a od ktorego roku zycia powinno sie zaczac chodzic?? od 20?

Gość gina g
choc musze przyznac ze to rozdziewiczanie wziernikiem nawet przyjemne bylo :) ruszala nim do tylu i w przod, to chyba normalne?

Gość aaaaaaaaaaaaaaiiaiaia
up

Gość sindey
ale dlaczego się boisz badania przez odbyt. całe badanie polega na tym, że włoży Ci do tyłka palec i coś tam pomaca;p całkowicie bezbolesne, bo palec w rekawiczce a rękowiczka nasączona jakimś żelem. idź nie zwlekaj ginekolog to nic strasznego. powodzenia:)

Gość pliiyuitgg
badanie przez odbyt wcale nie jest straszne. nic nie boli

Gość dokładnie ja też
byłam badana przez obyt, włóżył palec i pomacał brzuch - nawet minuty to nie trwało i zupelnie nie bolało. Jakiś bzdur się chyba naczytałaś o tym odbycie. Możliwe że cie zbada przez pochwe jeśli błona na to pozwoli. W sumie rozumiem jeśli sie nie idzie długo i nigdy nie współzyło, a nic się nie dzieje, ale Ty pisałaś że masz jakieś zrosty po infekcjach? Dziewczyno przy infekcji zawsze trzeba iśc do lekarza. Ja obecnie chodze co pół roku - badanie ginekologiczne, co roku na USG piersi i dopochwowe, cytologia tez co roku

Gość hghfhffhhghg
Ja mam 20 lat i nieuchronnie ten moment pierwszej wizyty nadchodzi. Boję się 1) badania przez odbyt 2) nawet przez pochwę ale przez odbyt bardziej :/ Już wiem, jak się zepnę i nie będę mogła rozluźnić - miałam lewatywkę w szpitalu :/

Gość tak naprawde
mało który lekarz bada przez odbyt. Mnie (dziewicę wówczas) badała palcem przez pochwę. Nic nie boli. Do tej co ją rozdziewiczyli wziernikiem - sorry ale jak lekarz tam patrzy to od razu widzi czy masz błone czy nie bo ona jest na wierzchu :o

Gość do tak na prawde
zalezy jaką budowe ma błona....

Gość SLUCHAJ MNIE
siadziesz na fotelu, wlozy ci palec do pochwy i bedzie lekko uciskac podbrzusze- na tym polega badanie-nic nie boli. a do do cytologii to wlozy ci cos co wyglada jak platkikowy patyczek z grzebykiem na koncu i wezmie nim wymaz- to tez nie boli! nie boj sie niczego, jedyne co moze sie jej nie spodobac to to ze do tej pory nie bylas u lekarza. ale jesli to fajna babka to nie bedzie na ciebie przeciez krzyczec, nie jestes dzieckiem.

nie boj sie, ja tez sie strasznie balam, a teraz chodze raz na pol roku, mnie badala przez pochwe, troszke polalao bo miala infekcje, ale sama sobie zaszkodzilam, ogolnie nie bylo wcale tak zle

Gość a mnie to niestety
boli za kazdym razem bo mam bardzo waska pochwe

Jakby ginekolog badał zawsze przez odbyt a nie we wziernikach to w ogóle nie byłoby problemu. To badanie jest bezbolesne. Wzierniki moze nie bolą ale sa nieprzyjemne jak sie nie rozluźni mięsni. Ogólnie badanie długo nie trwa więc nie ma się co obawiać, to dosłownie minutka-dwie.