Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dieta proszkowa

Dieta MOLKE KUR - 280kcal od 10.08.2009, kto jeszcze?

Polecane posty

Gość dieta proszkowa

Wczoraj zaczęłam kolejną w swoim życiu dietę ale jeżeli chodzi o dietę proszkową to jest to moja druga. Wcześniej jakieś dwa lata tem byłam na cambridge ale wytrzymałam na niej tylko 15dni, schudłam wtedy bardzo dużo. Teraz mączne cambridge zastąpiłam koktajlami molke kur, są o wiele tańsze i mam nadzieję, że mi nie obrzydną i będę mogła je pić tak jak sobie założyłam 28 dni. Kupiłam 3 puchy: wanilia, czekolada i jagoda. jak narazie najmniej smakje mi jagoda ale biorąc poprawkę na wcześniejsze doświadczenia z cambridge nie cieszę się za szybko, bo wtedy tez na początku smakowało a po 2 tyg nie mogłam tego przekłnąć. Założenia: 28 dni na koktajlach mieszanych z wodą, nie z mlekiem, dzięki czemu jak mnie mocno przyciśnie ''zaoszczędzone'' kcal na mleku będę mogła zastąpić kanapką, rybką itd. Piję 4 koktajle dziennie, jeden na wodzie ma tylko 70kcal, co daje w sumie 280kcal dziennie + posiłek (lekki i o jak najmniejszej kaloryczności). Proszę tylko, żeby nie odzywały się głosy, że to za mała ilość kcal itd. Mam tego świadomość, 18 rodziny mam dawno za sobą, diety 1000kcal na mnie działają marnie, tj ok 1 kg na miesiąc! Potrzebuję czegoś, co pozwoli mi pozbyć się kilku kg abym wtedy mogła z zapałem przejść na bardziej zdrową dietę. Bo brak efektów (szczególnie na początku) skłania mnie zawsze do przestania dietkowania. Zaczęłam także ćwiczyć, na razie od małej ilości, żeby nie nabawić się zakwasów. 50 brzuszków, gdzie będę dodawała 10 kolejnych w każdy dzień + taniec przy szybkiej muzyce. Zapomniałam dodać, że mój cel realny to 20kg, chociaż najlepiej byłoby 30kg.

I w szybkim tempie wrócisz do wagi wyjsciowej po odstawieniu tych papek :P

Gość dieta proszkowa
mamuśka22 dzięki ;) zaczynasz ze mną?

Gość dieta proszkowa
ja akurat kupiłam na allegro 3 puszki za 50zł + wysyłka (nie powiem ile wyniesie, bo kupowałam jeszcze inne rzeczy). wystarczy wpisać w wyszukiwarkę allegro molke kur i wyjdzie kilkanaście aukcji. koktajl jest z niemieckiego roosmana, nie wiem czy w polskim można go kupić

Gość dieta proszkowa
dzisiaj, drugi dzien na diecie po części przespałam. nie wiem czy to efekt tych koktajli ale nie czułam się za dobrze, więc zjadłam 2 kanapki. zobaczymy jak będzie jutro. a u was jak samopoczucie?

Gość dieta proszkowa
czwarty dzień diety ;)))) jak na razie znoszę ją dzielnie, oczywiście nie da się jeść tylko samych koktaili! tzn. jeśli planowałabym tygodniową dietę, to pewnie jakoś by poszło ale ja muszę schudnąć min.20 kg, więc muszę spojrzeć na to długoterminowo. wolę teraz dokładać 1 posiłek i wytrzymać kilka tygodni, niż bez posiłku na samym proszku zrezygnować po tygodniu czy dwóch. 17 sierpnia robię ''oficjalne'' ważenie. aż się boję, mam nadzieję, że wynik zachęci mnie do dalszej walki z kilogramami.

Gość cccccv
absolutnie się nie czepiam (sama spożywam 450kcal-ciut więcej) ale bez ćwiczeń czeka cię efekt jo-jo(najprawdopodobniej, ja jestem jednym z wyjątków i nigdy efekt jo-jo mnie nie dopadł, nawet po tak drastycznej diecie jak 450kcal bo mniej kalorycznej nie próbowałam), a co do cambridge to uważam że jest bardziej urozmaicona, więcej smaków i produktów

Gość dieta proszkowa
ale ja ćwiczę! codziennie brzuszki i zamiast monotonnych ćwiczeń tańczę w rytm szybkiej muzyki aż padnę :) cccccv przetrzymałaś kiedyś na cambridge więcej niż 2 tyg? ja tego po 14 dniach przełknąć nie mogłam, a miałam prawie wszytskie smaki.