Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluegreenlady

Czy dobrze zrobiłam

Polecane posty

Gość bluegreenlady

Wprowadzam od dziś gluten - Myszka ma prawie 6 miesięcy - karmię piersią i daję jej obiadek - kupiłam kaszkę błyskawiczną bobovita wzięłam pół łyżeczki zalałam przegotowaną wodą i dodałam to do zupki. Dobrze? A czy zwykłą kaszkę manną też w ten sposób można?

a ta kaszka błyskawiczna to z czego była? bo jak ryżowa to glutenu w niej nie ma!

Gość bluegreenlady
Błyskawiczna kaszka manna - nie było znaczku bezglutenowa - więc mniemam że z glutenem :)

Gość retyrtyr
gluten się wprowadza w 4 dzieci karmione piersią, w piątym dzieci karmione mlekiem modyfikowanym. Ekspozycja na gluten powinna trwać 2 miesiace, przez pierwsze 2 miesiące ok. łyżeczki kaszy mannej na 100 ml posiłku. Po 2 miesiącach 2 łyżeczki kaszki manny na 100 ml posiłku. Zwykła kaszę manna trzeba pogotować chwile, ale można dawać tylko za dużo z tym babrania :P.

z tym glutenem to jest tak że co dekada zmianaja się zalecenia :) ja jako mała dziewczynka źle reagowałam na gluten więc swojej nie dawałm tak jak terza jest na czasie w tym 5 czy 6 miesiącu tylko jak skończyła rok i wszystko jest ok. Wymioty i wielkie kupy to reakcja na nietolerancje glutenu - obserwuj malucha ale nie szalej ze zwiekszaniem dawki :)

Gość bluegreenlady
No właśnie zmieniło się, kiedyś było, że w 10tym mcu a teraz , ze w 5-6. Czyli dobrze robię?

Gość bluegreenlady
O kurczę, mam nadzieje, że u nas będzie ok. W razie co odstawić? Czy do lekarza?

Gość podnoszeeee

znognie z tym co teraz obowiazuje to dobrze :) a jak coś będzienie tak to odstaw i za miesiąc znowu spróbuj i dopiero jak się powtórzy na nie to pogadajz lekarzem. Teraz to nie ma problemu jest tyle zmianników "zwykłej mąki" że nie trzeba dzieciakowi odmawiać makaronu czy ciasteczek :)

Gość bluegreenlady
ale chodzi mi o to zalanie malutka ilością wody tej kaszki, bo nie wiedzialam jak inaczej - i to dopiero do obiadku i już :)

Gość bluegreenlady

Gość podnoszeeee

Gość bluegreenlady

Gość a ja nie wiedzialam ze dzieci
siedza na kafe :)