Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z lipca 2009

jestem zaniedbana nie podobam sie mezowi brak pieniedzy

Polecane posty

Gość mama z lipca 2009

jestem miesiac po porodzie nie mieszcze sie w rzeczy sprzed ciazy chociaz nie jestem gruba dawno nie uslyszalam od meza ze mu sie podobam, on nigdy nie zwracal uwagi na wyglad nie lubil jak sie malowalam czy "stroilam" ale teraz potrafi mi powiedziec ze sie zaniedbalam, ze jak ja chodze itp nie wiem od czego zaczac jak byc atrakcyjna, chcialabym go zaskoczyc zeby wiedzial co moze stracic bo ostatnio fatalnie sie nam uklada do tego dochodzi brak pieniedzy - pzred ciaza nie pracowalam wiec nie mam macierzynskiego co robic

umaluj się ładnie, uczesz poszperaj w lumpeksach mozna naprawdę znaleźć fajne rzeczy i tanie

Gość mama z lipca 2009
na ubrania niezbyt po prostu bardziej jak jest konieczne cos kupic a nie jak mam ochote:/ nie czuje sie kobieta

Gość xvbxcvbxcv
Kurde kiepsko. To nie jest ok, że twój maż wykorzystuje swoją przewage finansową, a ty masz jak na razie zwiazane ręce i do pracy raczej nie pójdziesz. A cienko przędziecie, że tak ci cedzi te pieniadze?

Gość mama z lipca 2009
tak cienko nie ale sa teraz wydatki na dziecko dochodza kredyty ja nawet juz nie prosze o pieniadze bo juz nie raz uslyszalam ze on pracuje a ja siedze i nic nie robie maz traci czesto pieniadze na rzeczy ktore nie sa konieczne- zmienia telefony itp ale ja mu nic nie moge powiedziec bo too przeciez jego pieniadze

boshe maż jest świnią i tyle. Ja też mam podobną sytuację tzn siedzę w domu z dzieckiem, nie pracuje, nie zarabiam ale jeszcze ani razu nie usłyszałam od meza ze nic nie robię bo on doskonale wie że robię dużo trzeba zająć się dwójką dzieci, pranie, sprzątanie, gotowanie i w domku to ja "zarządzam kasą" bo to ja robię zakupy

proponuję ci się zamienić z mężem na jeden dzien chociaż niech zajmie się dzieckiem zostaw mu liste rzeczy do zrobienia które ty robisz na codzien a ty wyjdź sobie z domku i zrób coś dla siebie myśle że szybko doceni to co ty robisz :)

Gość sdfrtgyu
zgadzam sie z przedmówczyniá+idz do lumpexu,a moze cos fajnego znajdziesz?powodzenia:)

hey ja tez urodzilam miesiac temu rowny miesiac temu coreczke :) i juz wrocilam dodawnej wagi. wcale sie nie odchudzalam. A z narzeczonym uklada mi sie jeszcze lepiej :) dziecko nas zblizylo bardziej do siebie. Stal sie troskliwy i czuly, bardzo mnie wspiera i mimo nie wsypiania sie i zmeczenia staram dbac o siebie :). Tobie tez radze wziasc sie za siebie nie ma sensu uzalac sie nad soba:), wez sie za siebie, w czasie gdy dziecko spi ty tez sie poloz by odpoczac, moze dziecko daj babci do popilnowania i wybierz sie np do fryzjera, czy komsetyczki. pozdrawiam

Gość mama z lipca 2009
maz pracuje w kazda nocke i co drugi dzien jest w domu a nawet jak jest w domu to zawsze ma pelno rzeczy do zalatwieia kazdemu chce pomoc itp tylko nie patrzy na to ze my prawie caly czas z coreczka same powoli mam dosc takiego zycia nawet w weekendy go nie ma:/ i jeszcze te slowa ze nic nie robie, ostatnio uslyszalam nawet ze nie mysle o przyszlosci, ze jestem dzieckiem (nie pracuje i on mnie utrzymuje) tak mi przykro jak widze normalne malzenstwa, jak spedzaja razem czas ja staje sie wrakiem czlowieka

Gość spędzaj dużo czasu na
świeżym powietrzu,opalaj się -twarz od razu wyładnieje ;-) Kobieto jesteś dopiero po porodzie daj sobie troszkę czasu,chociaż z drugiej strony to dobrze,że chcesz dbać o siebie. Ale najpierw pozytywne myślenie,nie wpadaj w depresję poporodową. Zrób coś miłego dla siebie,odprężającą kąpiel wieczorem,zadbaj o stopy,zrób paznokcie. To moje rady. Zawsze pamiętaj,że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. ;-)

Gość aswertyuio
albo zostaw w pizdu tego durnego chłopa.Osobiscie mysle,ze wybrałas jakiegos palanta.Zawsze uwazałam,ze lepiej byc samotna ale szczesliwa mamą niz nieszczęsliwa ale w pseudo związku.

po prostu zadbaj o siebie. nie musisz chodzić do kosmetyczki i mieć drogich kosmetyków. poszukaj na necie jest wiele przepisów na okłady,maseczki, peeling itd które zrobisz w domu z produktów codziennego użytku. np. okład na oczy z herbaty czy przemywanie twarzy rumiankiem itd później ćwiczenia wiadomo nie masz siły wielki wysiłek i nawet nie jest to wskazane dla ciebie znajdź sobie delikatne ćwiczenia które nadadzą pewności siebie. to że jesteś w domu nie tłumaczy zaniedbanych paznokci i tłustych włosów jeśli będziesz dbać o siebie będziesz pewna siebie. ciuchy tak jak radzono wyżej lumpeksy i spróbuj poprzerabiać to co masz. co do sytuacji z pieniędzmi i mężem to cóż sama zdecydowałaś, sama tak sobie ułożyłaś życie i też sama musisz zmienić to co ci się nie podoba.

Gość wesoła sklepowa
Tu nawet nie tyle problemem jest wyglad, tylko stosunek twojego męża do ciebie. To naprawdę nie jest w porządku, co on robi. Co masz zrobic, zostawic niemowlaka samego w domu i isć do roboty? Każdy normalny mąż w takiej sytuacji wie, że pieniadze nie są"jego", tylko są na potrzeby wszystkich. Co innego, jakbyscie dziecka nie mieli, a ty byś nie pracowała, bo ci się nie chce. Wtedy mozna zrozumieć, że nie podoba mu się, ze sam musi zarabiac na ten cały kram. To wygląda tak, jakby uwazał, ze to dziecko to jakis dopust boży, a ty go w to wmanewrowałaś. I teraz cię bedzie karał, upokarzając cię, dowalając w czuly punkt i odcinając od kasy. Bardzo brzydko.

Gość wesoła sklepowa
I nie bardzo wierzę, ze jak sie odpicujesz, to on nagle uzna, że ma cos do stracenia. Picuj się dla siebie, a on niech sie wali na ryj. Nie wyobrażam sobie, ze jestem miesiac po porodzie, a mój maż nie wspiera mnie, nie okazuje, ze mnie kocha, a do tego jeszcze mówi mi, że źle wygladam i nic nie robię. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera

Gość rtyuiklop
to facet z malym,bardzo malym ego;)glupek i tyle.

Gość lolitaaaaaaaaaaaaaa
chyba raczej z przerosnietym ego ale wiemy o co chodzi.To tylko swiadczy zle o nim,nienawidze takich typow

nie wiem jak mogł stwierdzic ze autorka siedzi i nic nie robi z brzuchem chodzila? urodzila? opiekuje sie domem i dzieckiem? taaaa, faktycznie nic :O takiemu to tylko cegłą przez łeb :(

Gość korzystaj z ciuchlandow
i kupuj w nich rzeczy porzadniejsze - starczające na dluzej np. odzież skórzaną , ktora nawet używana może służyć jeszcze wieeeeeele lat !!!

Przykro mi, że masz takiego męża ;/ Lumpeksy to bardzo dobry pomysł a można wiedzieć ile masz lat i jaki rozmiar nosisz???

Gość Joela
Pogadaj spokojnie z mężem .Powiedz ,że chętnie poszukasz pracy ale on pomoże zająć się dzieckiem .Pod pretekstem wyjścia do np dentysty czy innego lekarza zostaw go z niemowlakiem na 2-3 godziny ,prosząc ,żeby wstawił pranie ,podszykował obiad czy sprzątnął .Domagaj się swobodnego dostępu do konta i uświadom mu ,że nie będziesz go prosić o kasę na podpaski ,majtki czy buty .Na obecną chwilę on zarabia a ty jesteś z niemowlakiem w domu .A co do wyglądu -miej umyte włosy ,schludną ,czystą odzież na sobie (zwróć uwagę czy on jest zawsze w domu elegancki ) ,czyste paznokcie a chudnąć możesz spacerując z wózkiem i ćwicząc przy tym wciąganie brzucha (dobrze wzmacnia mięśnie -szybki efekt).Wysyłaj go z wózkiem na spacer gdy mąż jest w domu -ty też musisz odpocząć .I przez jeden dzień spisuj na kartce wszystko co robisz w domu (każde umycie naczyń,przewinięcie dziecka czy prasowanie )i pokaż mężowi wieczorem Twoje nic nie robienie.