Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Werka096

ile trwa zapuszczanie włosów? Tak mniej więcej?

Polecane posty

Gość Werka096

postanowiłam byc na przekur modzie i zapuscic sobie włosy ;) chciałabym je miec tak do lini biustu. narazie mam je do ramion ;/ Wszyscy mówia ze nie pasujje mi ta długosc i fryzura :( co mam z tym zrobic? obcięłam je 3 cm, zeby były zdrowe na całą długa droge zapuszczania. pomóżcie.

Gość gruszkakula
Zgadza się, średnio 1cm na miesiąc, ale może się to trochę różnić u poszczególnych osób. Raz na kilka tygodni powinnaś jednak podcinać je o kilka milimetrów. Myślę, że zapuszczenie na długość, o jaką Ci chodzi zajmie minimum półtora roku.

Gość no mi rosna wlosy
dokladnie 1cm na miesiac, max moga ci urosnac 2cm na miesiac... min. 0.5 cm. jak soie dowiesz po ile ci rosna to bedzie ci latwiej obliczyc jak dlugo to ci zajmie....

Gość zuzanka staranka 80
Witam! Długie włosy wymagają dużo czasu i pielęgnacji. Regularne podcinanie końcówek dodatkowo dobra odżywa do włosów. Ja mam włosy za ramiona raz w tygodniu nakładam na włosy maskę wax i robię ciepły kompres. Za każdym razem po umyciu odźywa ze spłukaniem i zwykły szampon, który nie obciąża włosów. jak masz włosy grube i ciężkie to musisz się liczyc z tym, że będziesz musiała je często myć.

Gość zuzanka staranka 80
1 cm na miesiąc. mozesz sobie pomóc biorąc np. skrzypowitę, lub jakiś inny preparat na poprawę kondycji włosów. dobra jest też odżywa wax ... ale to już inna sprawa o niej mozesz sama poczytać

Gość Werka096
a co z prostowaniem? Kazdy mówi ze w wyprostowanych włosach mi jest lepiej ;) Czy jak prostuje włosy np. raz czy góra 2 razy w tyg. To bardzo je niszcze? zalezy mi na efekcie długich włosów bardzo szybko ! chociaz za ramionaa :(

Gość wg mnie to 1 czy2
razy w tyg. to jednak czesto........jak bardzo to wplynie na towje wlosy to trduno powiedziec...

Gość zuzanka staranka 80
można stosować preparaty do włosów prostowanych. bardzo ważna jest regularna pielęgnacja. do porstowania polecam Ci mleczko prostujące firmy marion. nakładasz bardzo małą ilość i prostujesz prostownicą. ja daję to tylko na końcówki. kosztuje ok 6-7 zł wydajne.

Gość Werka096
I myslicie mi bdz. widac efekt dosc szybko? ;) Że mi sie uda? ;) Mówcie, mówcie jeszcze cos o tym ;* bardzo mi to pomaga i mnie to jeszcze bardziej motywuje. czekam na dalsze wasze wypowiedzi ! ;* Licze sie z wami.