Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale się zdenerwowałaaam

Wypomnieli nam że wzieliśmy kase od rodziców na wesele a sami...

Polecane posty

Byliśmy dzisiaj z bratem mojego męża i z jego narzeczoną na piwku i gadka o ich ślubie i takie tam oni sobie składają sami i w pewnym momencie brat męża powiedział że "wyciągnęliśmy od rodziców na nasze wesele", a jego narzeczona przytaknęła tylko i coś dopowiedziała. Ale się wkurzyłam, rodzice i teście sami chcieli się dołożyć bo to oni nalegali na wesele głównie, nam było to obojętne, poza tym był to koszt raptem 3000 od każdych, bo resztę sami żeśmy płacili. a wkurzyłam się dlatego że cos tam wypomnieli nam jakąś kasę że niby żeśmy wyciągnęli, chociaż żeśmy się jej nie dopraszali ale dlatego że oni przez ostatnie lata oboje mieszkali u teściów na ich koszt bo roboty nie mieli i na pewno naciągnęli ich na więcej kasy niz te 3 tys w tym czasie i jakoś sie tym nie przejmował.

to taki typ czlowieka-gnidy...pije czyjas krew i nie podoba mu sie,ze chocby 1zl mogl nie trafic do nich..norma.mamy takiego w rodzinie co jak przyjezdzal do matki i nie bylo czego wziac,to otwieral kredens i bral cukier :o

Dziewczyno, chyba krótko żyjesz, że Cię takie rzeczy dziwią ;) mnie już np. nie dziwi, że czasem najgłośniej o tą "kasę od rodziców na wesele" krzyczą ci, co sami podostawali np. spadkowe lub "darowiznowe" mieszkania ;) ale przecież te 3 tys na wesele to obraza :P tylko mnie dziwi, czemu tutaj to piszesz, a przy piwku dokładnie tego samego nie wygarnęłaś..

Gość do autorki topicu
Ludzie tacy są :o Moja znajoma mi potrafi wypomnieć że mieszkam z narzeczonym i nie pracuję (z różnych względów ale to nie jej sprawa), bo ona by nie mogła tak na czyjś koszt (nawet męża). Sama nie mieszka z narzeczonym (bo u mamy najlepiej - łóżko jej ścieli i herbatę do łóżka podaje), nic przy sobie nie potrafi zrobic a kasę od niego ciągnie na umór - wakacje w ciepłych krajach dwa razy w roku, sukienki po 1000zł, wycieczki i kursy tańca :o Jakos nie uważa że jest utrzymanką :o

Nie wiem czemu nie wygarnęłam, mój mąz już sie kiedyś na ten temat nagadał do brata jak jeszcze mieszkał z rodzicami, że chociaż na utrzymanie swojej panny powinien zarobic jak już ją sobie przygruchał do domu. Już mi przeszło troszkę i sie tym nie przejmuję, ale jak jeszcze raz coś palną to sie dowiedzą co myslę na ten temat.

U nas było to samo. Tylko siostra męża wywaliła że mamusia nam pieniążki dała to dobrze się wesele robi. Nasi rodzice dali nam po 10 tys. i zapowiedzieli, że reszta rodzeństwa dostanie tak samo w swoim czasie więc nie rozumiem w czym problem.