Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cienka

Suknia/sukienka ślubna za mniej niż 100zł

Polecane posty

Gość moge ci odsprzedać swoją
podajcie mi swoje gg to wyślę zdjęcie zainteresowanym, bo mam problem z linkiem.

Gość górny śląsk FOREVER
ann-go@o2.pl

Sukienia mi się nie podoba ale na zdjęciu masz śliczny uśmiech :)

ja tam wole raczej klasyczne, proste rzeczy. takie sa najlepsze, gdy chcesz ciuch wykorzystac jeszcze pozniej:) moja faworytka: http://allegro.pl/item705178145_najpiekniejsza_zwiewna_sukienka_4_kolory_roz_m.html oczywiscie biala. czarna kokarda - zastanowilabym sie czy nie zastapic jej innym kolorem, wspolgrajacym z dodatkami. i ta: http://www.nikoletta.pl/public/images/items/1259/Sukienki_5493_CG_TP_1031_5493_2_big.jpg ale do tej konieczna nienaganna figura. ewentualnie takie cos: http://www.suknie.net/pictures/g-pic-Marika_I_short_white_sexy_dress.jpg http://img.szafa.pl/uploads/clothes/d890/911440/1245585159.jpg przy tej ostatniej pozbylabym sie kokardy.

a coś co delikatnie mówiąc ukryje krzywe plecy mówiąć dosadniej garba :(

ale ta kiecka, ktora pokazalas tez ma odkryte plecy, bez ramiaczek jest o ile dobrze pamietam. to moze jakas kiecke na ramiaczkach? albo krotki rekaw?

naprawde to tak maskuje? ale kurcze przeciez falbanki sa tylko z przodu, z tylu samo marszczenie...ale ok, nie widzialam jak to wyglada na tobie, wiec nie wiem. jestes zdecydowana na ta kiecke, ktora kupilas czy jeszcze sie zastanawiasz? bo nie wiem czy podsuwac jeszcze jakies linki ;)

Do autorki- ja Cię doskonale rozumie, że chciałaś zminimalizować koszty wydatku na jeden wieczór i poniekąd udało to Ci się ALE uważam, że cel uświęca środku. Twoja suknia, która pokazałaś, za 40zł, od chińczyków o fasonie przypominającym prędzej napuszoną fretkę niż nawet sukienkę-niestety nie przekonuje mnie. Masz bardzo nieuczciwych znajomych, którzy przytakneli Ci w tej sprawie. Nie chcę być złosliwa, ale uważam, że ta suknia po prostu do takiej uroczystości nie pasuje. Ja wiem, że nie będzie wesela itd. ale jest tyle o wiele bardziej eleganckich sukienek, z klasa, białych, długich ale prostych i dość tanich (np. http://allegro.pl/item710112005_piekna_i_wyjatkowa_biala_dluga_suknia.html ). To że kroisz koszty jest dla Ciebie na plus, ale w tym wypadku to nie wygląda dobrze. Skoro tak traktujesz taką ważną chwilę w życiu, to co będzie potem? Na urodziny dzieci zabierzesz do Mcdonalda? Kupisz komus prezent w sklepie "Wszystko po 2 zł"?Męża tez sobie bylejakiego bierzesz? Zastanów się.

Ja jestem otwarta na sugestie :) Ta moja kiecka jest odcinana pod biustem a ja mam nie leczoną lordozę to fason idealny dla mnie. Wszystkie moje kiecki są w takie falbanki to fason w którym czuje się pewnie bo wtedy nikt na to tak nie zwraca uwagi

Gość ollamonolla
Do Cienka: a może zrobiłabyś sobie zdjęcie w tej sukience i je tu wrzuciła, łatwiej byłoby cokolwiek powiedzieć gdybyśmy mogły Ciebie w niej zobaczyć :)

heh, ja tez mam lordoze. tez nieleczona. ale u mnie przejawia sie to tym, ze niestety mam wystajacy brzuchol, ale za to "garba" nie mam. wiekszosc moich kiecek tez jest odcinana pod biustem bo to maskuje brzuszek. ale falbanek to nie lubie za bardzo. popatrze jeszcze na allegro, jak cos znajde fajnego to wrzuce :)

Gość do uleńka D
nie ma to jak do ślubu isc w bawełnianej kiecce co sie zaraz porozciaga - bleeee

Gość do Cienka
jak masz długie to rozpuść włosy - przykryją "garba" :) Szkoda że nie masz ślubu tradycyjnego bo welon pięknie by to zamaskował. I moim zdaniem falbanki raczej podkreślają garba ;)

Gość uleńka D
kobietki- nie było mnie przez chwilę bo musiałam wyjśc. Sukienki jeszcze nie mam, a czasu coraz mniej. Z tych linków które podałaś nr. 1 i3 to jak dla mnie rewelacja! :D

Gość uleńka D
do ulenka D- gdybyś przeczytała wcześniejsze moje posty, wiedziałabyś, żę to sukienka na ok. 1-2h, bo ile może trwać slub cywilny i kilka zdjęc w plenerze... ale mimo wszystko dziękuje Ci za opinię. będę brała wszystko pod uwagę :)

na allegro jest naprawde sporo ladnych i niedrogich sukienek. no ale ja nie ma idealnej figury i bym nie kupila bez przymierzenia, bo to co ladnie wyglada na wieszaku na mnie juz niekoniecznie :P jesli jednak masz szczupla sylwetke albo nie boisz sie, ze nie bedzie pasowac to naprawde poprzegladaj allegro, na pewno cos tam znajdziesz :)

Gość uleńka D
normalnie nosze rozmiar s/m, ale jestem w ciąży więc nie wiem jak sukienka będzie leżała. Myślałam o tym aby uszyć sobie taką sukienkę jak ta ze zdjęcia nr3 u krawcowej, bo na prawdę bardzo mi się podoba :)

krawcowa jest dobrym wyjsciem, niedrogim sukienka jest taka jak sie chce no i rozmiarem idealna, a z allegro to wiadomo jak bywa szczegolnie ze jestes w ciazy i twoje cialo sie zmienia

Gość uleńka D
właśnie wydrukowałam zdjęcia i wraz z przyszłym męzulem stwierdziliśmy, że to najlepsze wyjście. Zaraz wybieramy się do krawcowej, bo czas nas coraz bardziej goni :) Cienka- ja też będę za chwileczkę uciekać i bardzo Ci dziękuje za wszystkie dzisiejsze rady :D

Gość hahahihi
nie wierze TO PROWOKACJA

hahahihi tylko dla tego że ktoś nie mieści się w ogólnie pojętych ramach odraz ogłaszasz prowokację.

Gość nitka...22
Mnie się nawet podoba, szczególnie ze mówisz ze jest nieco dłuzsz niz na zdjeciu, ale nie przesadź z kryształkami, bo może sie zrobić zbyt tandetna. Jesteś pewna ze odkryte plecy nie podkreslą twojej wady kręgosłupa??

Zdążyłam się w niej przejrzeć w lustrze chyba z każdej możliwej strony :) Dobrze się w niej czuje to znaczy pewnie się w niej czuje

Gość nitka...22
no i to najważniejsze zebyś Ty dobrze sie w niej czuła :) Moim zdaniem jest ładna, Szczerze mówiąc nie przepadam za długaśnymi syukienkami na bezy i matrony ;) A nie ważne ile się wyda na kieckę tylko jak będzie wygladała :)

mnie sie podoba narzeczonemu też, powiedział, że księdzu jak dostanie kase za ślub jest wszystko jedno jak wyglada suknia młodej