Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leaaa

Jak umyc ząbki maluchowi?????????

Polecane posty

Gość leaaa

moja niunia ma juz prawie rok, a ja jeszcze nie zaczelam myc jej ząbkow:-( nie wiem jak sie do tego zabrac. samo mycie jeszcze jestem sobie w stanie jakos wyobrazic, sprobuje to zrobic razem z nia i w formie zabawy, ale jak takiemu maluchowi wupłukac potem buzie??? sama tego nie wypluje, a jak zaczne lac woda to sie wystraszy i pewnie juz potem sie dotknac nie da. jak myjecie zeby swoim szkrabom???

ją takie silikowe nakładni na palec . one nie tylko myją ząbki ale tez masują dziąsła . są też specjalne pasty dla dzieci bez fluoru więc nawet jak dziecko troszkę połknie to nic mu nie bedzie

Gość W TYM WIEKU
MYLAM PASTA BEZ FLUORU DO KUPIENIA W APTECE KTOREJ DZIECKO JAK NIE UMIE TO NIE MUSI WYPLUC I NIC SIE NIE STANIE, DOPIERO JAK NAUCZYL SIE WYPLUWAC TO KUPILAM ELMEX

Gość ALE TE NAKLADKI NA PALEC
TO RACZEJ DLA MNIEJSZYCH DZIECI BO ROCZNE DZIECKO TO JUZ ZEBY RACZEJ MA I MOZE MAME UKASIC :)

Gość ja tez mam ten problem
moj syn skonczył rok ma juz 14 ząbków i nie chce ich myc! musze czasem na siłę zawsze konczy sie to płaczem mamy pastę żurawinową z ziajki własnie bez fluoru nie weim jak to dalej bedzie z tym myciem czasem to az mi sie nie chce jak mam słuchac tych płaczow ;/

Gość MOJ TEZ TAK MIAL
ALE POLUBIL ODKAD KUPILAM SZCZOTECZKE ELEKTRYCZNA W KSZTALCIE SAMOCHODU,TERAZ SAM CHCE MYC ALE ROBI TO NIEDOKLADNIE WIEC MYJEMY 2 RAZY,NAJPIERW JA JEMU A POTEM ON SOBIE "DOCZYSZCZA" :)

Gość no wy to chyba sobie
żartujecie? kto jest taki tepy zeby najprostrzej rzeczy nie umiec zrobic... Żenada... Naprawde wkurza mnie cos takiego. Ze mnie sie śmieli ze miesięcznemu dziecku "ząbki" myje, a ja mialam to gdzies. Dawalam malemu szczoteczke kilka razy do zabawy, a potem normalnie mu mylam pasta dla dzieci. Teraz ma 10 m-cy i po jedzeniu jak widzi szczoteczke to sam buzke otwiera i czeka na mycie.

Gość ALE DZIECI SA ROZNE
FAKT ZE JAK ROBISZ TO SYSTEMATYCZNIE TO I RYKOW JEST MNIEJ,ALE NA PRZYKLADZIE KOMPIELI MOJE DZIECKO ZAWSZE MARUDZI JAK MA SIE ISC KAPAC, NIE MA ZNACZENIA ZE JAK JEST W TEJ WANNIE TO SIE SWIETNIE BAWI I WYCHODZIC NIE CHCE, ALE JAK MA ISC DOLAIENKI TO FOCH I CO MAM ZROBIC A PRZECIEZ TO TEZ PODSTAWOWA SPRAWA