Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pizzerka

latwy i szybki obiad

Polecane posty

Gość pizzerka

hej zna ktos przepis na jakis latwy i szybki obiad??//

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gruszkakula
To zależy jak bardzo głodna jesteś:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyslij sms na numer
całkowity czas przygotowania: 12 minut liczba porcji: 4 koszt: niedrogie danie składniki: 2 piersi kurczaka - o łącznej wadze około 60 dag łyżka oliwy około szklanki naturalnego jogurtu łyżka drobno posiekanego szczypiorku do dekoracji marynata: łyżeczka suszonego czosnku po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki w proszku łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu pół łyżeczki rozmarynu pół łyżeczki soli pół łyżeczki mielonego kminku spora szczypta pieprzu cayenne szczypta tymianku 2 łyżki oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pizzerka
no to raczej chodzi o czas...nie mam go zbyt wiele

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pizzerka
a moze jakas smaczna zupka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość axa666
fasolka szparagowa w bulce tartej,z jajkiem sadzonym i mlodymi ziemniakami z koperkiem:D,Do picia maslanka.To jest pyszne uwielbiam to ,bo jest latwe i smaczne.Odkrawasz ogonki fasolki,skrobiesz(czy obierasz ale lepiej oskrobac)ziemniaki i gotujesz jedno i drugie.Po chwili smazysz bulke tarta na maselku i dodajesz do ugotowanej fasolki.jak sie juz ziemniaki ugotuja to smazysz sadzone:D I koniec.Obiad najlepszy latem:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to chodzi o czas
No tak, 12 minut to zbyt dużo czasu na poświęcenie przygotowania obiadu. Zjedz kromkę chleba - będzie na pewno szybciej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość axa666
tylko nie gotuj ziemniakow w jednym garze z fasolka:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa jarzynowa
szybka i smaczna. Mrożone warzywa wrzucić do wody, do tego dodaje troche ziemniakow pokrojonych w kostce, przyprawy, ugotowac do miekkosci, zabielic smietana i wsio.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do axa666
to bylo do gruszkakuli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skoro chodzi o czas to po
co na kafe siedzisz i piszesz pierdoly jak juz mialabys przygotowane produkty na zupe i postawiona wode na piecu :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość axa666
a wogole to wszystko zalezy od tego co masz w lodowce.Tazke jak Ci ktos cos tu poleci to moze sie okazac,ze bedziesz musiala iscdo sklepu:D ja dzien wczesniej mysle co bedzie jutro na obiad i kupuje skladniki zeby z rana nie biegacpo sklepach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gruszkakula
Najszybsze są zupy. Ale jak jesteś głodna (lub kogoś głodnego chcesz nakarmić) to może być za mało. 1. Groszkowa (na dwie duże porcje): łyżka masła ok.litr bulionu z kostki puszka groszku pół małej śmietany 18% łyżka mąki pszennej pieprz kilka kromek (ok.4) pieczywa tostowego odrobina oleju ostra papryka Pieczywo pokroić w kostkę. Na patelni rozsmarować kilka kropel oleju, na małym ogniu prażyć grzanki aż stwardnieją (w międzyczasie podsypać papryką). Groszek odsączyć, przepłukać. W garnku rozgrzać łyżkę masła, chwilę podsmażyć na nim groszek. Zalać litrem bulionu, doprowadzić do wrzenia. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Niech zawrze jeszcze raz. Gdy lekko przestygnie, zmiksować na gładko blenderem, dodać pieprz, wymieszać. Podawać na gorąco z paprykowymi grzaneczkami. 2. Serkowa (na dwie duże porcje); konieczny blender! 2 serki topione po 20dag (np. typu kiełbaska) o smaku naturalnym lub np. gouda ok.litr bulionu z kostki 1 cebula 4 łyżki śmietany (niekoniecznie) łyżka masła sól, pieprz kilka kromek bagietki lub tostów 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól Przygotować masło czosnkowe (wymieszać 2 łyżki masła z solą - do smaku - i rozgniecionym czosnkiem). Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić w garnku na maśle. Zalać gorącym bulionem, gotować jeszcze ok.10 minut. Dodać serki, dac im się trochę rozpuścić. Ponownie zagotować, zdjąć z ognia. Po przestudzeniu zmiksować na gładko blenderem. Dodać śmietanę, sól i pieprz do smaku. W międzyczasie nasmarować kromki pieczywa z obu stron masłem czosnkowym i piec z obu stron na rumiano w temp.180stopni przez ok.20 minut. Podawać na gorąco z zupą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość axa666
"do axa666 to bylo do gruszkakuli" ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gruszkakula
No własnie ja też nie kumam:-p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×