Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana siotra ...

jak pomoc siostrze wyjsc z sekty??

Polecane posty

Gość zalamana siostra...
spoko dzieki :)!

) Powiadamiam, że świadome, dobrowolne i czynne zaangażowanie się w działalność tzw. grupy raciborskiej w obecnej sytuacji prowadzi do zerwania więzi z Kościołem katolickim". Vassula Ryden : – Tak, Panie. Jednak nasi bracia protestanci mówią, że to, co powiedziałeś na Krzyżu, odnosiło się jedynie do Jana. Twoja Matka miała być powierzona jego pieczy od momentu, kiedy nie było już Ciebie z Nią, wdową. Mówią także, że Najświętsza Dziewica nie jest «Matką Bożą». JEZUS CHRYSTUS : – Jednak, Moja Vassulo, Pismo nigdy nie kłamie. Pismo mówi: «Matka mojego Pana». Elżbieta wypowiedziała te słowa, napełniona Duchem Świętym. Napisz: “Błogosławiona jesteś między niewiastami i błogosławiony jest owoc Twojego łona. A skądże mi to, że Matka mojego Pana przychodzi do mnie?” Słowa wypowiedziane przeze Mnie na Krzyżu mają o wiele głębszy sens, niż sądzi wielu z was. Czcijcie Moją Matkę, która jest również waszą Najświętszą Matką. JEZUS CHRYSTUS : – Niech będzie wiadome, że Ja, Pan, to właśnie nazywam zwodniczą pochodnią. Módl się za te sekty. Ja, Pan, nie pozwolę, aby oddzielano Moje Ciało od Mojej Głowy. Te sekty, córko, są chwiejnymi królestwami, królestwami pozbawionymi korzeni, o których ci mówiłem. Potwierdzam ci to teraz na przykładzie jednej z nich. Nie muszę ci mówić, co odczuwa Moje Najświętsze Serce. Córko, kiedy czytasz o objawieniu, które wyraża otwarcie brak jedności z Moim Kościołem, odrzuca Piotra, wypiera się waszej Najświętszej Matki, wiedz, że nie pochodzi ono ode Mnie, Pana, twojego Boga. To pochodzi od Mojego przeciwnika, który pojawia się, przybierając Mój Obraz, dla spełnienia swego zamiaru podzielenia was jak tylko to możliwe. Każde objawienie – które wypiera się Eucharystii Świętej, nazywając ją «rytuałem», albo zaprzecza Niepokalanemu Sercu waszej Najświętszej Matki – nie pochodzi ode Mnie. Ja, Pan, kocham was nieskończenie i pragnę jeszcze raz ostrzec was przed fałszywymi prorokami. JEZUS CHRYSTUS : – Jednak, córko, mówię ci ponownie, że Moja Matka jest również waszą Matką. Jesteście Jej dziećmi. To jest zapisane w Moim Słowie i Ja to powtarzam tym, którzy o tym nie wiedzą, Pismo mówi... Vassula Ryden : – Gdzie, Panie? JEZUS CHRYSTUS : – W Księdze Apokalipsy: kiedy nie powiodła się pogoń szatana za Moją Matką, w swojej wściekłości na Nią, rzucił się do walki z resztą Jej dzieci, z tymi, które zachowują Przykazania Boże i mają Moje świadectwo. (Ap 12:17) http://www.duchprawdy.com/jezusomaryi.htm http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34471,1989046.html

Gość zalamana siostra.....
ja juz sama nie wiem co jest prawda a co nie :(

Gość zalamana siostra....
nadzieja - czytalam to:(

Wiecie, jeśli chodzi o ODnowę w Duchu Świętym to z nimi jest strasznie dziwna sprawa. Może nie ze wszystkimi, nie chcę uogólniać, ale wiem z własnego doświadczenia, że oni są trochę jak sekta... Ja sama kiedyś miałam do czynienia z tą grupą, ale na szczęście szybko mi przeszło. Po koleżance, któa dalej tam jest widzę jak oni strasznie garja na ludzkich emocjach i psychice. I wydaje mi się, że jeśeli ona tam jest szczęśliwa to strasznie trudno będzie ją stamtąd wyciągnąć.

Gość zalamana siostra....
to jest tez dla mnie dziwne, oni nie uznaja kosciola jako swiatyni, nie uznaja swietych, nie uznaja odrazow i nie modla sie do Maryji, o objawieniach nie ma mowy. Krzyze wyrzucaja, liczy sie tylko biblia. dziwne to jakies troche co? pamietam jak zrobilysmy sobie obydwie kolczyki w brwi ,po miesiacu sciagnela bo oni jej powiedzieli zeby zrobila to dla Boga :/

Gość a kto to mowi i co
Slyszalem tez o tej organizacji.Kosciol Katolicki ma z nia dylemat.Nie jest prawda ze przy Kosciele Katolickim dzialaja jakies sekty.Ci ktorzy tak pisza-po prostu klamia.W Kosciele Katolickim-wiec tym zalozonym przez Jezusa sa wazne dwie rzeczy-Slowo Boga spisane w Biblii i tradycja Kosciola.To tez jest WYRAZNIE napisane w Biblii.Nie piszcie zatem(Amaleta)za cos jest inaczej w Biblii niz jest w Kosciele Katolickim.Jezeli chodzi o sakrament spowiedza sw.,to ustanowil go rowniez sam Jezus.Poprzez spowiedz jednasz sie z Bogiem i jestes w stanie laski uswiecajacej. Odnowy w Duchu Swietym czesto wykorzystuja nauke Kosciola Katolickiego na samym wstepie po to,zeby przekonac i uspic czujnosc nowych osob.Jest to roznica w stosunku do tego jak ktos twierdzi ze te organizacje dzialaja przy Kosciele-w rozumieniu za jego aprobata.

Gość betinkarek
Jestem członkiem Odnowy w Duchu świętym ale działajacym w Kościele.pragnę zwróćic wszystkim uwage ,że Odnowie w Duchu świętym nie wolno działac poza strukturami Kościoła, staram sie uczestniczyc kazdego dnia w mszy, każdego dnia modlić -namiot spotkania, spotykamy sie tez na Uwielbieniu w ramoch Kościoła-fizycznie.Nasze spotkania odbywaja sie pod opieka księdza , który odpowiada głowa za to co dzieje sie we wspólnocie.Nie jestesmy zadna sektą ,żyjemy inaczej,ale pracujemy, zarabiamy, spłacamy kredyty, mamy rodziny, studiujemy, robimy kariery zawodowe , jesteśmy normalni zyciowo TO JEST ODNOWA W DUCHU ŚWIĘTY-modlimy sie tez językami , ale normalnie uczestniczymy w mszy i spowiedzi, zyjemy tylko na codzień z Bogiem.Mówisz ,ze siostra odwróciła sie od rodziny, dla członka odnowy w Rodfzina jest prioryttem, bo tak powiedział Jezus, ale to nioe oznacza ,że siłą nawracam moja mamę, czyobrażam sie na nia za coś--to nie jest w Duchu miłości,żaden chrześcijaninin, niema prawa odwracać sie od rodziny.Nie wolno mi zaniedbywać pracy, domu, rodziny ,egzaminów bo sie modlę, mam znależc czas na wszystko.TO O CZYM PISZESZ TO TAK ZWWANA PSEUDO ODNOWA wzorowana na odnowie przy kościlele,ma znamiona sekty , Katolicka Odnowa w Duchu Świętym może działać tylko w strukturze Kościoła.

Gość jojtek
i co tam sekciarze?

Gość 121313
i jak sytuacja wygląda teraz ??

Gość chrześcijanin 7
do załamanej siostry: Witaj, ( o ile jeszcze czytasz te wpisy ) Rozumiem twoje poważne rozterki i wiem przez co przechodzisz. Myślę że najlepszym źródłem do zrozumienia postawy twojej siostry będzie natchnione Słowo Boże czyli najlepiej Nowy Testament dotyczący wierzących dzisiejszych czasów. To on przecież powinien być drogowskazem. Problem polega na tym,że różnie go ludzie interpretują. Szukajmy zatem u żródła sami przez własne doświadczenia wiary! wielu przecież zostało spalonych na stosie przez "kościół" za to że chcieli umożliwić biedakom czytanie i poznawanie tego Słowa. I któż tego tak nienawidzi i jest wrogiem Biblii że zamiast miłować morduje? Czy męczy cię fakt,że twoja siostra przestała niszczyć swoje ciało poprzez brak palenia i picia ? oraz że przestała przeklinać ludzi i wszystkiego wokół ? co zatem jest światłością a co ciemnością ? Bo te dwie wykluczają się wzajemnie. Chcesz aby siostra powróciła do ciemności,w której jesteś pogrążona? to naturalne, rozumiem to z pozycji właśnie NT. Świat jest pełen zagadek urządzonych przez stwórcę. A czy zakonnice, -cy nie modlą się codziennie i po nocach równie często ? Nawet jeśli jest jakieś zagrożenie wykorzystania przez nieuczciwych ludzi, którzy znajdą się pośród tamtej grupy (jak wszędzie !) to warto podążać w stronę światłości. Zachowanie twojej siostry względem rodziny wynika z niedojrzałości po nawróceniu, wszystko głęboko przeżywa i zapomina o codzienności, gdyż jak Maria - siadła u stóp Pana Jezusa i obrała lepszą cząstkę zamiast krzątaniny. Mam nadzieję że okrzepła , stała się już bardziej praktyczną chrześcijanką i nie zapomina jednak o swoich bliskich, gdyż wg Biblii winna okazać im miłość i pomoc. Bądź dobrej myśli..:) i przyglądaj się tej sprawie.

Gość laura26
Mam podobny problem z siostrą.Bardzo proszę o kontakt

Gość nunka mass!
"W Kosciele Katolickim-wiec tym zalozonym przez Jezusa sa wazne dwie rzeczy-Slowo Boga spisane w Biblii i tradycja Kosciola.To tez jest WYRAZNIE napisane w Biblii." proszę nie pier dol. Nie jestem w żadnym ruchu religijnym ale twierdzenie że akurat KK jest tym jedynym załozonym przez Chrystusa jest bezczelne. Podobnie jak wnoszenie że tradycja ludzka którą KK ukształtował przez wieki jest równie ważna jak Biblia. To Biblia jest ważna a nie ludzkie tradycje i wbij to sobie do główki.

Gość nunka mass!
ps. ewentualnie podaj gdzie to WYRAŹNIE w Biblii pisze że KK ma ukształtować tradycje.

Gość Roznie to bywa
Prowo ;) za granica mieszkacie i siostra jezdzi do raciborza? ;) haha

Gość Roznie to bywa
Ok, to siostra jej nie pomoze.

Piszesz, ze ja ta "sekta" zmienila, nie pije, nie pali, nie przeklina. Moze nie jest to sekta tylko prawdziwy Chrzescijanski Kosciol? Wolalabys zeby pila, palila, przeklinala i byla tam gdzie byla? I to by jej gwarantowalo Zbawienie?

Gość dinadda
moz e ruchacz by ja nawrocił na radośc zycia? tragedia - wspolczuje ci tragedii siostry

Gość zew ryczacej gesi
Na bazie katolickich formacji "Oaza" i "Odnowa w Duchu Św" stworzono w Raciborzu znakomicie działającą ORGANIZACJĘ o charakterze religijno-biznesowo-polityczno-manipulacyjnym... i Bóg jeden wie jakim jeszcze, maksymalnie zakamuflowaną, oficjalnie niedziałającą. Grupa ta wykorzystuje istniejące w Polsce prawo (wraz z lukami w prawie) do działania w swoim dobrze pojętym interesie.

Gość Kolorowa karteluszka
Znam kilka osób zamieszanych w ten raciborski ruch. Dziwni ludzie, zakręceni, tajemniczy.. dziś są, a jutro znikają gdzieś bez śladu. Nie można na nich liczyć, a do ludzi "z zewnątrz" są baaardzo zdystansowani.

Gość Kolorowa karteluszka
Co ciekawe, te osoby nigdy nie namawiały do wstąpienia do tego "ruchu", a przynajmniej ja czegoś takiego nie odnotowałam gdy jeszcze miałam z nimi kontakt. Bardzo hermetyczni raczej. Ale też chyba i mocno zagubieni.

W tej sekcie piorą im mózgi.Nie zapraszają do siebie, bo oni sami wyłapują tylko osoby podatne na pranie mózgu, zagubione i słabe psychicznie. Do Resumator Jak kiedyś ktoś z Twoich bliskich wpadnie w taką sektę to będziesz inaczej śpiewać.