Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie...16 tydzien

co mam myslec?

Polecane posty

wczoraj bylam u poloznej i zapytala mnie czy che posluchac bicia serca dziecka..wiec odpowiedzialam ze chce bardzo.. ale uprzedzila mnie ze dziecko jest jeszcze male wiec moze nie byc slychac i zebym sie tym nie martwila... noi tak jak powiedziala nic nie było slychac jestemw 16 tyg ciazy...boje sie ze jest cos nie tak :(

Gość jrerklelkjr
idz prywanie do lekarza z USG i sie uspokoisz

czasem tak jest, że dziecko się ułoży niezbyt fortunnie i nie będzie nic słychać. Spokojnie :) A położna zamiast uspokoić wprowadza ci niepotrzebny zamęt w głowie. Powinna chwilę odczekać, poprosić cię o zmianę pozycji (najlepiej na lewy bok) i spowodować zmianę ułożenia dziecka. Poza tym, urządzenia jakimi dysponują położne mogą czasem zawiesc (chodzi mi o taki mikrofon przystawiany do brzucha). Jeśli czujesz się nieswojo, pójdz do szpitala, zbadają i rozwieją wątpliwości. Powodzenia :)

mieszkam w uk i tutaj o usg jest ciezko..mam za 3 tyg

usg to dobry pomysl :) nie powinnaś się denerwować. Jeśli masz wątpliwości - skonsultuj to - masz do tego pełne prawo!

Gość nflsnhldfgldks
przeciez mozesz isc gdzies prywatnie zrobic albo rzeczywiscie jedz do szpitala, powiedz, ze bardzo Cie brzuch boli, to raczej cie zbadaja

Gość bicie serca
poza usg w ciazy bada sie dopiero po polowie ciazy minimum :) wczesniej jest mala szansa na posluchanie wiec sie nei martw :D mnie nawet w 34tyg czasami nei slychac bylo bo sie dziecko tak obrocilo ze nie slychac...

dziekuje...uspokoilas mnie troszke :)