Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tresss

8 lat - to tak wiele?

Polecane posty

Gość tresss

Podoba mi się pewien mężczyzna... świetnie nam się rozmawia, czasem czuję jakbym znała Go wieki... gdy długo się nie widzimy, brak mi Go i czuję taką wewnętrzną pustkę - z Jego strony wygląda to podobnie... wszystko wydaje się być idealnie, gdyby nie fakt, że On jest 8 lat straszy ode mnie - nie stanowi to dla mnie problemu - ale dla moich rodziców owszem i to problem nie do przejścia... mam dosyć tłumaczenia, że to moje życie i by pozwolili mi decydować o nim samodzielnie, wciąż słyszę tylko - "to nie mężczyzna dla Ciebie, prędzej czy później się przekonasz, będziesz żałować"... ech co robić?

Gość tresss
22 a On 30

Gość kalendariummalzenstwa
wiek z czasem sie zaciera wiec on nie jest problemem napewno. Twoim rodzicom moze bardziej chodzic o to kim on jest...ze moze nie bedzie dla ciebie kims kto zapewni ci tzw spokoj i komfort psychiczny....dorosli troche bardziej sa dowiadczeni i o zyciu wiecej wiedza od mlodych:-) ale wracajac do twojego pytania to ta roznica wieku nie jest duza....

pracuje twoj facet? i ty czyms sie zajmujesz?

Gość tresss
tak pracuje - ja studiuję

Gość u mnie jest 14 lat różnicy
także dla mnie 8 lat to mała różnica na pewno;) Życzę Wszystkiego Najlepszego!;)

i... jesli to znajomosc na dluzej jak sobie wyobrazacie wsolne zycie np co z mieszkaniem...

Gość Ups...........................
Znam małżeństwo gdzie facet jest starszy o 16 lat od swojej żony i są już razem ok 20 lat a więc można ,jak charakterami się dopasują to wiek nie przeszkadza.

'ale kobieta musi być odpowiednio dojrzała zanim sie w to wpakuje ,zeby nie dała sobie wody z mózgu zrobić.' niestety tak :(

Gość tresss
Mam nadzieję, że to znajomość na dłużej - na ten moment On mieszka w innym mieście - dzieli nas około 100 kilometrów - jeszcze nie rozmawialiśmy o wspólnym mieszkaniu, ale to też przez fakt, że nie spotykamy się zbyt długo

Gość tresss
Myślę, że On jest na tyle dojrzałym mężczyzną, że "robienie mi wody z mózgu" nie przyjdzie Mu do głowy...

Gość tyopilka
Nie jest to duża różnica wieku, choć 22, a 30, to akurat ją czuć, no ale na pewno to nie jest przepaść. Poza tym czasem problemem w związkach gdzie różnica jest powyżej 5 lat jest to, że albo jedna osoba pod wpływem tej młodszej się odmładza, albo ta młodsza po wpływem starszej poważnieje, oba zjawiska są niepożądane.

Gość tresss
Kant dupy- wiesz, On wiele przeżył i chyba to nauczyło Go bardziej dojrzałego od rówieśników spojrzenia na życie, choć szczerze mówiąc czasem zachowuje się jak duże dziecko... może to przez specyficzne poczucie humoru jakie posiada - ale ja je w pełni akceptuję... dziękuję za dobre życzenia...

Gość tresss
tylko jak przekonać rodziców, że On nie jest "zbyt stary"?

Gość tresss
Nie tyle boję się ich co chciałabym, by moje i mojego partnera relacje były zdrowe - niestety Oni "nie są przekonani, żeby o tak starszy mężczyzna był dla mnie odpowiedni". W dodatku Jego rodzice nie żyją i gdyby nasz związek miał być tym "na zawsze" chciałabym, by kiedyś nasze dzieci nie musiały przyglądać się temu, że jedyni dziadkowie nie akceptują taty.

moj chlopak jest odemnie 8 lat starszy i nigdy nie balam sie przyprowadzić do domu a pierwszzy raz wieku 16 lat go przyprowadzialm