Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedze i placze...

czy mam szanse na prace

Polecane posty

Gość siedze i placze...

depresja ,problemy zdrowotne i rodzinne zniszczyly mi zycie.W koncu pomalu sie z nich wygrzebalam ale..nie wiem co napisac w Cv.Skonczylam studia wieczorowo-europeistyke,znam dobrze angielski i to by bylo na tyle.Nigdy nie pracowalam,mam 25 lat.Do tej pory mialam rente..Czy mam szanse znalezc prace?Czy mam szanse na prace w biurze? czy zostaje tylko praca na kasie?Chce sie ksztalcic dalej ale nawet nie wiem w jakim kierunku..pomozcie..mieszkam w nieduzym miescie.

Gość siedze i placze...
dodam ze ta europeistyka to tylko licencjat nie magister;/ i bez zadnej specjalizacji

Gość layla1
masz, nie poddawaj się!

Bez doświadczenia małe szanse, może zrób staż z urzędu, mało płacą ale daje to szanse lepszą pracę później.

Gość siedze i placze...
a na taki staz z urzedu gdzie zwykle posylaja?

Gość zacznij od stażu z UP
niewielkie pieniadze ale zawsze to jakies doswiadczenie, od czegos trzeba zacząć.

Gość prawde pisze
mas szanse wysrac sie w kalesony dziadka ktore zapakowane w walizce leza pod lozkiem ps. wariatow do pracy nie przyjmuja :o, poza tym nie lam sie, moze kiedy w podrzednym burdelu beda potrzebowali sprzataczki, gdybys dobrze zagadala z szefem owego obiektu (sama najlepiej wariatko wiesz jak:classic_cool:), to moze i by bylo 10% szans na robote dla ciebie :D

Gość to ty sobie szukasz pracodawcy
a on wysyla skierowanie o przyjecie do UP, tylko ze nei wiem jak to bedzie w tym roku bo podobno urzedom koncza sie już pieniadze na staże.

Gość siedze i placze...
To znaczy mam isc do jakiej kolwiek firmy i zapytac sie czy przyjma mnie na staz?

Gość tak to ty sobie szukasz
stażu a nie urzad.

Gość siedze i placze...
I co mam im powiedziec? ze dlaczego nie pracowalam? Przeciez nie bede opowiedac o swoich problemach;/

Gość siedze i placze...
wariatow do pracy nie przyjmuja? ..Ale ja musze pracowac..

nic nie mow, wejdz do pokoju i sie wysraj na srodku

Gość hygt f
jestes mloda, masz duzo wieksze szanse niz np kura domowa ktora w wieku 40 lat idzie do pracy bo ja maz kopnal w dupe, poza tym wielu ludzi zaczyna od kazy jak nie ma nic innego

Gość goscinnieja
szanse masz. w wieku 25 lat nie trzeba doswiadczenia. znajomosc angielskiego to bardzo duzo! wszystkiego mozna sie nauczyc w pracy- tak juz jest ;))) Pracuje z ogromna liczba mlodych ludzi. Osoba po licencjacie została szefem okolo 15 osob :)

spadaj podszywie! na stażach raczej nie pytają dlaczego nie pracowałas.

Gość to sama nie jestes
Również mam 25 lat i jak na razie miałam tylko staż 4-miesięczny (praca biurowa). Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że jestem półtorej roku bez pracy.. Mam tylko technika-informatyka i jak dobrze pójdzie to teraz skończę I rok studiow licencjackich (zaocznych).. A przede mną operacja (zle sie czuje) i jak na razie posady nie szukam. Naprawdę mam bardzo podobnie.:o

Gość to sama nie jestes
Ale nie mam żadnego kursu zrobionego ani prawa jazdy. :o

Gość siedze i placze...
Ok.Ale wlasnie przeczytalam w artykule: "Od czerwca 2004 roku w programie mogą wziąć udział także bezrobotni studenci zaoczni i wieczorowi,, którzy w czasie starań o staż, nie mają ukończonych 25 lat." A ja od wrzesnia chce zaczac uzupelniajace magisterskie zaocznie a mam juz ukonczone 25 lat;/

Gość siedze i placze...
Byl to artykul wlasnie o stazach absolwenckich itp

Gość to sama nie jestes
Nie ma juz zadnych ograniczen wiekowych!!!! Weszla w tym roku nowa ustawa i na staz moze isc kazdy. Tak mi mowila doradczyni zawodowa w PUP!

Gość a to dziwne bo absolwenci
studiów moga sie strac o staż do 27 roku zyica (chyba ze chodzi tylko o dziennych?) ale w razie czego zostaje ci jeszcze przygotowanie zawodowe - to cos podobnego do stażu. tez z UP.

Gość to sama nie jestes
Piszecie bzdury. Nie ma zadnych ograniczen wiekowych

Gość to cos sie zmienilo
w stażach?

Gość siedze i placze...
Czyli mam wysylac Cv do pracodawcow z prosba o staz absolwencki? czy o przygotowanie zawodowe? Czym to sie rozni?

Gość tak zmienilo sie
mam 33 lata skonczone dawno studia, 7 letni staz pracy i z racji ze od 1,5 nie mialam pracy zakwalfiowala sie na 3 miesieczny stz ktory wlasnie nibawem koncze. oferta stazu byla w pup . ja ja wyszukalam i sie zglosilam. bylo kilku kandydatow ale ta firma po rozmowach wybrala mnie. ale mozesz sama poszukac pracodawce

Gość te prrrrr
a nie myslalas zeby zrobic mgr z czegos troszke ambitniejszego niz europeistyka? Po co studiujesz europeistyke skoro chcesz pracowac w biurze? Na jakim stanowisku bys chciala pracowac?

Gość siedze i placze...
Chcialabym pracowac na stanowisku sekretarki,asysentki albo w agencji reklamowej..sama nie wiem.Nigdy nie pracowalam

Gość siedze i placze...
A z czego bys mi radzila zrobic tego magistra?

Gość te prrrrr
nie wiem z czego mozna robic mgr po europeistyce :( W sumie na sekretarke nie trzeba chyba miec skonczonych jakichs superowych studiow, ale to tez jest praca malo przyszlosciowa... Moja kolezanka po ogolniaku dostala prace w kadrach, pracuje co prawda narazie za najnizsza krajowa, ale zawsze lepiej niz w sklepie, no i zawsze ma staz pani kadrowej :)