Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basianeczek

pierscionek do zmniejszenia

Polecane posty

oddałam pierscionek do zmniejszenia. I teraz nie wiem czy mam prawo się domagac zwrotu kawałka złota ktore zostalo wyciete ? czy sie wyglupie z tym. prosze o odp

nie spotkałam się z zwrotem pozostałości złota po zmniejszeniu. to nie jest tak że wycinają kawałek i sklejają. obrączkę zmniejsza się na całym jej obwodzie. poza tym to byłą by bardzo mała ilość.

Gość mikolina554
ja kiedy zmniejszałam swój złoty pierścionek z rozm 19 na 17 nie musiałam się upominać.. dostałam ten kawałek złota w saszetce bez łaski ;) Nie wiem na jakiej zasadzie był zmniejszany (przetopienie, wycięcie) ale kawałeczek jest. Tyle że zadowolona nie jestem -żółte złoto (obrączka) była matowa a po zmniejszeniu jest... błyszcząca.. tak jakby ją wyszlifowali ? Sama nie wiem :O

moj pierscionek tez mial fragmenty matowe. ale u złotnika mi obiecali ze matu nie zniszcza. i wlasnie nie wiem jak bedzie z tym kawałkiem. okaze sie dzis. a zmniejszam z rozmiaru 13 na 10.

Gość mikolina554
wiesz szczerze nie przypuszczałam nawet że mój mat zostanie "wypolerowany" pewnie odezwałabym sie gdybym wiedziała że tak zrobią.. ale zanosiłam ja a odbierała moja mama więc nawet nie miałam możliwości :( a KAWAŁEK ZŁOTA ODDADZĄ CI NA PEWNO ;)

Gość a ile kosztuje
zmniejszenie obraczki, bo muszę moją zmniejszyć