Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Torba w kropki

Język, szkoła, praktyki

Polecane posty

Gość Torba w kropki

Od tego września zaczynam naukę w Zasadniczej Szkole Zawodowej. A co za tym idzie będę mieć praktyki. I pieniądze. Swoje pieniądze. Sprawa jest taka; od bardzo dawna (gdzieś od 4 lat) marzy mi się kolczyk w języku. Na początku nie widziałam żadnej szansy w zrobieniu sobie takiego cudeńka, ale mimo tego interesowałam się tym, czytałam wszystko co na ten temat znalazłam. Oglądałam filmiki, udzielałam się na Forach, wymieniałam maile z ludźmi, którzy zawodowo zajmują się kolczykowaniem. I Teraz chcę zrobić jeden, ale za to poważny krok. Chcę założyć sobie taką ozdóbkę. Ale problem tkwi w rodzicach. Kategorycznie nie chcą się zgodzić. mama boi się, że mnie straci, ze nie chce,aby mnie bolało i tak dalej. Kiedy zaczynam z nią rozmowę, to od razu zmienia temat. Jest taka wrażliwa na moim punkcie, bo kiedyś omal mnie nie straciła (jakieś komplikacje przy porodzie. Urodziłam się i miałam poważne kłopoty ze zdrowiem. Nawet bardzo poważne). Nie chcę jej robić na złość, ani nic. Chcę tylko jedną małą dziurkę w języczku. Pomyślałam, że powiem jej o tym w dniu 18 urodzin. Że podjęłam decyzję i sama sobie na nią zapracowałam. Nie chcę między nami żadnych kłótni, ale taki kolczyk, to moje wielkie marzenie. A w marcu będę mieć pieniądze, które sama zarobiłam, no i pełnoletność. Mam nadzieję, że taki 'argument' na nią zadziała. Ps. Najbardziej denerwujące jest to, że kiedy mamie nie chce się już ze mną rozmawiać, to ucina dyskusję krótkim 'jeśli to zrobisz, to stracę do Ciebie zaufanie'.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować