Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wfgewfgwegfewfg

Co to oznacza studia podyplomowe ?

Polecane posty

Gość wfgewfgwegfewfg

Gość no jak sama nazwa mówi
studia po dyplomie czyli obronie pracy licencjackiej lub magisterskiej :P

Gość sexifleksi
to to że możesz rozpocząć naukę tylko wtedy gdy masz magistra lub inżyniera. To jest jakby kontynuacja nauki po dyplomie ale nie koniecznie po tym samym kierunku co studia wyższe.

Gość wfgewfgwegfewfg
bo jestem po obronie licencjackiej i mogę od razu iść na studia podyplomowe ?

Gość są to studia
po stopniu licencjata, inżyniera lub magistra.

Gość Mozesz pod warunkiem
że na dane studia można isc po licencjacie, na wiekszość można ale są wyjątki gdzie trzeba mieć magistra.

Gość wfgewfgwegfewfg
no to jak skończę studia podyplomowe to będę doktorem czy jak ?

Gość chyba zarujesz
:D studia podyplomowe a doktoranckie to zupełnie cos innego!:P

Gość I ty chcesz robić podyplomówke
skoro nawet nie wiesz z czym to się je?!

Gość wfgewfgwegfewfg
oj sorry dlatego pytałem wam

Gość wfgewfgwegfewfg
mam jeszcze do was jedno pytanko do was to lepiej ja poszedł na magistra czy na studia podyplomowe ?

Gość sexifleksi
jeśli masz licencjata lub inzyniera to ja bym wybrała magisterskie studia. Podyplomówka jest jakby uzupełnieniem ( dodatkiem do mgr).

Gość sama nie wiemmm
esli chcialbys dziennie i bezpłatnie to pozostaje tylko SUM bo podyplomówka jest płatna i podobna do zaocznych. Moze lepeij najpierw ten sum? bo zdarza sie, ze to pracodawcy wysyłają na podyplomowe celem podniesienia kwalifikacji i wtedy nie musisz za nei płacić;)

Gość gość
a czy ktoś z Was wybiera się na podyplomówkę w tym roku? Gdzie? na jaki kierunek????

Dokładnie, studia podyplomowe przeznaczone są dla absolwentów studiów pierwszego bądź drugiego stopnia – dlatego, by rozpocząć studia podyplomowe, należy mieć dyplom studiów licencjackich, inżynierskich lub magisterskich. Ja na studia podyplomowe poszłam bezpośrednio po magisterce, studiuję Zarządzanie Zasobami Ludzkimi na UTH w Warszawie. Taki wybór, bo to studia bezpośrednio związane z moją pracą, pracą w której zarządzam moim teamem ;) Dobrze mi się tutaj studiuje i absolutnie nie żałuję, że się na to zdecydowałam. Gdybyście mieli jakiekolwiek pytania to śmiało pytajcie ;)

Gość gość
Ja chcę iśc w tym roku, mieszkam w Warszawie, ale kompletnie nie wiem na jaką uczelnię się zdecydowac, bo teraz jest ich sporo

Na studiach podyplomowych często można uzupełnić wiedze, której nie było na standardowych studiach, albo zdobyć dodatkowe kwalifikacje. Są płatne, ale czasem można dostać też dofinansowanie do studiowania: http://rekrutacja.wsb.edu.pl/atuty-uczelni/dofinansowane-studia-podyplomowe choć trzeba spełniać pewne warunki. Co do połączeń... znajoma studiowała filologię polską i jednocześnie na tym samym wydziale robiła logopedię, która dostępna była tylko jako studia podyplomowe (nie było standardowych studiów logopedycznych), dzięki czemu miała dodatkowe uprawnienia. Ważne, żeby przy wyborze kierunku kierować się przydatnością takich studiów w zawodzie.