Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrzasnieta nie mieszana

wczoraj bylam pierwszy dzien w pracy i jest MASAKRA!

Polecane posty

Rzygać mi się chcę jak pomyślę, że mam tam dziś isc znowu. 8 godzin zapierdolu i 2x po 1.5h dojazdu. Typowa praca w fabryce przy taśmie. Cudów się nie spodziewałam... ale też nie spodziewałam sie TEGO. Taśma zapierdala, drą się na Ciebi. A wszystko za 1400zł (jak ładnie pojdzie). cCzy ja jestem jakaś inna? jak znaleźć sobie prace, ktora nie bedzie meczyc i mozna ja bedzie nawet polubicc. A moze dla mnie nie ma takiej pracy?😭 dodam ze mam 19 lat i jestem swiezo po maturze.

Gość h.. ci w d...
🖐️))

dzieki.

Gość i od której ta fabryka pracuje
że jeszcze jestes w domu?

tryb zmianowy. ja mam 14.00-22.00 moze ktos z Was tak pracował i jakos wytzymał ten miesiac czy dwa?

Gość Ja mam taka sama tylko niby ni
e fabryka a praca pseudobiurowa w prestizowej firmie, tyle ze pracuje tam 2,5 roki, zarabiam 1600, siedze 10-12 godzin i dojazd to 4 godziny :o

i tez kurna czasem jest tryb zmianowy, to chore zeby w nocy przy kompie siedziec. My mamy zmiany tylko 8-teoretycznie 16 praktycznie 18,19,20 i od 14 do 22, w realau do 24-2 w nocy

Gość no wkurwia mnie takie
podejscie do pracy. Mam 41 lat , od 16 lat pracuje w biurze ale moje poczatku to była produkcja i to nieciekawa bo smród. brud itp. Musiałam pracowac i takie było też moje podejscie. Praca to praca a nie kurwa pierdolenie w bambus. Jak teraz widze jak młodzi ludzie pracuja to mnie cholera bierze , najlepiej siedzieć gadac o głupotach , papieroski , przerwy i 2000 wypłaty - do tego trzeba umiejętności , wiedzy , Po maturze to wybacz ale dobre i to.

Gość a w jakim biurze tak pracują
"Ja mam taka sama tylko niby ni" co to za biuro??? Ja od września mam pracować od 9 do 17 (w praktyce pewnie do 18-19 :-( ) - to najgłupsze godziny pracy, cały dzień zajęty, nic swojego nie jak zrobić :-O już się boję jak to psychicznie wytrzymam ja to chciałabym pracować na zmiany, przynajmniej czasem miałabym czas w ciągu dnia dla siebie i to wszystko za najniższą krajową na dodatek :-( złodziejski ustrój :-P

do "no wkurwia mnie' - moj kumpel po zawodowce zarabia 4 000, ja mam podwojne wyzsze. Moge siedziec w smrodzie, ale 8 godzin dziennie, z sensownym dojazdem i za 2tys. Dodam, ze nie pale, mam doswiadczenie, umiejetnosci i wiedze. I co? Do Autorki: zmieniaj prace, ja po roku mialam juz ochote kogos zabic

Biuro pewnej duuuuzej firmy - robie za informatyka, handlowca, grafika i ksiegowa naraz :o

"Biuro pewnej duuuuzej firmy - robie za informatyka, handlowca, grafika i ksiegowa naraz" taa, u mnie też widziałam ogłoszenie, które się powtarza, że zatrudnią za 1500zł osobę jako sekretarkę, grafika komputerowego, która będzie jednocześnie projektować foldery reklamowe, obsługiwać ich stornę inertnetową i projektować te stronę, znać biegle j.angielski w mowie i piśmie (obsługa korespondencji w dwu językach), język potwierdzony certyfikatami i jeszcze coś miała robić, ale juz nie pamietam... złodzieje chcą za darmo supersprawnego pracownika od wszystkiego: tańczy, spiewa, reklamuje, daje d u p y i stepuje 😡

Gość czikitita
a co wy byscie w biurze chcieli robic? pracowac od 13 do 16? Ja tez pracuje od 9 do 17 na poczatku byl kibel teraz sie przyzwyczailam i nie jecze ze nie moge nic porobic w ciagu dnia. Jak musze cos zalatwic zwiazanego z uczelnia albo jakiegos lekarza to mowie ze wychodze i juz. HALO WITAMY W DOROSLYM ZYCIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość czarny kotekPP
ja niby praca na zmiany ale od 2 miesiecy jestem na 2 zmianie od 14-22 :o praca biurowa, ale stresująca, nie zostaje sie dłużej, bo wtedy wszyscy muszą czekac az ja skoncze...

Ja wiem, że takie podejscie jest do dupy. Ale zbierałam też truskawki, w słoncu , deszczu... i lepiej to wspominam. Choć miałam 20 złotych dniowki:D I to jest tak: wyjdę na busa o 12.15. Wrócę, umyję się i będzie już północ. I chuuuuj;/ pierwsza zmiana : wychodze o 4.15 z domu. Wracam o 15.45. Zależy od kierowcy. opierdolcie mnie czy cos. Jak Wy dawaliście radę to ja też muszę. A co ciekawsze tę firmę tutaj mają Anglicy, bo u nich stawka za taką pracę byłaby kilkakrotnie wyższa. Polacy tanią siłą roboczą.

Szczytem moich marzeń byłby sklep z butami czy jakimiś innymi pierdołami. tam sie nie zapierdala za przeproszeniem jak wół. Tam przez 5 godzin ręce pracują na pełnych obrotach. NON STOP. bez sekundy odpoczynku, bo taśma leeeeeci. Nastepnie przerwa 25 minut i dalej 3 godziny.

Ja pracowałem przez pół roku na trzy zmiany w zakładzie. Na szczęście nie na taśmie, ale ludzie którzy przy niej siedzieli mieli przesrane i to nieźle. Czasami prosili mnie żebym ich zmienił bo chcą iść do ubikacji czy coś, masakra jest. Ale też zaczynałem i przez pierwszy miesiąc siedziałem na taśmie, potem dopiero "awansowałem". Najgorzej pracuje się na popołudniówkę, cały dzień rozwalony praktycznie, już lepiej na noc było. Dla mnie fajnie się pracowało od 6 rano i do tej pory chciałbym pracować na 6 tylko, żen nie mogę :(

"musze cos zalatwic zwiazanego z uczelnia albo jakiegos lekarza to mowie ze wychodze i juz" --->> drogie dziecko, (moge tak pisać, bo daaawno jestem juz PO studiach i prawie córką mogłabyś mi być) to masz fantastycznie, że wystarczy, że powiesz, że wychodzisz i idziesz cos załatwić, - wyobraź sobie, że większości miejsc pracy NIE MOŻNA sobie wyjść i wtedy jak się pracuje w środku dnia od 9 do 18 za najniższą krajową to jest przejeb... ja była bym szczęśliwa jakbym mogła czasem wyjść jakbym pracowała dokładnie 8 godzin , nawet mogłoby to być od 14do22, ale żeby nikt mi kradł godzin ponad 8 i nie płacił za nie - pracownik to nie jest niewolnik

a w jakim biurze tak pracują- dokładnie. Ja chcę pracować 8 godzin i tyle. Nie chcę nadgodzin chyba, że mi ktoś powie z jakimś uprzedzeniem. Co z tego, że mi więcej płacą za nadgodziny jak ja nic zaplanować nie mogę:( Niestety nie jest tak kolorowo.

Laski, ja pracuje od 8 do 16, ale nawet o 16 do lekarza nie moge isc, bo jest awantura! Szczyt moich marzen to praca za 2 00.0 z dojazdem do godziny, od 7-15 lub 8-16, BEZ NADGODZIN A tak na marginesie, UMIEM robic proste strony Internetowe, ZNAM sie na grafice i znam rowniez 3 jezyki, mam doswiadczenie w telemarketingu, w prowadzeniu sekretariatu tez (mam 32 lata, pracuje od 7) Teraz mam urlop i szukam ofert, bo jeszcze troche i cos mnie trafi!

" Co z tego, że mi więcej płacą za nadgodziny jak ja nic zaplanować nie mogę" To ci powiem ciesz się, że ci jeszcze płacą za te nadgodziny. Ja juz z góry wiem, że mi nie zapłacą, bo taki będzie układ - chociaż się o tym głośno nie mówi. Mój chłop pracuje niby jeszcze w państwowej firmie, kiedyś płącili dob rze za nadgodziny, były dyżury dodatkowo płatne, teraz zapłaty za nadgodziny się nie doprosisz, dyzury zlikwidowano, a on jak jest awaria to tak musi zapieprzać do roboty świątek, piątek w środku nocy i nikt tego nie odnotowuje jako nadgodziny. Normalnie wyzysk jak w dziewiętnastowiecznym kapitaliźmie. Pracodawca robi ci łaskę i za najnizsza krajową mysli że kupił cię na własność.

Sorry, post powyzej byl moj

to o godz: 10:27 [zgłoś do usunięcia] to PODSZYW

OK, :-D :-D :-D

Gość wstrząsnieta nie mieszana
Przecietny Kowalski, w zakładzie gdzie pracuję faceci mają trochę lepiej. Ale wiadomo ze maja kursy na wozki itd. Nie wiem jak jest w innych działach bo ja bylam na razie w jednym. Wiem, że w sklepie też czasami jest tyrka. Ale nie raz juz widzialam jak jedna na chwilke wyskoczyła do cukierni po ciasteczka czy coś. to taki przykład. I ogólnie nie masz tam cały czas zajętych rąk. no.. chyba ze jest to kasa w biedronce. Już chyba kelnerki mają lepiej, bo chodzą. A nie stoisz w miejscu 8h i napierdalasz łapami. I na prawdę podziwiam, że wytrwałes jakis czas na tej tasmie 🌼

Gość bfedsddf
to może ktoś by się chciał zamienić??? 2 razy na rano na 3 , wstaje o 1 30, żeby zdążyć na pociąg, dwa razy na popołudnie od 1 do 22 30, w razy na noc od 22 do 7 30, cieszcie się tym co macie, ze możecie przespać całą noc, bo to jest dla mnie marzenie ściętej głowy, człowiek chodzi zjebany przez cały czas..dodam ze nie pracuje w fabryce..pracuje przy kompie..tylko weź i myśl o 3 rano..

bfedsddf, to masz rozwalony swój zegar biologiczny kompletnie :-O czemu to jest tak po dwa dni?? na zmiany, ale przynajmniej cały tydzień jednakowo - czy tak się nie da w twojej firmie? z ciekawości ile zarabiasz?

bfedsddf, ja pierdziele... no to tez masz lipę, faktycznie:O a jaka to praca przy kompie? co dokladnie robisz?