Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytus

refluks-krztuszenie sie

Polecane posty

Gość edytus

witam ostatnio maja kruszynka czesto sie krztusi ostatnio zachlysnela sie do takiego stopnia ze wyladowalysmy w szpitalu z podejrzeniem zachlystowego zapalenia pluc. juli czesto sie ulewa i sie krztusi przy piciu i karmieniu trzymam ja w pozycij polsiedzacej le to jednak nic nie daje. czy moze byc to refluks zeladka??? jak to leczyc pomozcie bo do szpitala trafic znowu nie mam ochoty

Gość edytus
nikt nic nie napisze?????????????????????????????????????????????????????????????

Gość a w jakim wieku jest dziecko
jesli czesto ulewa to moze byc refluks, mija po ok 6 m-cu zycia dziecka, po pierwsze czestsze posilki ale w mniejszych ilosciach, po drugie smoczki z dziurkami nie z kreska,najlepiej browna, pozycja do lezenia na skosnej poduszce z gabki aby dziecko nie lezalo calkiem plasko po jedzeniu, przebieranie pieluchy przed jedzeniem nie po zeby nie uciskac brzuszka, zadnych gwaltownych hustan, podrzucan itp jesli wiek pozwala na zageszczenie jedzenia lub karmienie mlekiem specjalnym dla dzieci z refluksem to najlepiej takie podawac,albo swoje zageszczac taka specjalna maczka z apteki

Gość przezylam to z moim synem
i wiem ze trzeba to przedszymac, teraz jest zdrowym 3 latkiem a po refluksie ani sladu (no moze czasem zbyt latwo przychodzi mu symulowanie wymiotow jak nie chce jesc ale nie wiem czy to napewno pozostalosci po refluksie)

Gość przetrzymac sory zza bledy

Gość edytus
moja corcia ma 3,5 miesiaca nie chodzi mi tak o te ulewania jak o to krztuszenie sie chca wyslac mnie na badania do wroclawia ale tam znowu przeswietlenia itp. z jula bylam juz dwa razy w szpitalu z podejrzeniem zachlystowego zapalenia ploc i juz dwa razy miala przeswietlenia wiesz wroclaw jest 100 kilometrow od mojego domu takze niechetnie chce z dzieckim jechac tak daleko od domu i jeszcze nie mam tam zadnej rodziny..

Gość edytus
przy karzdym karmieniu i podawaniu picia przezywam katusze a czy ty bylas na jakis badaniach z tym problemem prosze o odpowiedz to dla mnie warzne

Gość nie bylam na badaniach
bo u mnie to byl bardziej problem ulewania a nawet powiedzialabym zwracania prawie wszystkiego co zjadl w jednych chluscie niz z zakrztuszaniem i u mnie lekarz wiedzial napewno ze to refluks czyli niedostatecznie rozwiniety przelyk czy jakas tam inna czesc drogi pokarmowej