Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciotka chrzestna

klocki magnetyczne

Polecane posty

Gość ciotka chrzestna

czy warto kupic 5-latce czy to raczej zabawa dla chlopcow, i czy w ogole dzieci sa tym zainteresowane??

Gość super pomysł

Gość k29
kupiłam synowi i nawet jego koleżankom sie podobają ale albo ja kupiłam jakieś badziewne albo sama juz nie wiem... na pewno wielkich konstrukcji z tego zrobić się nie da, rozpadają się - siła ciążenia działa ;)

Mój chrześniak będzie miał 5 lat w październiku, pod koniec zeszłego roku kupiliśmy mu dwa zestawy tych klocków (na Allegro) i w sumie jest to jedyna jego zabawka, do której wraca. Z tych klocków można naprawdę dużo ułożyć różnych rzeczy i chyba dlatego dzieci to cieszy. Wydaje mi się, że dziewczynki też będą zadowolone - zawsze przecież można zbudować zamek dla księżniczki:) Pozdrawiam

Dodam tylko, że lepiej poszukać takich zestawów, gdzie będzie jak najwięcej namagnesowanych pałeczek i metalowych kuleczek, bo te plastikowe elementy i tak wypadają (przynajmniej u nas) i teraz leżą nie wykorzystane, bo chrześniak nie chce się nimi bawić. Za to kuleczki i pałeczki są w obiegu cały czas.

Gość ciotka chrzestna
k29 wlasnie doczytalam na aukcjach ze sa 2 rodzaje takie co maja puste paleczki i wlasnie z nich sie nie da duzych budowli i troche drozsze co w paleczkach sa jakies preciki i to wlasnie daje mozliwosc budowania wiekszych konstrukcji

Gość ciotka chrzestna
ale ma ktos corke ktora sie tym bawi ? czy to raczej zabawka ktora interesuje chlopcow ???

Gość k29
sprawdziłam te pałeczki i faktycznie sa tak lekkie ze muszą mieć namagnesowane jedynie końcówki... szkoda ze wcześniej o tym nie wiedziałam ... ale mimo wszystko frajda jest była i pewnie będzie :)

Gość k29
Dokładnie te Twoje wydają się być dużo solidniejsze :) porozmawiaj z rodzicami malutkiej niech Ci też doradzą :)

Gość ksiulkkaa
Ja kupiłam klocki magnetyczne dla 6 letniej córki - bawi sie po kilka godzin. Wymyśla korale dla siebie, lalek, domki. Chciałam kupić GEOMAGa ale cena powala, kupiłam w sklepie internetowym www.magtom.pl 1000 elementów w fajnej walizeczce, cena wydaje mi się ok. A co do jakości... mąż układał także bardzo duże konstrukcje także ja polecam akurat te :) a to świetna zabawa tez dla doroslych...

Klocki magnetyczne to dobry pomysł, ale raczej dla starszych dzieciaków. Tutaj www.urwis.pl/klocki/klocki-magnetyczne widziałam, że takie zestawy są najczęściej 3-4 r. ż. i z pewnością nie ma sensu kupować ich wcześniej, licząc, że maluch sobie z nimi poradzi.