Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *monika*

Duza roznica we wzroscie blizniat - POMOCY jestem zmartwiona...

Polecane posty

Gość *monika*

Bylam dzisiaj na usg, jedno bliznie ma wage na 31 tc, drugie 28/29... Bardzo sie martwie, do lekarza ide dopiero za tydzien... Czy ktos zna podobny przypadek??? Z czego to wynika? Jakie moga byc skutki???

Gość ale przecież usg
też wykonuje lekarz! nic nie mówił???? dziwne

Gość *monika*
robi lekarz, ale zasugerowal tylko by do swojego lekarza z tym pojsc i za 2 tyg badanie powtorzyc... dodam, ze roznica byla od poczatku, sa dwujajowe

Gość może jeden drugiemu podkrada
"jedzonko"

Sluchaj to jest calkiem normalne kumpela urodzila blizniaki calkiem zdrowe przez cc jeden 1800 drugi 2,300 wiec nie martw sie takie sytuacje sie zdarzaja :)

Gość nie zawsze jest to normalne
jak zacznie jeden drugiemu za dużo podkradać może skończyć się tragicznie. nie chcę cię straszyć i trzymam kciuki za to żeby wszystko sie unormowało, ale w ciąży bliźniaczej mogą być takie powikłania.

pierwsze pytanie, czy ciaza jest jednokosmowkowa? moje urodzily sie 2370 i 2740 poza tym USG jest b. niedokladne

Gość *monika*
ciaza jest dwukosmowkowa, wiec podkradanie jest niemozliwe... wiem, ze usg jest niedokladne, ze lekarz sugerowal, ze moze dop zaplodnienia doszlo w roznym czasie, ze poza tym wszystko jest okey, narzady dzieci, lozyska itd... Ale ten stres mnie zjada...

ale to wcale nie jest duża różnica. Jedno po prostu urodzi się mniejsze, tak się często zdarza. Nie zamartwiaj się już

Gość *monika*
Dzieki Gryzzelda, rowna babka z Ciebie :-) Postaram sie zastosowac do Twojej rady.

spoko :) a jak będziesz miałą jeszcze jakieś wątpliwości, do wal do nas, na bliźniaczą :P

Gość Podwójne szczęście
Moje córeczki też miały taką różnicę wagową, jedna jak się urodziła ważyła 2800 a druga 3200. W badaniu usg termin porodu między nimi był nawet 2 tygodnie różny.Teraz jedna jest wyższa od drugiej o pół głowy i są zupełnie niepodobne. Dla tych co ich nie znają na wiadomość że to bliżniaczki nie chcą wiarzyć.