Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta.....27

mam guzka w kroczu

Polecane posty

Gość aneta.....27

Znalazłam go wczoraj podczas mycia i jestem dość spanikowana. Chyba mam to od paru dni, bo wczesniej tego nie zauwazylam, mój chłopak również. Znajduje się między pochwą a odbytem, bardziej po prawej stronie. Jest twardy, średnicy ok 1,5 cm, nieprzesuwalny, tak jakby przyrośnięty do mięśnia/kości (nie wiem), mogę po nim ruszać skórą. Jest bardziej przy odbycie (ale to nie hemoroidy, bo do odbytu jest jeszcze kawałeczek). Skóra na tym miejscu nie wykazuje zmian, ma normalny kolor. Nie chcę od razu pędzić do lekarza, może to nic powaznego i przejdzie, bo raz już pędziłam z jednym guzkiem, a okazalo się że to zapalenie mieszka wlosowego i niepotrzebnie wydałam kasę, bo to i tak się zagoiło po tygodniu. Na początku pomyślalam że to może to, ale zapalenie mieszka włosowego wyglądalo tak, że było raczej przesuwalne i skóra w tym miejscu była zaczerwieniona. Chcę odczekać ze 2 tygodnie, jak mi to nie zniknie to ide do lekarza. A na razie - czy macie jakiś pomysł co to moze byc?

Ja bym poszła do lekarza i tyle. Piszesz, że jesteś spanikowana, a jednocześnie chcesz czekać 2 tygodnie?

Gość aneta.....27
Tak. Zdarzały się rzeczy z którymi lecialam do lekarza od razu, a okazywały się błahostkami. Traciłam czas i pieniądze na coś co wyleczyłoby się samo po kilku dniach. Kiedyś czytałam artykuł w którym było napisane że ok. 90% chorób przechodzi bez interwencji lekarzy. Postanowilam dawać sobie na wstrzymanie. To że mnie to niepokoi, to nic dziwnego.

TO MOŻE BYĆ CZYRAK, MÓJ CHŁOPAK MA TO JUZ JAKIŚ CZAS, ALE LECZYŁ I JUŻ JEST CORAZ MNIEJSZE, POMIMO SWEJ NAZWY TO NIC GROŹNEGO, POPROSTU TRZEBA IŚC Z TYM DO LEKARZA I ALBO BEZBOLEŚNIE WYCIŚNIE DO STRZYKAWKI ALBO PRZEPISZE MAŚC, TAK MYSLE ZE TO WLASNIE TO PONIEWAZ OBJAWY JAKIE OPISUJESZ BARDZO NA TO WSKAZUJA

Gość aneta.....27
Ale czy czyrak nie jest bardziej na skórze? cyt. z wiki: "CZYRAK. Ewolucja zmian jest następująca: początkowo tworzy się naciek zapalny w otoczeniu mieszka włosowego i drobny sinoczerwony guzek. Po upływie kilku dni na szczycie guzka powstaje krosta, pod którą wytwarza się martwica." Bo guzek który ja mam, jest dośc głęboko pod skórą. Musze nagnieść skórę go dokładnie wymacać. To nie jest żadna krosta.