Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corona

jakie badania na płodność dla kobiet

Polecane posty

Gość corona

witam.planuje wybrac sie do ginekologa poniewaz zaczynam starania o dziecko. jakie badania powinna wykonac lekarka lub na jakie dac mi skierowanie aby zbadac czy ze mna wszystko w porzadku. nie ufam do konca lekarzom panstwowym dlatego chcialam zasiegnac rady jakie wy wykonywalyscie badania w tym celu. doradzcie!!!!

Gość kwiatuszekpolny
Najwazniejsze badanie to ginekologiczne + USG czy wszystko jest w porzadku.Badanie krwi na grupe mozesz zrobic ale niekoniecznie bo jak zajdziesz w ciaze to dostaniesz skierowanie od gina.Ja robilam przed ta ciaza jeszcze badania na przeciwciala toksoplamozy i rozyczki bo moje pierwsza ciaza zakonczyla sie poronieniem.Ostatnio zrobilam badania na poziom progesteronu i prolaktyny bo mialam kłopoty z cyklami i nie moglismy zajsc w ciaze a wizyta u ginekologa z wynikami w reku była wizytą potwierdzajaca ciąże:):) Mozna zrobic szereg badan ale teraz wystarczy chyba przyjmowac wraz z partnerem codziennie kwas foliowy,dobrze sie odzywiac,unikac alkoholu i oczywiscie wizyta u lekarza.Powodzenia:)

Gość corona
super.dzieki. wybieram sie bo mam nieregularne cykle;/ mam nadzieje ze lekarz pomoze.w sumie nie wiem czy to przeszkadza w zajsciu w ciaze.....