Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dhfj

zakupy przez internet

Polecane posty

Gość dhfj

Witam, mam mały problem- rzadko robie zakupy przez internet, ostatnio chciałam kupic drukarkę, ale przeczytałam na stronie sklepu, ze w razie reklamacji mam odesłać sprzet do serwisu w oryginalnym opakowaniu. I tego nie rozumiem- czyli jesli dostane wadliwy sprzet, to bedzie to tylko moj problem i sklep od tego umywa rece, a ja musze sie uzerac z serwisem? I co to znaczy w oryginalnym opakowaniu? Mam pudełka nie wyrzucac przez cały okres trwania gwarancji?? dziwne to.. Pisałam maila do sklepu, ale nie raczyli odpowiedziec. Czy ktos sie w tym orientuje? Czy moje watpliwosci sa szłuszne, czy wszystkie sklepy internetowe tak działaja?

Gość dhfj
Haalooo! help :o

w razie reklamcji wadliwego sprzetu odsylasz do sklepu w którym zakupisz towar(to ze sklepem zawierasz umowe,obowiazkiem sklepu jest dostarczc tobie towar wolny od wad) ale mozesz tez skorzysatac z gwarancj przyznanej przez producenta i to wtedy wysylasz mu towar wraz z karta gwarancyjna.Pozniej sklep lub producent musi ci zworcic koszty poniesione na wysylke towaru

Gość dhfj
no tak, jak temat nie jest o sexie, zdradzie, wyzszosci inteleku nad wygladem itp pierdołach, to nikt nie odpowie..

Gość dhfj
żywe sreberko , dzieki za odp., tak myslałąm, ze to powinno tak dziłać, ale zapis na ich stronie jest taki jak pisałam wyzej.

porownaj sobie ceny w porownywarkach inernetowych,albo kup od uczciwego sprzedawcy na allegro.Sklep chce sie wymigac od odpowiedzialnosci niezgodnie z przepisami.Odpusc sobie i poszukaj lepszego albo sie uzeraj

Gość dhfj
Raczej odpuszcze, zastanawia mnie tylko czy to powszechna praktyka w sklepach internetowych :o