Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfjg

allegro,problem

Polecane posty

Gość cfjg

Witam, niedawno założyłam sobie konto na allegro, kupiłam pewną rzecz, zapłaciłam za przedmiot + wysyłka. Dzisiaj sprzedawca wysłał mi maila że przeprasza ale się pomylił ale muszę dopłacić jeszcze 15 zł za przesyłkę, bo zmienił się cennik, A on o tym nie wiedział. Gdybym od razu znała całkowite koszty to bym się nie zdecydowała kupować akurat u niego, muszę dopłacic, można tak po uzgodnieniu wszystkiego zmienic cenę wysyłki? sprzedawca ma same pozytywy , ale kurcze gdybym wiedziała to od początku to na pewno nie kupiłabym u niego.

Ja bym mu nie darowała. A to jest Twoja wina? W aukcji jak byk pewnie było napisane, że zapłacisz tyle a tyle za przesyłkę, to co się zastanawiasz? Nie gódź się na zmianę. Jego strata.

Gość bnfghmy
i na dodatek nie wiem kiedy wpłacę tą dopłatę, bo nie mam jak na razie + czekanie na wysyłkę, super jakies 2 tygodnie pewnie będę czekała kurwa czemu ludzie nie podają od razu co ile ma kosztowac

Gość ghfktu
dokładnie była cena 35 zł i on to przyznał, ale twierdzi że cennik się zmienił i teraz muszę zapłacić 45

A nie możesz mu napisać, że mu nie dopłacisz, bo nie masz z czego, a zmian kosztów przesyłki nie ustala się po zakupie, chyba, że w aukcji jest to wyraźnie napisane. Nie może tak być, że w aukcji co innego, a sprzedawca po zakupie co innego pisze. Jak nie jesteś pewna, to napisz do allegro z zapytaniem co teraz. Drogi ten przedmiot?

Gość gefjh6yj
Wiem że mogę się nie godzić na dopłatę , ale on walnie mi negatywa ,a ja dopiero zaczynam , ico pierwszy koment i negatyw,lipa

Gość fhk
wysyłka miała być kurierem , ale mógł chyba sprawdzić przed wystawieniem przedmiotu ile kosztuje

Gość fhk
:Przepraszam to mój błąd na aukcji, powinienem wcześniej się dowiedzieć o aktualnym cenniku ' tak dokładnie mi napisał super pierwsze zakupy i od razu problemy

Jak Ci walnie negatywa, to jest kretyn nie sprzedawca. Ja też czasem tam coś sprzedaję i raz ustaliłam koszty przesyłki za małe niż wyszło w rzeczywistości, ale do głowy mi nie przyszło, żeby ciągnąć od kupującego, bo to moja wina, że dobrze nie sprawdziłam. Dopłaciłam ze swoich. Poza tym - aukcja allegro, w której bierzesz udział ma moc cywilno-prawną, czyli niezbyt łatwo się z tego wycofać. Jeśli kupiłaś coś, to zgodziłaś się na warunki zawarte w aukcji, czyli cena produktu plus określony koszt przesyłki. Koleś nie może teraz zmienić kosztu przesyłki, bo w aukcji miałaś co innego napisane. Możesz spokojnie się nie zgodzić, a jak Ci wystawi negatywa, to zgłosić to do allegro, możesz zrobić print screena aukcji, wysłać im w mailu i po sprawie. Ty się tak nie bój wszystkiego ;)

No widzisz, każdy Ci tak może napisać, żebyś dopłaciła. Daj sobie spokój i nie dopłacaj.

Bazienka - zależy jaki sprzedawca, bo jak taki, który ma firmę, to weźmie większy koszt, bo wlicza w to podatek. Jak zwykły człowiek i bierze tak dużo, to trzeba się zastanowić czy kupować akurat u niego.

Gość mi tez pomozcie
widze ze tu lud obeznany z allegro wiec teraz ja mam maly problem nieco z innej beczki;) kupilam przedmiot na prezent, na zdjeciu bylo wystawione kilka jego kolorow, na aukcji bylo napisane ze tu jest sprzedawany kolor rozowy jednak sa dostepne rowniez inne kolory widoczne na zdjeciu (!) tak wiec wybralam kolor inny niz rozowy , wplacilam pieniadze od razu na konto i poprosilam o fioletowy a facet mi napiosal ze jest tylko rozowy i nie ma innych;/ moge w takim razie zazadac zwrotu wplaconych pieniedzi jesli nie chce wziac rozowego?

Jeśli na aukcji było napisane, że "tutaj dostępny jest tylko kolor różowy", to miał prawo wysłać Ci różowy, ponieważ wzięłaś udział w aukcji w różowym. Napisał też, że inne kolory są również dostępne, ale najpewniej miał na myśli, że są dostępne, ale na innych jego aukcjach. Trzeba było wejść w "pokaż przedmioty tego użytkownika" i zobaczyć, czy ma aukcję z tym przedmiotem w kolorze fioletowym. Teraz on może Ci zwrócić kasę, ale nie musi. Dogadaj się, może Ci jakoś zamieni. Troszkę Twój błąd, że nie doczytałaś dobrze, chociaż on też zamotał, bo napisał po prostu w domyśle. Bazienka - ja wiem o tych przekrętach, bo miałam już kilkakrotnie taką sytuację, że w aukcji była cena listu poleconego priorytetu, a wysyłano mi listem zwykłym i oczywiście paczki nie przychodziły. To dopiero trzeba mieć mózg, żeby tak wysłać... Ale zawsze umiem się wykłócić, postraszę czym trzeba i już ;)

Gość mi tez pomozcie
nie, napisal "dostepne rowniez inne kolory widoczne na zdjeciu. na tej aukcji kolor rozowy" w innych przedmiotach uzytkownika sprawdzalam ale zadnych innych nie bylo totez zrozumialam ze moge na tej aukcji kupic a wybrac inny. zle zrozumialam?:/

Gość mi tez pomozcie
ok juz mi nie pomagajcie:D wlasnie dostalam odpowiedz ze bedzie nowa dostawa i w przyszlym tygodnio bedzie fiolet;0 dzieki!

Gość cfjg
dzięki wielkie, napisałam mu ze nie mam kasy ani czasu żeby latać po bankach i 2 razy wpłacać, i ze ciężko mi uwierzyć że jednorazowo wzrosła cena aż o 15 zł a nawet jesli to powinien to wcześniej sprawdzić no bo niby z jakiej racji mam mu wierzyć nie znam wagi przedmiotu , to nie sprawdzę ile mogłaby kosztować wysyłka w aukcji i we wszystkich mailach było podane 35 i tyle zapłaciłam koniec

Gość magda -----
Podczepię się pod temat , bo nie chcę zakładać podobnego.Też dopiero zaczynam z allegro kupiłam bluzkę zapłaciłam , właśnie chciałam napisać do sprzedawcy że zapłacone , a tu wyświetla się że konto zawieszone, powiedzcie czy w takiej sytuacji może mi nie wysłać towaru???????

Gość magda -----
sprzedawca nie miał negatywów, opinii miał kilkaset wiec od dawna 'działał' na allegro ,

Gość magda----------
pomoże ktoś????

Gość magda----------
ale ja za to razem z wysyłką 23 zł zapłaciłam nie wiem czy jakiś sens ma pójście na policję

no i co że wystawi Ci negatyw przeciez tam możesz to skomentowac albo napisz do tych zx allegro jaka sprawa jest