Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mikaa

strasznie pogryziony przez komary co robic??

Polecane posty

mojego 10 miesiecznego synka wczoraj w nocy strasznie pogryzly komary sypia na brzuszku i cale plecki i raczki tam gdzie mial odkryte pogryzly mu komary ma babel na bablu tak to strasznie wyglada ze az bylam z nim dzis u pediatry ale niestety lekarka nic nie polecila poza ridem do kontaktu i wapnem w syropie moze wy znacie jakis sposob zeby ulzyc brzdacowi i jakis pewny zeby zapobiec powtorce sytuacji?? prosze o pomoc bo jak widze mojego szkraba to az mi sie plakac chce na widok tych babli :(

kup sobie fenistil w żelu a co do komarów to dobre są spiralki z raida ale bardzo smierdza wiec musialabys po tym wywietrzyc pokoj ;/

mą takie żele naugruzienia komarów dla dziecki ona sprawiają że ukąszenie tak nie swedzi . a na łóżeczko mozna załozyć moskitiere albo narzucic normalna firanke :)

Gość balagan
fenistil zel jest swietny(sprawdzilam na sobie) i rajd w kontakt na noc i po problemie

Gość moskitiery do okien

Gość komary uciekają od zapachu wit
witaminy B. Ja rozgniatałam witaminę , robiłam taką mazię z wodą , w której moczyłam chusteczkę , a potem wieszałam chusteczkę przy łóżeczku. p.s. skuteczne, ale witamina B ma sztucznowitaminowy zapach.

dziekuje za odpowiedz z moskitiera probowalam ale gdy tylko maly sie obudzi to ja zdziera wiec nie zdaje rezulytatu fanistilem smaruje mu te bable ale mam wrazenie ze robia sie po nim jeszcze bardziej czerwone i jakby rozlane ale moze tak ma byc nie wiem tak bardzo bym chciala mu ulzyc :(

z ta witamina b dobry pomysl zaraz ide zrobic miksture, rajd do kontaktu wsadzilam na dwie godziny przed polozeniem spac malego i do tej pory mam wlaczony :) nawet nie wiecie jakie mam wyrzuty sumienia a wydawalo mi sie wczoraj wieczorem ze nie ma w domu zadnego komara nie wiem gdzie sie te gady czaily :(

Gość puder taki jak smaruje sie
dziecko jak ma ospe dziala szybko i skutecznie

Mialam ten sam klopot tydzien temu przekroj cebule na pol i przetrzyj malemu ukoszenia przestaje swedziec i koi bol..

jak mój synek miał 8 m-cy komarzyska tak go pogryzły ze nie poznawałam własnego dziecka ,w dodatku za tydzień chrzciny ,i co tu wymyśleć ,jak do zdjęcia ?masakra . trafiłam na bardzo stara doktor ,a ona mówi:mama tylko pudroderm ,i pokarz się za 4 dni .mineły 4 dni ja nie miałam z czym isć ,dzieciak czysciutki ,a zdjęcia ze chrztu cudowne .pozdrawiam

a jak sie nazywa ten puder mozna go kupic w aptece bez recepty??

Gość raid to jak jeszcze nie ma uka
ukaszen a jak sa to tylko ten puder w aptece 3zł z groszami kosztuje

Gość puder płynny z anestyzyną

Gość sama nie wiem co chce
---zanim pójdziesz spać pozabijaj je idiotko

no to dzis dzialam z ta mikstura z witaminy i rajdem zeby zapobiec ewentualnym kolejnym ukaszenia a jutro z samego rana smigam do apteki po ten puder (fajnie ze taki tani choc dla malego nie wazny koszt wazne zeby mu ulzyc)

Gość puder płynny z anestyzyną
pisze ze na ukaszenia owadów tez sie stosuje u nas zadziałał 100%

Gość balagan
no wlasnie to mialam na mysli-rajd na wszelki wypadek zeby uniknac ukaszen nastepnym razem.

Gość moze masz gdzies dyzurna aptek
to ulzylabys małemu na noc

Gość gość
nie ma co się męczyć i rozdrapywać ukąszeń tylko idź do apteki i kup sobie coś na bąble, jakiś dobry środek na ukąszenia po owadach. Pani farmaceutka na pewno ci doradzi coś odpowiedniego. W aptece http://aptekaswbarbary.pl/ widziałam wiele takich żeli na ukąszenia.