Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolączcie sie do mojego protes

porozmawiajmy o okrucieństwie wobec zwierząt.

Polecane posty

czy naprawde musimy napychac swoje szanowne pupska mięsem? przezciez zwierzeta przez nas cierpia, dalo by sie zyc bez miesa i byc tak samo zdrowym. kiedys widzialam bardzo ciekawy protest przeciwko zabijaniu zwierzat a mianowicie byla to mozliwosc kupienia miesa z psa na wage a w tle stoiska zdjecie psów i napis: czemu jedne kochacie a inne zjadacie. moze da inny ludziom tez to do myslenia :( ja nie jesem miesa, urodzilam dwoje zdrowych dzieci, badania krwi mam bardzo dobre, prosze nie jedzcie miesa, dajmy firmom maltretujacym zwierzeta w rzezniach zbankrutowac, pomozmy konikom umierac ze starosci a nie narzesi. czy ktos dolaczy sie do mnie?

Gość Shine on You Crazy Diamond
oko za oko, zab za ząb moim zdaniem!

ja tez nie jem padliny,jestem wege od lat, nie jadam przyjacioł :)

Gość naucz sie ortografii
dorosla kobieta matka dwojki dzieci i pisze "nie dajmy umierac konimo narzesi'? co to jest rześ? jak już to rzeź....i jeszcze jedno kto w ogole je konine czyli mieso z konia? ja w sklepach widze drob(kurczaki kaczki indyki) wieprzowine(ze swin ktore po to sa hodowane) i wołowine (z krów ktore rowniez sa po to hodowane)....najpierw zastanow sie o czym piszesz...

i jakos chodzisz i zyjesz? szkoda ze innym do tego zeby zyc potrzebne est miecho. kady obowiazkowo powinien byc zmuszony do obejrzenia filmiku z rzezi koni lub z uboju świn wyedy może w glowach by sie cos przestawilo :( myslicie ze tacy twardzi jestesmy bo mozemy spetac biednego konia i go bestialsko zarrznąć na smierc? to zadna sztuka on jest bezbronny nie ma znikad pomocy jak osaczy go 4 silnych chlopów, zwiąrza mu nogi, bedą trzymali głowe.... zakuło was cos w serduszku jak czytacie to co pisze? jesli tak to jest w was odrobina czulosci na czyjas krzywde, prosze poczytajcie o rzeziach zwierzat, to nie jest tak ze je sie oglusza paralizatorem pradu i one nic nie czuja, guzik prawda niestety. najczesciej zamiast paralizatora jest sieriera w leb lub na żywca odrau w głowe lub pod gardło... mieszkajac jako dziecko na wsi mielismy rzeznie nie daleko.. nigdy nie zapomne odglosow jakie stamtad dochodzily.... bylo to przerazliwe wolanie swin o pomoc... :(

jada się konine, najpierw się dowiedz później gadaj :o🖐️

Gość nudzi wam się
? nie jecie mięsa - wasza sprawa ale nie rozkazujcie innym ani nie obrzydzajcie im. ludzie są wszystkożercami, takimi nas natura ukształtowała czy wam się to podoba czy nie. dlaczego mamy się ograniczać jako jedyni w królestwie zwierząt?

do tej powyżej co ortografii chce mnie uczyc. jakbys nie zauwazyla to nie topik o ortografii a ja chce przekazc to co mysle i jakos mi to wychodzi bo jedna osoba odpisala jak na taka pozna pore, a Ty skoro nie rozumiesz przeslania topiku to zegran, aha apropo koniny to tu masz co to takiego, bo chyba pierwszy raz takie slowo slyszalas ode mnie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Konina

Gość nik tu nikomu nie rozkazuje
nie rozrózmniasz rozkazu od apelu? apelu o rozsądek? dlaczego mamy się ograniczać jako jedyni w królestwie zwierząt? " bo jako jedyni z królestwa zwierzat mamy sumienie i mózg, który możemy wkorzystać. z reszta chcesz jedz, nikt ci nie zabroni ja mam czyste sumienie :)

Jestem mięsożernym gatunkiem i bede jadł mięso. Ale mamy 21 wiek i na prawdę możliwości normalnej chodowli i bezbolesnego zabijania zwierząt, tyle, że ludzkie bestje zaślepione zyskami, tego nie robią, bo to straty finansowe.

nudzi wam się a moge zes mozg twoej matki lub jej jezyk lub upiec jej udo? no przeiez zyjey w rolestwie zwiezrat a ja mm akurat chrabe na tai sjał wic??

VB dokadie masz racje, ludzkie zyski przycmiewaja ludziom cirpienie zwierzat.

Gość nikt tu nikomu nie rozkazuje
vb cieszy mnie to co napisałeś, chociaz bardziej bym się ucieszyła gdybyś w ogole nie jadł :P wiesz kim jestem :) ale to kazdego wybór, ja juz zdecydowałam lata temu i nigdy nie wróce do mięsa, mój żoładek to nie cmentarz.. pozatym co po jej ortografii? mnie nie rusza jej ortografia bo widze, ze jest dobrym człowiekiem! a kiedy widze, ze ktoś ma dobre serce, to interesuje mnie tylko to, ze je posiada 🖐️

...... chrabe nataki specjał, więc? tak miało być, przepraszam ale mam klawiature bezprzewodową i czasem nzałapuje cochce kliknąć :(

nikt tu nikomu nie rozkazuje dzięki za miłe słowa, widać moja ortografia innych razi bardziej niz te cierpiace zwierzeta :(

nikto nie ma juz nic do powiedzenia? czy ktos sie jeszcze ze mna zgaddza? mam nadzieje ze ten topik jakos przetrwa a moze sa juz jakies podobne , chetnie poznam...

Gość sdfsafsadfas
Zgadzam się też nie jem mięsa :( Jak to powiedział Paul McCartney: "gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem" (no przynajmniej coś w tym stylu powiedział :P )

baaardzo mądre zdanie naprawde

kto sie jeszcze ze mna zgadza, wiem ze jest nas wiecej...

czy uwaza tak jak ja? czy to moze zbyt inteligentny temat jak na kafeterie? porzuccie topiki i otpsach na rzecz tego prosze.

Gość no i potwierdza sie
ci wielcy "miłosnicy zwierząt" tak bardzo kochaja zwierzątka a człowieka mają za nic, a już jak ktos osmieli sie powiedziec, że je mięso to najchetniej by go pobili. I gdzie ta wasza tolerancja?

Gość Jem mięso i będę jadła
jestem tylko za tym by humanitarnie i bezboleśnie hodować i zabijać zwierzęta.

Gość Eeeeeeeeee myslalam
że to topik o znęcaniu sie nad zwierzętami czy cos a tu kolejny wege.😴

no i potwierdza sie a o jakiej tolerancji ty piszesz? ktos tu pisal ze jest tolerancyjny albo wegetarianie uchodza za tolerancyjnych? nie widze nic takiego na moim topiku.

Gość oj widocznie
brak mięsa w menu wpływa na nerwowośc wegetarian. :P

Eeeeeeeeee myslalam przeciez o tym wlasnie topik o znecaniu sie nad zwierzetami, w rzezniach :( wiec dobrze trafilas

Gość Nie lubię wegetarian
bo zjadają pożywienie mojemu pożywieniu! :D

Jem mięso i będę jadła masz racje ale tak jak ktos wspominal wczesniej chec zysku i zaoszczedzenia paruset zlotych na ogluszajacy paralizator zamienia sie na siekiere :(

Nie lubię wegetarian hihi :)

up :D