Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolączcie sie do mojego protes

porozmawiajmy o okrucieństwie wobec zwierząt.

Polecane posty

Gość a ja jem
tylko drób, no dobra zdarza sięwołowinę, ale to raz na rok

ojej a czemu ta wolowine? :( kuraki ok, ale krowy, takie duze stworzenia? :(

Jeśli chodzi o koninę, to jest bardzo popularna we Włoszech, Francji... Prawie wszystkie nasze konie trafiają potem właśnie tam... Nie da się na to nic poradzic, ale powinien byc zakaz transportu żywych zwierząt w takich celach... Jeździłam konno wiele lat i widziałam naprawdę straszne rzeczy. Nieraz chłopi przyprowadzali nawet źrebaki i sprzedawali je na mięso - za trzy źrebaczki, i to zupełnie zdrowe, dostawali tyle co za jednego dużego konia. Problemem jest sposób traktowania zwierząt w Polsce i warunki transportu, bo na sam fakt sprzedawania ich na rzeź nic się nie poradzi... Ludzie do dziś wierzą, że np. smalec z psa leczy jakąś chorobę, i są na wsiach "producenci" tych smalców, przykłady można zresztą mnożyc...

Gość nie jadam mięsa

"kuraki ok, ale krowy, takie duze stworzenia?" To jakiś żart/podszyw chyba? Szkoda, że ludzie lubią mięso...

Gość smutna prawda- smutne
To ludzie są popierdoleni nie zwierzęta

czemu obroncy praw zwierzat jakos nie reaguja, nie wnosza nic zeby zakazac hodowli koni w celu konsumpcji lub handlu za granice? czemu? mamy 21 wiek i naprawde nic sie nie da z tym zrobic? macie jakies pomysly? piszcie....

napiszecie dlaczego tak jest i co mozemy zrobic by przestano hodowac zwierzeta w celu ich zjedzenia?

Gość czemu - bo życie to syf ...

piszcie

Gość kili oooo
hey zgadzam sie z tym protestem, sama nie uzywam kosmetykow loreal, garnier, procter and gamble i wielu innych ktore w brutalny sposob maltretuja zwierzeta robiac na nich testy, chociaz dzisiej sza techcnologia tego nie wymaga, ludzie ratujmy ziwerzeta, nie kupujcie tych produktow

"czemu obroncy praw zwierzat jakos nie reaguja, nie wnosza nic zeby zakazac hodowli koni w celu konsumpcji lub handlu za granice? czemu? mamy 21 wiek i naprawde nic sie nie da z tym zrobic? macie jakies pomysly? piszcie...." No sory, kocham konie, ale czy ty masz 1o lat? Uważasz za realny zakaz hodowli koni rzeźnych??? Dlaczego koni, a nie kurczaków, drobiu, albo ryb? Bo są ładniejsze?

kili oooo masz racje, ale podejrzewam ze wiekszosc firm to robi niz te co wymienilas :( wypalaja malpom oczy na zywca a potem na opakowaniu mamy: unikac kontaktu z oczami,,,,,

pupa1977 to akurat tyczy sie wszystkich zwierzat, no chyba ze jestes z kategorri tych co uwazaja ze mniejsze czyli np ryba mniej bolu czuje :O

aha pupko jeszcze jedno drob to miedzy innymi kurczaki a Ty drób po przecinku wymielas miedzy kurczakami i rybami :D troszke sie usmiałam, no ale wybaczam Ci poprostu ominelas w szkole ta lekcje co :O

No więc dlatego nie protestują, bo wiedzą że jest to nie dosc że nierealne, to niemożliwe ze względów prawnych. Zawsze można nie jesc takiego mięsa, ale jak widzisz prawie wszyscy jedzą.... A mamy demokrację. No i dochodzi druga sprawa - gdyby taki zakaz istniał, co jest niemożliwe, to np. wszystkie konie zimnokrwiste wyginęłyby, bo nikt by ich nie rozmnażał. Byłoby tez znacznie mniej koni w ogóle, no i wielu innych zwierząt.... Nie tylko konie rzeźne kończą w rzeźni, ale także te co chodzą pod siodłem - i to nie jest uczciwe, bo taki koń zarabia pracą na swoje utrzymanie. A co do koni rzeźnych to wiele osób sądzi, że są najbardziej szczęśliwe, bo chociaż mają krótsze życie, to żyją na zupełnym luzie - skubią cały dzień trawkę....

pupko " A co do koni rzeźnych to wiele osób sądzi, że są najbardziej szczęśliwe, bo chociaż mają krótsze życie, to żyją na zupełnym luzie - skubią cały dzień trawkę.... " skad Ty masz takie informacje i jacy niby ludzie tak sadza? ehh a jezeli nawet to chyba taki kon wolalby pod siodlem biegac niz przezyc ta rzez, transport ehh plakac mi sie chce

co do humanitarnego traktowania zwierząt, to już istnieje odpowiednie ustawodawstwo. jeśli znacie w swoim otoczeniu przykłady ludzi, którzy ubijają zwierzęta w sposób nie spełniający norm, czyli bez ogłuszenia, na żywca - śmiało, złóżcie skargę do prokuratury. wasze pojęcie o rzeźniach jest jednak blade. faktem jest, że rolnicy, którzy ubijają zwierzęta w swoich gospodarstwach, często robią to bez zachowania właściwych wymogów. w przemysłowych rzeźniach są linie ubojowe, wyposażone w aparaturę do ogłuszania i nie jest to żaden nadzwyczajny koszt. myślicie, że w wielkiej ubojni, w której ubija się dziennie dziesiątki ton żywca, ktoś stoi i wymachuje siekierą :O :D przykładowo - drób ogłusza się przez zanurzenie głowy w wodzie z solą, która jest pod odpowiednio dobranym napięciem. kura traci przytomność i dopiero wtedy podrzyna się jej gardło, zwierzę ginie z wykrwawienia. to zresztą generalna zasada w ubojniach - duże zwierzę w szczególności musi być nieprzytomne podczas uboju, bo w przeciwnym razie mogłoby się obrazowo mówiąc - rzucać. a nikt raczej nie chciałby mieć do czynienia z ważącą prawie tonę krową, która się rzuca. zwierzęta zawsze umierają z wykrwawienia po podcięciu tętnicy, ponieważ krew musi być usunięta z ciała, a najlepiej to zrobić, kiedy serce bije - wypompowuje krew na zewnątrz.

"czemu obroncy praw zwierzat jakos nie reaguja, nie wnosza nic zeby zakazac hodowli koni w celu konsumpcji lub handlu za granice? czemu? mamy 21 wiek i naprawde nic sie nie da z tym zrobic? macie jakies pomysly? piszcie...." Nie wiem gdzie w tym zdaniu pisze, że tyczy się to wszystkich zwierząt? To ty chyba uważasz, że ryby czują mniej niż konie? Wiem że kurczaki to drób, nie musisz byc tak złośliwa, to dziwne u kogoś co pisze "rzeź" przez "ś"... A tak na marginesie, jak chcesz bronic praw zwierząt to rób to z sensem - bo jak ktoś przeczyta inicjatywie w sprawie zakazu hodowli zwierząt to z pewnością popuka się czoło....

hehe, to ciekawe, zastanówmy się, co by się stało, gdyby wprowadzono zakaz hodowli i uboju zwierząt. trzeba by było je wszystkie chyba powypuszczać na wolność :D już widzę, jak hodowlane świnki i krówki świetnie radzą sobie na wolności, wśród drapieżników, z którymi od pokoleń nie miały żadnej styczności... na ich miejscu wybrałabym jednak wikt i opierunek u ludzi plus szybka śmierć po uprzednim ogłuszeniu, niż głodowanie w lesie i zostanie na żywca rozszarpanym przez np. stado wilków :P

anyżówka - masz rację. Jeśli chodzi o konie to strzela się, ale nie z typowej broni, one nawet nie wiedzą, że giną, bo to jest krócej niż sekunda - prosto w mózg... Za zabicie siekierą grozi prokurator....

"już widzę, jak hodowlane świnki i krówki świetnie radzą sobie na wolności, wśród drapieżników, z którymi od pokoleń nie miały żadnej styczności.." Dobre.... Co prawda drapieżników nie jest już tak wiele.... Podejrzewam, że poszłyby do miast i wyżerały ze śmietników.... Ulice byłyby nieprzejezdne, bo co chwila właziłyby na nie stada świnek czy gąsek pod ochroną... No ale nikt pewnie nie narzekałby już na psie kupy na chodnikach, skoro zakrywałyby je końskie :)

hehe, jakoś założyłam, że się je wypuści w jakimś parku narodowym, czy coś :D swięte krowy chodzące po ulicach, tego to już chyba by nikt nie zdzierżył :D

Gość PRAWA ZWIERZĄT
Zwierzęta mają prawo być smaczne!

Gość radeklk
Moze mi pomozecie: Mojej kolezanki piesek ma chore oko,grozi mu jego usuniecie w zwiazku z tym ze jest to rzadka rasa psa koszt samej operacji to 1500 PLN ona na to szmalu nie ma Czy jest jakas fundacja pomagajaca w tych kwestiach?? piesek ma pol roku.

Gość wstrzasnieta nie mieszana
"na półkach w supermarketach kawałki ciał ociekające bólem. Naród, który umiłował zwierzęta, by je zjeść albo porzucić..."

Kiedyś hołdowałam temu co wyżej napisałam. Trwało to hmmmm... 3 miesiace? Oczywiscie jestem przeciw niehumanitarnemu traktowaniu zwierzat, ale z natura nie wygrasz..Człowiek tak został stworzony. Nawet religia nic nie mowi o tym, ze jedzenie miesa to cos złego. Może się to wydawać smutne, ale NIGDY nie dojdzie do tego, że ludzie przestana sie zywic miesem. To nienormalne, absurdalne, przeczace naturze.

Jak ktos tak kocha zwierzeta ze jest wegetarianinem, to chciałby tez takowe zwierze posiadac. I dajmy na to ma kota lub psa i czym go karmi? sałatą? to bez sensu:D

piszcie

Gość Lektorkaaa
Ale mi narobiliście smaka na Big Maca :) Chyba się przejadę do McDonaldsa.