Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawienie 14 dnia

krwawienie 14 dnia cyklu

Polecane posty

Gość krwawienie 14 dnia

hej :) 1 sierpnia dostalam okres. Dzis jest 14 dzien cyklu i mam niewielkie krwawienie?? co to moze byc?? nigdy mi sie to wczesniej nie przytrafilo. Prosze o dopowiedzi zastanawiam sie czy to nie jest krwawienie okoloowulacyjne, bo przeczytalam ze takie cos jest, ale sama nie wiem.... :(

Gość krwawienie 14 dnia
help!!!!

Gość może to krwawienie owulacyjne
?? zalecam wizytę u gina

Gość krwawienie 14 dnia
Tak bylo male. Myslalam ze bedzie tego wiecej ale skonczylo sie na kilku kroplach krwi. MAm nadzieje ze to nic zlego

A bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Bo jeśli tak to zapewne przez to a jeśli nie bierzesz to może to być skutek jakiejś choroby :/

Gość krwawienie 14 dnia
teraz nie biore, ale kiedys bralam przez krotki czas... Rok temu przez 3 miesiace i pare miesiecy temu alr tylko przez miesiac. NIestety zle znosze hormony i nie moge ich zazywac...

Gość krwawienie 14 dnia
bozeee,dzis mam 20 dzien cylku i znow mam krwawienie... :( musze isc do gina... ehhh co to moze byc? nigdy tak nie mialam :(

Masz krwawienie czy plamienie? To ogromna różnica. Zatem?krwawienie wymaga podpaski i tampona (do zmiany po max kilku h) a na plamienie wystarczy wkładka.

Gość krwawienie 14 dnia
czyli mam plamienie. Wkladka wystarczy....

Jakiego koloru jest obecne plamienie> Jeśli brunatne lub bordowe, to niedomoga lutealna. Jednorazowo nie jest powodem do niepokoju. Jeśli jasnoczerwone, to przyczyna najprawdopodobniej jest nie związana z cyklem (nadżerka, zawirowania hormonalne).14 dc było plamienie śródcykliczne w związku z tym.

Gość krwawienie 14 dnia
normalna krew, wiec raczej jasnoczerwona. Napewno nie brunatna oraz bez sluzu. Raczej zwykla krew

No to wizyta u ginekologa wskazana. Jeśli to jasna krew to równie dobrze poprzednio też pewnie przyczyna była podobna co teraz (gdyby teraz byla brunatna to oznaczałoby niedomogę lutealną a wcześniej plamienie śródcykliczne).W tej sytuacji oba plamienia mogą w ogóle nie mież związku z cyklem a np z nadżerką.

Gość darunia88
radze Ci pojsc do ginekologa to nie jest normalne...moja kumpela tez tak miala

Gość fikuska
a co to jest niedomoga letealna i czy to sie leczy? jesli tak to czym i jakie moga byc jej nastepstwa? chyba to mam;/ czy moge miec dlatego problemy z zajsciem w ciaze?

Niedomoga lutealna to zbyt krótka faza od owulacji do miesiączki lub prawidłowo długa jednak z poprzedzającymi ją plamieniami. W skrócie: za mało progesteronu. Leczenie zależy od przyczyny, powodów powstania niedomogi jest kilka. Najpierw trzeba zdiagnozować, potem leczyć, bo czasem coś tę niedomoge powoduje i póki nie zostanie wyeliminowane, to sprawa będzie nawracać.Trzeba zbadać prolaktynę i progesteron (prolaktynę w I fazie cyklu, w trakcie miesiączki jeszcze, z samego rana i na czczo a progesteron +/- 7 dni po potwierdzonej monitoringiem owulacji, nie wcześniej i nie później).

Gość krwawienie 14 dnia
do ginekologa pojde na pewno. Dzis tez plamilam... Ale tylko rano, teraz juz nie. Mam nadzieje ze to tylko nie objaw ciazy... :O wszystko zniose, tylko nie to....

Gość też plamienie
Cześć dziewczyny mam nadzieję że któraś z was bedzie w stanie mi pomóc, od dawna czytam to forum ale poraz pierwszy zakładam temat.Mam 24 lata problem tkwi w tym że od 10 miesięcy biorę tabletki anty Yasminelle i było wsztsko ok nigdy nie pominełam żadnej,zawsze krwawienie w tygodniu przerwy...teraz jestem w trakcie brania zostały mi 3 tabletki wiec kończę je w niedziele w związku z tym okres powinien być w przyszlym tygodniu. I tu pojawia się problem bo od rana pobolewa mnie brzuch jak przed okresem i jak byłam teraz w toalecie to zauważyłam że plamię....nie wiem co się dzieje na okres za wczesnie wiec skąd to??????czy któraś z was tak miala???????? nadal czuje sie jak przed okresem ale to za wczesnie proszę o pomoc

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeee
odpowiedzialabym ci ale nie lubie egoistek ktore wpieprzaja sie w kazdy cudzy topic zamiast siedziec na dupie i czekac az ktos im odpowie w ich temacie...

Gość zmartwiona yasminelka
jak w moim temacie odpowiedział mi tylko jedna życzliwa osoba to starałam się jeszcze wypytac tematy szybko spadaja zanikają i nikt ich nie czyta to jak mam sie dowiedziec :((((((:(((((((