Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaAmelki

Pomocy! czy to depresja po porodzie?

Polecane posty

Gość MamaAmelki

Witam! nie wiem czy moje objawy są wystarczające by iśc do lekarz więc najpierw pytam tutaj! Co o tym myślicie? A może któraś Mama tak miała? Urodziłam 2,5 miesiąca temu. było wszystko ok.! początek z Małą miałam trudny ( problemy zdrowotne córeczki) ale teraz jest już dobrze! ogólnie sie wysypiam, mała ma jeszcze czasami kolke ale to nic strasznego! należę do tych szczęśliwców co ich małe pociechy przesypiają cała noc. ale problem jest gdzie indziej! moje dolegliwości!: zaburzenia pamięci i skupienia sie! nie pamiętam co przed chwilą robiłam! o której dałam butelkę małej! po co poszłam do toalety... po co usiadłam do komputera. po co poszłam do sklepu itd. zaburzenia widzenia! czasem widze rozmazany obraz i nie wiem dlaczego! jestem bardzo rozdrażniona byle bzdura potrafi doprowadzić mnie do szału ( zawsze byłam bardzo opanowana) nawet jak mi coś nie wychodziło to nie miałam z tym problemu a teraz jak np. nie moge włączyć suszarki do włosów to mam ochotę ją roztrzaskać o podłogę! straszne schudłam! przez 2,5 miesiąca schudłam 26 kg. i nie odchudzam sie specjalnie ( jak mam ochotę to nawet fast-foody jem!) ale zmuszam sie do jedzenia bo nic mi nie smakuje! a ja nigdy nie byłam wybredna! non stop mnie mdli i kręci mi sie w głowie! chwilami nie moge ustać na nogach! pomocy! czy to jest reakcja na stres? bo cały czas chce mi sie płakać? może depresja? dodam że żyje w stresie bo równo z porodem dostałam klucze od mieszkania wię c remontujemy pełna parą! z mężem zawsze robiliśmy wszystko razem! nie odstępowaliśmy sie na krok ! a teraz on cały czas jest w nowym mieszkaniu ( bo chce jak naj szybciej skończyć) a ja sama w domu z małą! mała ma bezdechy więc ją na okrągło pilnuje! ( ale tak od 2 tygodni jest już nią ok a mi objawy sie nasilają z dnia na dzień! ) pomocy! komu kolwiek o tym mówię to wszyscy mówią odpocznij trochę i ci minie! ale ja czuje że to głębszy problem! boje sie że zrobie jakieś błąd w wychowaniu dziecka np. dziś zapomniałam o szczepieniu małej! jak sobie przypomniałam to wpadłam w panike a zaraz po tym zapomniałam dlaczego panikowałam! zaczęłam normalnie dzień a tak 9 godzinie przypomniała mi sie jeszcze raz i biegiem poleciałam do ośrodka ( i wtedy dotarło do mnie że już raz mi sie to dziś przypomniałam ) i pomyślałam że chyba mam PROBLEM ze sobą!!!! Błagam niech ktoś mi doradzi co mi jest???????

Gość to nie deperesja tylko chyba
objawy parkinsona albo aizheimera, szczegole zniki pamieci i agresja jest niepokojca. lec do lekarza jak najszybciej

Gość marysia88888
idź koniecznie do lekarza. Jak na mój gust to na pewno nie depresja.