Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiąca_Królewna

niezgodność towaru z umową....

Polecane posty

poszłam dzisiaj do drogerii kupić ,,żel matujący" a otrzymałam ,,żel dotleniający" do twarzy oczywiście, zauważyłam to jak już byłam w domu a sklep jest już zamknięty, jutro wyjeżdżam tak że pójdę wymienić ten zel i zrobić awanture dopiero w poniedziałek, ale chciałam się dowiedzieć czy muszą mi go wymienić?

Gość energizer
oczywiście że nie muszą. pracowałam w takim punkcie. mogą wymienić ale to tylko będzie dobra wola sprzedawcy jeśli niepodważalnie widać że nie był otwierany ani używany.

Gość to zależy co napisane jest
na paragonie

więc... po pierwsze zrobię tą awanture bo mnie to zdenerwowało takie coś, czy ona czytać nie umie.... po drugie... jak kupowałam ten zel też nie było żadnych ,,niepodważalnych" znaków ze był nieużywany

Gość a ty nie umiesz czytac
????/ przeciez widziałaś, co bierzesz :O i ty zapewne NIDGY nie popelniasz pomylek :O oby ci nie wymienili jak zrobisz awanturę

Gość energizer
jak mnie irytują tacy ludzie jak ty... tobie się nie zdarza pomylić? sama chyba też czytać potrafisz. śmieszne.

kupując to miałam długą listę i każdego produktu nie sprawdzałam bo wierzyłam sprzedawcy, oczywiście mnie jak każdemu zdarzaja się pomyłki ale jak wiemy za błędy trzeba płacić.... i przypominam ze moje zachowanie nie było głównym wątkiem tego tematu

Gość a ty nie umiesz czytac
ale od razu awanturę? wystarczy pójść i kulturalnie powiedzieć, szczególnie że w tej sytuacji to od dobrej woli sprzedawcy zależy wymiana, bo NIE MA takiego obowiązku w tej sytuacji

Gość
odpowiadajac na twoje pytanie: NIE. robiac offtop - jestes kretynka:o

a ja kiedys chciałam balsam samoopoalający do jasne skóry i antyperspirant, a dostałam balsam do ciemnej karnacji i dezodorant w żelu. po dwóch dniach wróciłam do sklepu, miło zagadałam ze sprzedawczynią i wymieniła. po co awantura??????? nawet wieśniaki powinny umiec się zachować

Gość energizer
Ale na główny wątek tematu otrzymałaś już kilkakrotną odpowiedź. Nie mają obowiązku ci zwracać pieniędzy i tyle.